PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126877}

Zamieć

Whiteout
2009
5,7 17 tys. ocen
5,7 10 1 16852
4,2 4 krytyków
Zamieć
powrót do forum filmu Zamieć

ocena na FW niska - a tutaj całkiem niezły film. Fabuła niby przewidywalna (jak tylko się zaczynało... to już wiadomo co i jak - nie chce spojlerzyć) a jednak nie do końca : D

Wiadomo że zamotali trochę - ze źródłem głównej intrygi - ale ogółem bardzo fajnie pomyślane to dla mnie było. Pomijam już odsłonięte buźki na "minus 55" - ogółem dobry film.

Oczywiście mam takie odczucia bo spodziewałem się czegoś dużo gorszego - jak by ktoś mi zachwalał to pewnie odczucia były by inne. A może dlatego mi się podobało bo sceneria zimowa to duża rzadkość?

Film obejrzałem na megaupload - założyłem darmowe konto i o dziwo musiałem czekać tylko pół godziny jak skończył mi się limit : D żeby znowu oglądać, czyli w sumie nawet krócej niż reklamy w tv podczas całego filmu : D

**UWAGA SPOILER**

Nie, niema pingwinów w filmie ; /

ocenił(a) film na 6
widz00

Mam idealnie te same wrażenia:
- średnia na FW zbyt niska jak na to, co najczęściej reprezentują filmy z taką oceną jak 5.8
- fabuła przewidywalna i naciągana, ale wartka i przyjemna
- też spodziewałem się czegoś gorszego niż otrzymałem
- sceneria antarktyczna na duży plus, wciąż rzadko wykorzystywane miejsce osadzenia fabuły
- też dałem 7/10

pzdr :)

ocenił(a) film na 7
Muszrom

Jeszcze ta scena jak się tak rozpłakała jak palce jej amputował - ludzie w kinie pewnie wydawali z siebie współczujące "oooj" : D