Odbyłem dziś przegląd techniczny tego 'filmu' ...
Moje odczucia ?
za co !? za kare ?;/ sam sie w to wkopalem, mowie moze cos ciekawego bedzie.
A tu ? tragedia.
Popieram komentarz Pani, ktora to opisywala swoje odczucia jako : zazenowanie za to co sie oglada, za aktorow, za rezysera, dystrybutora itp itd...
Nie rozumiem jak mozna takiego gniota wpuscic do kina, Myslalem, ze po filmie 'Idealny facet ...' nic nie bedzie w stanie wprawic mnie w tak ogromne zazenowanie... a tu ;D psikus, jeden glupszy od drugiego,
Transseksualisci, lesbijki, geje ... nie przemawia to do mnie ;/
a koncowka ? Gasowski w ciazy... - ehhh... kto to wymysla,
jedyny moment w ktorym sie usmiechnalem, to jak zobaczylem Materne grajacego ksiedza w teledysku ;) (poprostu sympatia do tego aktora)
przepraszam za mala skladnosc tego co pisze, ale jestem zirytowany poziomem tego filmu... i juz chyba nigdy nie pojde na zadna polska 'komedie' sromedie... za przeproszeniem,
Pozdrawiam ;)
Kinooperator ;d
Fajna recenzja i na pewno wartościowa ALE -kurde!- ludzie zamieszczajcie słowo SPOILER!
Fajnie, jako Kinooperator wystawiłeś komentarz jako jeden z pierwszych oglądających i teraz setki ludzi zastanawiających się czy iść do kina zna jego końcówkę.
WIELKIE dzięki. Wszyscy jesteśmy very happy.
To co kolega napisał o Gąsowskim w ciąży nie jest ściśle pojmowaną "końcówką". Rzecz dzieje się pod koniec filmu, ale nie jest zakończeniem.
Fakt powinno się pisać "Spojlery".
Ale nie bójcie się. Zawsze można zadać pytanie "Ale jak?", "Z kim ta ciąża?" etc. Ta wiedza nie popsuje Wam wizji tego filmu. Co innego Wam popsuje(śmiem prognozować) - powalająca miernota ogółu ;/
Pozdrawiam,
Gajowa
a ja pierwszy raz ucieszylam sie ze spoilera bez ostrzezenia!!! to mnie utwierdzilo zeby nie isc na tego gniota do kina, pytam sie ile jeszcze trzeba takich gniotow by wreszcie zaprzestano ich produkcji robi mi sie nie dobrze od tych kolejnych komedii (s)romantycznych badz nie wciaz z tymi samymi aktorami,wszystko na jedno kopyto, przydaloby sie nam cos nowego,swiezego,porywajacego a nie glupiego do szpiku kosci od dawna nie ogladam polskich filmow bo sa zwyczajnie durne a kiedy juz sie raz na jakis czas przelamie trafiam na cos takiego jak np to nie tak jak myslisz... ( ostatnio obejrzany grrr) i znow mam na jakis czas totalna nie chec do polskiego kina!
przykro patrzeć co się dzieje z polskim kinem... chocby z szacunku dla historii naszej kinematografii, dla wspanialych dziel przed- i powojennych nie powinni krecic takich gniotow... znowu pieniadze wyrzucone w bloto :(
Najgorsze w tym wszystkim to, ze reklama robi swoje... ;)
i podejrzewam, ze tak jak w przypadku Idealnego faceta, na ktorego ciagnely tlumy :o :| (u mnie w kinie na poczatku byly 3 kopie tego filmu)
na to tez przyjdzie troche osob... (2 kopie, film puszczany na najwiekszych salach - wczoraj niewielki ruch, ale dzis przy sobocie, pewnie bedzie inaczej)
Ciesze sie, ze mam wielu sprzymierzencow w tym jak opiniuje ten film ;)
Nie ciesze sie natomiast, z tego ze wlasnie takie filmy wchodza do kin... i nastepny 'Zloty srodek' wydaje mi sie, ze wcale nie bedzie bardziej przebojowy -obym sie mylil.
O Popiełuszce nie wspominam, bo to wydaje sie byc produkcja roku, i nie jest krecony by ludzi bawic. Tak jak, te komedie... ;)
Pozdrawiam
żenada to bardzo dobre slowo. dzieki, bo juz wiem jak to nazwac ;) przy scenach milosnych to nawet ostry niesmak, sam gąsowski juz jest dla mnie lekkim oblesniakiem. a do tego jego pocalunki, jego tylek w stringach i widok jak siedzi "na tronie"..
nie nie i jeszcze raz nie
a co to Popieluszki to mysle ze o tym filmie nie mozna powiedziec zlego slowa juz ze wzgledu na tematyke, to tak jakby skrytykowac film o papiezu, wiec z zalozenia bedą same zachwyty, ze produkcja roku itp.
Dlaczego nie mozna powiedziec zlego slowa o Popierdółce? Sam fakt ze wyglada jak jakis Inspektor Gadżet w sutannie i te plakaty 'Popiełuch007' przemawiaja na niekorzysc filmu dla WIDZA, a nie wycieczek szkolnych, z domow starcow i kółek rozancowych. W polsce zeby film dostal miano filmu roku to musi byc o kims znanym kto nie zyje... to jest dopiero załosne. I tylko dlatego ze to ksiadz i polak to juz musi to byc film wybitny...straszne...
wlasnie o to mi chodzilo ze jedyne zle komentarze bedą padac anonimowo na filmwebie a nie oficjalne. tu nawet negatywne komentarze co do "Zamiany" wycinają a co dopiero bedzie z tym. tez mi sie to nie podoba i zgadzam sie z Tobą ze bez wzgledu na jakos filmu i tak bedą zachwyty bo taka tematyka, nie zrozumielismy sie ;)
dajj spokoj zgadzam sie z toba ten film to totalna porażkaaa !!
myslalam ze zasne!!
Również widziałam tę "produkcję" na przeglądzie i byłam tak zniesmaczona, że wciąż nie mogę wyjść z szoku, jak można wypuszczać na rynek coś takiego.
Żal ludzi, którzy zachęceni reklamą tracą pieniądze na kolejny, przygłupawy film.
A łudziłam się, że po "Idealnym facecie..." polska kinematografia już niżej nie upadnie. Myliłam się.
Hm. nie oglądałam tego filmu i chyba nie obejrzę, po przeczytaniu waszych wypowiedzi. No ale nie tylko dlatego. Aktorzy (!?). Hę.. wspaniały reżyser, co zatrudnił Wiśniewskiego i Piroga (błaznów na antenie) .
Pewnie film miał być komedią a wyszła żenada?. Nie wiem.
Może się mylę. Szkoda, że właśnie takie filmy u nas w Polsce, są wyświetlane w Kinach =(.
=(