PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039040}
4,5 61 tys. ocen
4,5 10 1 61341
7,0 60 krytyków
Zielona granica
powrót do forum filmu Zielona granica

Niestety film ściśle polityczny i tak też należy go oceniać. Umiejętności aktorów są na drugim planie, gdy scenariusz jest tworzony pod dyktando polityków. Szkoda. Ktoś z zagranicy może go zobaczyć i pomyśleć że historie w filmie to prawda, chociaż Rosjanom pewnie się spodoba. P.S. szkoda że nie było historii tego człowieka który płynął rzeką 7 dni. W końcu to też podobno sama prawda

ocenił(a) film na 9
Atlantiss

Ale żeby być w UE trzeba przestrzegać prawa UE polaczku :D

ocenił(a) film na 1
antypol

I gdzie masz tak napisane ćwoczku?

antypol

Twoja nazwa użytkownika zobowiązuje. Wypierdalaj z Polski cwoku i przestań się wpieprzać w sprawy dorosłych.

ocenił(a) film na 3
antypol

Przestań spamować tym artykułem który może sam nawet napisałeś. To nie jest żadne źródło. Relacje aktywistów o pływaniu kilka dni w rzece przez imigranta też pewnie łykasz bez popity

ocenił(a) film na 9
ediz4

Rozpracowałeś mnie. Jesteś za dobry w weryfikowaniu informacji. Napisałem ten artykuł. Specjalnie założyłem do tego celu organizację pozarządową Human Rights Watch zarejestrowaną w Nowym Jorku. Napisałem też wszystkie inne artykuły w polskich mediach (serwisy. gazetaprawna. pl/orzeczenia/artykuly/8464064,granica-polsko-bialoruska-wyrok-sadu-puschback-no n-refoulement.html) i postanowienia polskich sądów (orzeczenia. nsa. gov. pl/doc/97BC34FB4F). Mam nieograniczone zasięgi i finansuje mnie potężny Niemiecki rząd. Ale Ty mnie przejrzałeś. Nie wiem co teraz zrobię.

ocenił(a) film na 3
antypol

Nie trzeba nic do tego zakładać - wystarczy zacząć zgrywać aktywistę tak jak ten jeden co go dopiero złapali za szmuglowanie uchodźców. Pokażesz w końcu ten wyrok sądu za przerzucanie ciężarnej przez druty czy będziesz dalej farmazony klepał?

ocenił(a) film na 9
ediz4

Nie mówiłem tutaj nic o żadnym przerzucaniu ciężarnej. Podałem za to link do wyroku, który udowadnia nielegalne wywożenie ludzi przez SG, bo przecież o tym był artykuł, który bezpodstawnie skrytykowałeś. O tym jest też film Zielona Granica. Wyrok udowadnia, że artykuł przynajmniej częściowo mówi prawdę.

ocenił(a) film na 3
antypol

Czyli podajesz linki zupełnie nie na temat. To że pushbacki były każdy wie. Stosują je wszystkie straże graniczne. My mówimy o tym co pokazano w filmie a więc m. in przerzucanie ciężarnych, zakopywanie ciał przez straż graniczną, przerzucanie tych ciał na stronę białoruską, sprawa z termosem. No dawaj te dowody

ocenił(a) film na 9
ediz4

To Ty teraz zmieniasz temat, bo rozmawialiśmy o artykule. Jeśli wierzysz, że były nielegalne pushbacki to przyznajesz, że większość filmu pokazuje prawdę. W filmie nie ma żadnego zakopywania zwłok, więc widać, że go nie oglądałeś (przypomnę tylko, że to Ty mi zarzucałeś łykanie informacji bez sprawdzenia). Co do przerzucania ciężarnej, podlinkowałem Ci wywiad z Dr Pauliną Bownik w innym komentarzu. Nie mam za to dowodów na termos i przerzucenie ciała. Dopuszczam więc możliwość, że te dwie krótkie sceny mogły zostać zmyślone i nigdy nie twierdziłem inaczej.

ocenił(a) film na 3
antypol

Komendant na odprawie mówi o ukrywaniu ciał więc to Ty chyba nie oglądałeś albo zamykałeś oczy w określonych fragmentach żeby uciszyć sumienie. Wywiad z jakąś kobietą to żaden dowód. Inna kobieta mówiła o pływaku rekordziście świata