PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039040}
4,5 61 tys. ocen
4,5 10 1 61341
6,9 76 krytyków
Zielona granica
powrót do forum filmu Zielona granica

Jeśli sceny z filmu są prawdziwe, to powinny się toczyć sprawy przeciwko strażnikom granicznym z zawiadomienia przez reżyserkę. Jeśli to fikcja lub zasłyszana sytuacja to pomówienie i powinno się toczyć postępowanie przeciwko reżyserce. Jeśli to prawda i reżyserka nic z tym nie zrobiła to ukrywanie sprawcy itd.

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Poczucie zażenowania to ma zdecydowana większość użytkowników jak czyta Twoje propagandowe wypociny.

Buker7

Wiadomo, Buker wszystkich pytał, to wie i w imieniu ludu przemawiać może.

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Mam oczy i widzę. Nikogo nie musze pytać. Od dawna jesteś tutaj pośmiewiskiem i nikt nie traktuje Cie poważnie.

Buker7

Ciebie to przynajmniej moderatorzy traktują poważnie, prawda?

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Po tym jak cenzurowane są moje wypowiedzi to można wręcz powiedzieć że się mnie boją. Są przerażeni że cały ten ich lewacki, absurdalny, wyimaginowany świat w końcu się zawali pod naporem debilizmów. Debilizmów z których ciężko się wytłumaczyć i trzeba zżerać teraz własny ogon

Buker7

Nie boją się Ciebie, tylko na Tobie zarabiają. Dlatego mimo tylu zablokowanych komentarzy nie zablokowali Ci jeszcze konta.

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

Odklejka towarzysza Gugulskiego: odc. 3454

ocenił(a) film na 5
Lukasz_Gugulski

hi hie dobre

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

A ten tu znowu ze swoimi kłamstwami...

Lukasz_Gugulski

MAlo ci 5 milionow Ukrainców w panstwie to jeszcze chcesz wiecej jakis dzikusów nie pasujacych kompletnie do naszej kultury? Bedziesz to sponsorowal? Ile mozna? I co pózniej chcesz miec tak jak na ulicach we francji albo w niemczech czy w szwecji ze po zmroku bedziesz zesrany w majtki zeby wyjsc na ulice?

hiiiwod

Nie wiem jak w Twojej kulturze, ale w mojej nie ocenia się filmów bez oglądania. Cywilizowani ludzie potrafią też czytać ze zrozumieniem i nie wkładają w usta rozmówcy twierdzeń, których ten nie wygłasza.

Lukasz_Gugulski

Zdanie lewackich oszolomów jest nieistotne. Pojechali z wami ludzie jak z psami. Mozecie sobie wręczac nagrody w tym swoim wąskim chorym gronie. Dziwie sie ze jeszcze was do wora nie wrzucili i nie przezucili za ten płot.

hiiiwod

Cywilizowani ludzie nie fantazjują też o przemocy względem osób, z którymi się nie zgadzają, a także nie używają formy "wy", chyba że rozmawiają z przedstawicielem jakiejś organizacji. Nie przypominam sobie, bym sugerował, że jakąś organizację tu reprezentuję.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
hiiiwod

Cywilizowani ludzie nie wyzywają też rozmówców od "oszołomów" i "ludzkich szmat".

Lukasz_Gugulski

dobra wez juz spie....

Lukasz_Gugulski

Pomysl czemu jestes wyzywany naprawde pomysl.

hiiiwod

Przecież to żadna tajemnica: brak Ci kultury osobistej.

Lukasz_Gugulski

Do takich kiepów tylko jak ty

ocenił(a) film na 5
hiiiwod

Zdanie prawackich oszołomów jest niby lepsze?

Rafaelll80

na pewno bardziej racjonalne niz ten bełkot lewacki

Rafaelll80

Jedno pytanie Ci zadam. Co wnosza do naszej kultury te dzikusy które najechaly europe powiedz mi prosze. Podaj mi JEDEN argument jakis sensowny.

ocenił(a) film na 7
hiiiwod

co wnoszą kibole do naszej kultury latające z bejsbolami i śliniący się na widok innego szalika

septet

Odpowiesz na proste pytanie czy bedziesz odwracac kota ogonem?

ocenił(a) film na 5
hiiiwod

To nie jest łatwe pytanie. Jak popatrzysz na historie zawsze były migracje. Można powiedzieć że przynoszą nową pulę genetyczną ;] Popatrz na Andaluzję czy Bałkany dla mnie ten tygiel narodów, kultur jest ciekawy jeśli żyją w spokoju. W zasadzie nie jestem przeciw migrantom, dla mnie może przyjechać 10 mln chińczyków czy wietnamczyków czy ukraińców. Ale akurat przeciw tym jestem ;], pewnie nie musze tłumaczyć dlaczego. Śmieszy mnie jednak hipokryzja rządu/pisu gdzie straszą tymi migrantami (jak zwał tak zwał) że opozycja rozbierze płot czy przyjmie 2000 z "przymusowej" relokacji a jednocześnie wydaje setki tysięcy wiz - no bo przecież jak przyjadą na wizach to będą się zachowywać inaczej niż ci bez wiz. Ja nie jestem ani lewakiem ani prawakiem. Dbam o własny tyłek i jestem za rozwiązaniami, które mi pasują.
ps. Wesoło będzie za kilka lat jak temperatury jeszcze trochę wzrosną i ruszą setki milionów.

Rafaelll80

No i to jest dobra odpowiedz. Ja np jestem przeciwny migracji bo to oslabia nasz kontynent. Mysle ze palce w tym wszystkim macza USA wielki obronca i żandarm swiata. A prywatnie powiem ze juz rzygam tymi Ukraincami mam ich serdecznie dosyc.

ocenił(a) film na 5
hiiiwod

Jeżdżę po firmach i widzę ilu pracuje u nas obcokrajowców. Jesteśmy na to skazani albo zaczniemy się rozmnażać., ale efekt by był dopiero za 20 lat. Dlatego wkurza mnie jak rząd robi ze mnie idiotę i straszy tymi migrantami, jak mamy ich już od groma. Jak pisałem pracujący bezproblemowi migranci jak najbardziej, socjalni i chcący zmieniać kraj pod siebie wypad tyle.

Rafaelll80

Pracujacy i normalnie funkcjonujacy jak najbardziej reszta do wora i jeziora. Zaczipowal bym kazdego zeby mozna go bylo zlokalizowac jak cos zlego zrobi albo nie melduje sie w robocie.

Lukasz_Gugulski

Od kiedy w 2 miesiącu ciąży widać ciążę? Często kobiety na tym etapie nawet nie wiedzą, że są w ciąży :/

kiran

"Była w 2,5 miesiącu ciąży z widocznym już brzuchem".

Lukasz_Gugulski

Tyle, że w 2,5 miesiącu nie ma widocznego brzucha, gdyż płód jest na to za mały i ma 12 milimetrów. 12 MILIMETRÓW. :/
Biologia się kłania.

ocenił(a) film na 1
kiran

Zaraz Ci wrzuci link i udowodni że ciąża może być widoczna na tym etapie :D On jest specjalistą w wielu dziedzinach. 

kiran

"10 tydzień ciąży to moment, gdy ciążowy brzuch zaczyna być widoczny, a ryzyko poronienia maleje. Zarodek ma już 3-4 cm długości i rozwijają się u niego zawiązki zębów mlecznych". (https://mamotoja.pl/ciaza-kalendarz/tydzien-10-r6/)

"Choć nie u wszystkich kobiet ciążowy brzuch jest jeszcze widoczny, charakterystyczne oznaki ciąży mogą być już rozpoznane przez bardziej doświadczone kobiety (...) U większości kobiet, brzuch w 10 tygodniu ciąży nie jest jeszcze widoczny". (https://amko.com.pl/10-tydzien-ciazy-Jakie-sa-objawy-Jak-wyglada-brzuch-blog-po l-1643212658.html).

Sprawa jest więc indywidualna. Biologia.

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Gugulski

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Buker7

No i miałeś rację xD
Ale w tym cytacie udowodnił, że to ja mam rację xDDDD Co za typ xD

ocenił(a) film na 1
kiran

No nie do końca. Nie mógł przełknąć goryczy porażki i dodał na koniec - "Sprawa jest więc indywidualna. Biologia." :D :D :D

Buker7

Epickie xDDD

kiran

Jak na osobę, która twierdziła, że w 10 tyg. zarodek ma "12 MILIMETRÓW" (gdy w rzeczywistości już w 8 tygodniu ma 15 mm), to masz zastanawiająco dobry humor. A to, że uważasz, że cytaty z "zaczyna być widoczny" czy "u większości (...) nie jest jeszcze widoczny" potwierdzają Twoje słowa, że "nie ma widocznego brzucha", świadczy tylko o Twojej umiejętności czytania ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 5
kiran

yhym to jak rozumiem wód płodowych nie ma ?

ocenił(a) film na 8
Gani_PL

To jest film dokumentalny? Naprawdę tak myślałeś?

Gani_PL

To jest film fabularny, a nie dokumentalny. To istotna różnica.

UpTrinity

Problem w tym, że Holand traktuje swoje filmy jak prawdę objawioną, I TO JEST ISTOTNA RÓŻNICA! Pokaż mi jej wypowiedź gdzie oznajmia, że ten film jest wymyśloną opowieścią, która nie miała miejsca w rzeczywistości. Ten film jest jest mocno wpisany w walkę polityczną i zamiast wyjaśniać to tylko dolewa paliwa do ognia.

ocenił(a) film na 5
Janek_Snajper_102

A niech sobie traktuje ;]

ocenił(a) film na 4
Gani_PL

Słuszna uwaga. Ciekaw jestem jak by się skończyło gdyby dziś ktoś zrobił film o zbrodniach popełnianych przez żołnierzy wojska polskiego na ludności cywilnej w Iraku. To oczywiście była by fikcja, ale ciekaw jestem odbioru społecznego, czy również wszyscy byli by tak wzruszeni.