Niestety film ściśle polityczny i tak też należy go oceniać. Umiejętności aktorów są na drugim planie, gdy scenariusz jest tworzony pod dyktando polityków. Szkoda. Ktoś z zagranicy może go zobaczyć i pomyśleć że historie w filmie to prawda, chociaż Rosjanom pewnie się spodoba. P.S. szkoda że nie było historii tego człowieka który płynął rzeką 7 dni. W końcu to też podobno sama prawda
Twoja nazwa użytkownika zobowiązuje. Wypierdalaj z Polski cwoku i przestań się wpieprzać w sprawy dorosłych.
Przestań spamować tym artykułem który może sam nawet napisałeś. To nie jest żadne źródło. Relacje aktywistów o pływaniu kilka dni w rzece przez imigranta też pewnie łykasz bez popity
Rozpracowałeś mnie. Jesteś za dobry w weryfikowaniu informacji. Napisałem ten artykuł. Specjalnie założyłem do tego celu organizację pozarządową Human Rights Watch zarejestrowaną w Nowym Jorku. Napisałem też wszystkie inne artykuły w polskich mediach (serwisy. gazetaprawna. pl/orzeczenia/artykuly/8464064,granica-polsko-bialoruska-wyrok-sadu-puschback-no n-refoulement.html) i postanowienia polskich sądów (orzeczenia. nsa. gov. pl/doc/97BC34FB4F). Mam nieograniczone zasięgi i finansuje mnie potężny Niemiecki rząd. Ale Ty mnie przejrzałeś. Nie wiem co teraz zrobię.
Nie trzeba nic do tego zakładać - wystarczy zacząć zgrywać aktywistę tak jak ten jeden co go dopiero złapali za szmuglowanie uchodźców. Pokażesz w końcu ten wyrok sądu za przerzucanie ciężarnej przez druty czy będziesz dalej farmazony klepał?
Nie mówiłem tutaj nic o żadnym przerzucaniu ciężarnej. Podałem za to link do wyroku, który udowadnia nielegalne wywożenie ludzi przez SG, bo przecież o tym był artykuł, który bezpodstawnie skrytykowałeś. O tym jest też film Zielona Granica. Wyrok udowadnia, że artykuł przynajmniej częściowo mówi prawdę.
Czyli podajesz linki zupełnie nie na temat. To że pushbacki były każdy wie. Stosują je wszystkie straże graniczne. My mówimy o tym co pokazano w filmie a więc m. in przerzucanie ciężarnych, zakopywanie ciał przez straż graniczną, przerzucanie tych ciał na stronę białoruską, sprawa z termosem. No dawaj te dowody
To Ty teraz zmieniasz temat, bo rozmawialiśmy o artykule. Jeśli wierzysz, że były nielegalne pushbacki to przyznajesz, że większość filmu pokazuje prawdę. W filmie nie ma żadnego zakopywania zwłok, więc widać, że go nie oglądałeś (przypomnę tylko, że to Ty mi zarzucałeś łykanie informacji bez sprawdzenia). Co do przerzucania ciężarnej, podlinkowałem Ci wywiad z Dr Pauliną Bownik w innym komentarzu. Nie mam za to dowodów na termos i przerzucenie ciała. Dopuszczam więc możliwość, że te dwie krótkie sceny mogły zostać zmyślone i nigdy nie twierdziłem inaczej.