Zmierzch

Twilight
2008
5,6 339 tys. ocen
5,6 10 1 338691
3,7 43 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

ooo ŻAL

ocenił(a) film na 1

film dla amerykańskich nastolatek.

Milcz Antychryście.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Nie Antychryst tylko ateuszu przynajmniej myślę samodzielnie i nie potrzebuje złudzeń w życiu trzeba mieć naprawdę nudne życie żeby wierzyć w bajki z bilbi a uwierz cala raz ją przeczytałem choć nie było łatwo i od tej pory jestem niewierzący.

Trzeba mieć naprawdę smutne życie aby w nic nie wierzyć.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Co nie? Bo chłopak ani w ludzi nie wierzy, ani w Boga... Życie nie ma sensu bez wiary... Ja ciągle wierzę, że szefowa się pojawi z wypłatą:P

No dokładnie. Ale to prywatna sprawa, nigdy nie wnikam.Każdy ma swoje wizje.
Moherem nie jestem, daleko mi do tego ale w tych jego postach pobrzmiewa jakaś taka...pustka i rozpacz. Kompletna otchłań.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Sam jesteś smutny bo ja wierze tyle że nie w religię widzisz nawet nie pojmujesz tego że można wierzyć w coś innego niż religia .Wiesz trzeba mieć naprawdę smutne życie żeby nie widzieć jak nauka jest ciekaw i życie tylko uciekać się w złudzenia i świat nadprzyrodzony który istniej tylko w wyobraźni.Ladnie pakować ludzi w stereotypy miles?

użytkownik usunięty

No i co? Żyjemy po to by nauka się rozwijała? Tylko po to? Ja np. nie robię nic dla nauki. Jestem kosmetyczką. To znaczy, że moje życie nie ma jakiegokolwiek sensu?

użytkownik usunięty

Nie ale czy to że ja nie wierze to znaczy że moje życie nie ma sensu.Bo tak wynika oz twojej poprzedniej wiadomości co za stek bzdur.Ja kocham jeszcze muzykę i to różnorodną zaczynając na rocku a kończąc na rapie zresztą to religia wysuwa skojarzenia że bez niej życie nie ma sensu a to zwykła ściema i tyle.

użytkownik usunięty

Ja nie twierdzę, że nie ma. Ja twierdzę, że jest troszkę smutne i tyle. "co za stek bzdur." i znowu obrażasz katolików. Musisz się sporo nauczyć zanim zaczniesz głosić swoją prawdę i tylko prawdę.

użytkownik usunięty

Chodziło mi o to że z twojej poprzednie wiadomości wynika że moje życie nie ma sensu bo nie wierze a to zwyczajna bzdura bo moje życie ma sens i jest tego w pełni świadomy .Rozumiesz już

użytkownik usunięty

Ja nie pisałam, że Twoje życie nie ma sensu. Twierdzę tylko, że gdybym tak żyła - moje by było.

użytkownik usunięty

No i się nie gniewaj i zmieniamy temat, bo jest to jeden z tych co się zawsze wszyscy ze wszystkimi kłócą.

Jaka nauka? Jeżeli wszystko da się wytłumaczyć naukowo życie staje się trochę gófniane.

Potrzeba wierzyć w coś trochę nadprzyrodzonego.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

No więc właśnie! O to chodzi! Trzeba na kogoś zrzucać winę za katastrofy, prawda?

Dante, może się orientujesz. Co nauka mówi o dobru i złu? Co jest dobre a co jest złe? No chyba nie zgadzają się z Biblią? To byłoby nieprofesjonalne...

użytkownik usunięty

Wiesz co ja wiem czy jo wiem o dobru i złu i wiem że na pewno źle się czuje kiedy na mnie tak naskakujecie tylko dlatego że nie wierzę jest mi tak dobrze .Ok?

użytkownik usunięty

Przecież ja nie naskakuję:) Znając ateistów wiem, że lubią dyskutować na ten temat:) Zadawać wnikliwe pytania egzystencjalne i obalać mity przyjęte przez katolików za pewnik w Biblii. Nie wiem czemu ty tego nie robisz:P

użytkownik usunięty

Biblia to jedna wielka metafora. Ja czekam na biblię o Samie i Deanie:P

A książkę czytałaś? Wg mnie niezła ale dołująca trochę.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Czytało się swego czasu...

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

No i czego prężysz język?;p Jeszcze się nie biorę:D

Boję się.

użytkownik usunięty

Bu!

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Aaaa <siiii> Ups:P

Ostro było. Musimy to kiedyś powtórzyć.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Powiedz kiedy, wezmę swoje olejki do masażu:P

Ja też mam, też(jupiii) powiem ci, oj powiem ty mała złośnico.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

]:-> Oj powiedz, powiedz, tak mi mów:P

Oj powiem Ci powiem, ale jeszcze oj nie wiem oj;D

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Oj to jak się dowiesz to łojejku:P

Czyli będzie jeszcze łostrzej;D

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Sos tabasco?;>

użytkownik usunięty

Ja nie ma smutnego życia asiu oj nie ma uwierz. Jak jakiś żydowski bóg jest ci potrzebny do szczęścia to chyba sam nie wierz w kogo wierzysz....

użytkownik usunięty

Wiesz co, jak słyszę jakieś szmery bajery w pokoju wieczorem to się modle żeby mnie coś nie zjadło. Tak samo jak upatrzę wielkiego pająka i nie zdążę go zabić zanim się schowa pod kanapą... Modlę się. Wiesz, przynosi to spokój ducha. W pewien sposób...

użytkownik usunięty

Wiesz a ja nie i jakoś żyje dobrze.

użytkownik usunięty

No to sobie nie wierz:) Jeśli ci to nie przeszkadza to ok:) Ja bym tak nie umiała, a wierz mi, próbowałam...

Ziieeeew ty chyba Dante powinieneś na forum kodu Davinci albo Pasji z tym iść a nie tutaj. Ale skoro gadamy to Ci powiem że mylisz się.

Nauka np. do dziś nie wyjaśniła od czego powstaje zapalnik w silniku gdy włączasz auto, choć fizyka dociekła już praktycznie wszystkiego.Nauka nie wyjaśniła skąd się wziął wszechświat, bo teoria wielkiego wybuchu nie jest sprawdzalna.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

A potrafisz zrozumieć że zwyczajnie nie wierze i możesz mnie tak ze swojej laski z tego faktu tak nie atakować? .O w wielki wierzący jakże ja niewierny mam się przed tobą ukorzyć?

użytkownik usunięty

Jak byłam w Twoim wieku to też nie wierzyłam w Boga:-) Tak mi się przynajmniej wydawało. Teraz wiem, że wiara i tak mnie nie opuściła...

I pierdolę jak jakaś nieskalana dziewica...:P - musiałam przekląć :D

użytkownik usunięty

Ja mam już prawie 20 lat wiesz a ty myslaś że ile mam kochana:d?

użytkownik usunięty

19 ;)

użytkownik usunięty

Och, przesadziłam, wyolbrzymiłam, prawda?:P

Poza tym mówiłeś mi nie tak dawno ile masz lat. Podczas wykłócania z upadłym

użytkownik usunięty

No dobra ale już wkrótce 20

użytkownik usunięty

Ja wkrótce 21 <jupi> Ty z jakiego miesiąca jesteś?

użytkownik usunięty

Grudzień

nie grzesz widzę ze już te filmy i wampiry poprzewracały ci w głowie!!
to co robisz w tej chwili czyli kpisz sobie z modlitwy i Boga jest po prostu niewiarygodne.
dziecko jak ty możesz śmiać się z modlitwy? ty nie jesteś Dante chyba świadom na jaką ryzykowna ścieżkę schodzisz. nawet nie masz pojęcia co ci grozi.
musisz jak teraz jak najszybciej odmawiać cały różaniec na przemian z wierze w Boga 3 razy ( tyle w ilu postaciach jest Pan Bóg). A potem idź do kościoła. jak tego nie zrobisz będziesz wystawiony na ataki demonów. potraktuj moja radę poważnie ponieważ znam się na tym nawet Ojciec Rydzyk mówił ze to jest najlepszy sposób ratunku przed demonami gdy się śmiało z modlitwy.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

:D Miles, Dante nie zna się na takich żartach:P

Ale jak chcesz to możemy razem pójść pod krzyż.
Kupiłam sobie ostatnio i wbiłam na trawniku:P

Pójdziem, pójdziem , a co tam "niech nas zobaczą".

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

:D Weź flachę:P

Johnny Walkera i Beherovkę weźmiem;D