PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227551
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

Hej wszystkim :D Zakładam ten temat, gdyż nie zauważyłam, żadnego takiego na forum. A więc moje pytanie: macie jakiś pomysł na nowy film Disneya? Chcielibyście zobaczyć adaptację, jakiejś baśni, macie oryginalny pomysł?
Ja osobiście chciałabym zobaczyć: Królową Śniegu, Księżniczkę na ziarnku grochu bądź Czerwonego Kapturka. Ewentualnie mogli by zrobić coś w egipskim, bądź indyjskim klimacie. Być może ,,Upiór w operze" lub ,,Romeo i Julia" też nie byłby taki zły :)
A wy, co myślicie?

ocenił(a) film na 6
indy90

hahaha, rozwaliles mnie :D
twoja argumentacja jest na poziomie kaluzy :D
wiesz, dlaczego odpowiadam na twoje komentarze? bo jestes filmwebowym blaznem, zakochanym w kreskowkowym bohaterze, ktorym chcialbys byc.

ale to koniec, maly :)
tak, jak powiedziala nauti: jestes tlumokiem.
nara.
ps. NIE ODPISUJ.

elladan

Nie jestem zakochany w kreskówkowym bohaterze , a nawet jeśli to co , lubię oglądać filmy animowane są na pewno lepsze od niejednego bezsensownego filmu typu "Piła 58" albo "Krzyk" ... co ci do tego , że lubię oglądać filmy animowane i niektórych jestem fanem zabronisz mi , albo przestępstwem jest to , że ktoś śmie być fanem filmu animowanego ...a to , że mam takiego avatara to nie znaczy , że jestem zakochany w tym bohaterze... bo jeżeli ty tak myślisz to się mylisz i jesteś w wielkim błędzie ....a moja argumentacja jest dobra bo ty już od dawna mnie z błahego powodu atakujesz po prostu nie masz co robić , albo nie umiesz z ludźmi normalnie rozmawiać ... wyjaśnij mi czym ci tak za skórę zalazłem , że mnie tak atakujesz co wyjaśnij tylko logicznie... a nie odpisuj to ty jeżeli będziesz chciał mi znowu dopiec ... bo ja chcę tu rozmawiać normalnie , a nie bezsensu się kłócić i atakować nie wiadomo o co....

ocenił(a) film na 6
indy90

ty nic nie rozumiesz z tego, co pisze.
zyjesz w jakiejs bance mydlanej, w ktorej brak powietrza.
logika w twoim przypadku nic nie zdziala - jestes wsteczny.
tlumaczenie tez nic nie pomoze - zrobilem to wczesniej, a ty nic.
nie trawie idiotow.
tyle w temacie.

elladan

Otóż rozumiem co do mnie mówisz ... ja tylko proszę cię żebyś przestał mnie atakować z byle powodu , a nawet ty atakujesz mnie bez powodu bo jak dotąd nie powiedziałeś mi za co mnie atakujesz jak widzę lubisz to robić , bo nie chcesz podać poważnego powodu podasz mi go to postaram się jakoś ten błąd naprawić ... i nie jestem wsteczny bo logicznie myśleć potrafię , raczej ty nie umiesz bo ja od dawna proponuję abyśmy przestali się kłócić bez sensu i zaczęli normalną rozmowę na temat ale ty NIE dalej ciągniesz tę kłótnię swoim odszczekiwaniem mi na każdy post co napiszę obojętnie gdzie...

ocenił(a) film na 10
indy90

... Te wasze dyskusje są już śmieszne. Elladan, skoro uważasz, że indy jest idiotą to po co do niego cały czas piszesz? Chcesz się dowartościować? Co do Indyego, twoje posty są faktycznie bezsensowne i często nie wnoszą nic do tematu, także zastanów się najpierw, czy naprawdę masz coś ciekawego do napisania.

Co do tematu. Bardzo podoba mi się pomysł z "Upiorem w operze". Oczywiście wprowadzili by pewnie jakies zmiany w fabule, aby była bardziej przystępna dla dzieci, ale i tak wydaje mi się, że byłaby to ciekawa historia. Mam jeszcze jeden pomysł, ale nie pamiętam tytułu bajki. Chodziło w niej o to, że ojciec miał trzech synów, najmłodszy z nich dostał latającego kucyka. Mogłoby z tego wyjść coś naprawdę fajnego. Fajnie też, że robią bajkę z króla elfów, nie mogę się już jej doczekać.

MrsBerith

"Konik Garbusek"? Jeśli o to ci chodzi, w stu procentach się zgadzam. Rosyjskie baśnie mają swój niepowtarzalny klimat i myślę, że gdyby Disney się nimi zajął, mogłoby z tego wyjść coś naprawdę dobrego. :)

MrsBerith

Tę głupią rozmowę z elladanem już od dawna chce zakończyć ... co z tego jak on dalej mi odszczekuje i zakończyć nie chcę bo jak widzę uwielbia się kłócić ... a co do moich wypowiedzi co niektórych to przepraszam jeżeli są bezsensowne ... postaram się na temat pisać ...o ile elladan nie będzie mnie stale atakował ... bo bardzo to polubił jak widzę...

ocenił(a) film na 10
indy90

No i nie odpisuj mu po prostu, pokaz, że jesteś mądrzejszy.

Tak, właśnie, Konik Garbusek :D To była moja ulubiona bajka jak byłam mała, dzięki że przypomniałeś mi tytuł, muszę po nią sięgnąć, bo pamiętam, że była naprawdę bardzo fajna.
Co do innych pomysłów marzyłoby mi się, żeby zrobili bajkę o Opowieściach z Narnii, bo była to jedna z moich ulubionych serii, jednak skoro jest film, to nie ma raczej na co liczyć, przynajmniej w najbliższym czasie. A szkoda, chociaż pomarzyć można ;)

użytkownik usunięty
MrsBerith

Witam Państwa.

Pozwolę się nie zgodzić z Waszą opinią. Jestem tu nowa, nie opowiadam się za żadną ze stron i widzę wszystko w nieco innym świetle. Wejdźcie na główną stronę forum i popatrzcie, czyj awatar pojawia się w 99,9%?
Rozumiem fascynację Indy'ego tym filmem (choć uważam ją za lekko niezdrową), rozumiem też zachowanie elladana, który robił sobie nieco ostrzejsze żarty ze swojego adwersarza. Z tego, co zauważyłam, elladan już nie odpowiada na posty Indy'ego, a Indy nadal się skarży każdemu, kto jeszcze chce go słuchać. Wy, póki co, wysłuchujecie. Ale jak długo wy, osoby piszące i używające pięknego, pisarskiego języka, wytrzymacie ten zalew prostego i powtarzającego się słownictwa? Jak długo wytrzymacie to natręctwo? Bądźcie obiektywne, Kochane Pisarki :) Czy wystarczy Wam bezkrytyczny fan Zaplątanych, który tak naprawdę niewiele ma do powiedzenia/napisania? Czy elladan i parę innych osób, które były dość negatywnie nastawione do Indy'ego nie miały choć trochę racji?
Nie neguję i nie potępiam Indy'ego. Ale wtórność i spamerska nachalność, bywają naprawdę denerwujące.

Wracając do tematu...
Narnia - jak najbardziej :) Przecież Piotruś Pan był zarówno w wersji z aktorami, jak i w tej animowanej.
Mam jeszcze pytanie: dla której grupy wiekowej miałaby być zaadresowana bajka? I czy miałby to być ukłon w kierunku Księżniczek - np. Jezioro łabędzie, czy raczej baśń przygodowa z romansem w tle - np. Gwiezdny Pył?

ocenił(a) film na 8

Super byłby taki animowany "Koń i jego chłopiec". Ale na aktorski film czekam niemniej. To moja ulubiona część "Opowieści z Narnii" ;)

MrsBerith

Masz rację tak zrobię... ;))

nautilia

Zekranizowanie mitów przez Disney'a to by było super bo Herkules był świetną bajką powinno być więcej ekranizacji mitologii to świetny i interesujący temat ... ;D

ocenił(a) film na 9
Agatolka

Chciałabym film o księżniczce. Nie ważne jaką ale ważne żeby miała rude włosy :D. Wtedy moje marzenie się spełni ;).

ocenił(a) film na 7
Agatolka

dobrym pomysłem byłaby kontynuacje Wojowniczych Żółwi Ninja. spoko serial tak przy okazji. Albo jakaś bajka o Ninjach lub o jakimś innym stylu walki. Strasznie lubię tą tematykę np. tak jak w Kung Fu Pandzie. ;)))

ocenił(a) film na 9
Agatolka

Disney schodzi teraz na psy (nieszczęsny Pixar i filmy typu Hannah Montanah), choć byłam zauroczona "Księżniczką i Żabą" (nie komputerowa) i "Zaplątani" ciekawa fabuła, ale lepsze by było gdyby to narysowali (bynajmniej dla mnie). A oglądnęłabym z chęcią np. "Księżniczkę na ziarnku grochu" bo dałoby się dopisać ciekawą fabułę i stworzyć interesujące postacie.