Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
Co do tego filmu z Dennisem Hooperem, to przypomniało mi się parę szczegółów. On prosi jakąś kobietę o karteczkę z numerem rejestracyjnym jakiegoś samochodu (chyba), po czym ją zabiera, robi jakieś kombinacje. Wcześniej jest motyw, że ten bandyta-towarzysz rozmawiał z nim w samochodzie, ale później jakoś się rozdzielają i każdy idzie jakby w swoją stronę. Zakończenie było charakterystyczne - ten drugi bandzior (wyższy, czarne włosy, dość znany aktor!) wpada z pistoletem do Dennisa i opowiada mu całą historię, mniej więcej takimi słowami: "Ten człowiek, którego pobiłeś wtedy w toalecie nie został przez Ciebie zabity, zostałeś więc niesłusznie oskarżony o morderstwo. To ja go zabiłem. Ale skoro poznałeś prawdę, Ty też musisz zginąć". W tym momencie pojawia się dwóch tajniaków i wymierzają broń w stronę bandziora, który przyznał się do morderstwa. On również szybko zaczyna do nich strzelać, ale oni są szybsi. Ginie na miejscu, a ten Dennis Hooper (tzn. postać, którą gra) jest chyba pokazany jak siedzi normalnie ze swoją rodziną. Potem są już chyba tylko napisy końcowe. Film widziałem około miesiąca na TVP1 lub TVP2.
Znalazłem ten film z Dennisem Hooperem, o którym pisałem.
"Alibi na środę: W potrzasku"
22:35 TVP 2 środa, 3 września 2008
To na 100% ten film:
http://www.filmweb.pl/f99737/W+potrzasku,2001/opisy
Szukam azjatyckich (japońskich, ale innych też) horrorów a także informacji, czy były jakieś ich remake'i (nie tylko amerykańskie, wszystkie)
witam
czy wie ktoś z jakiej strony mogę ściągnąć musical hair?
najlepiej z pl lektorem
ewentualnie z pl napisami
Cześć,
moja prośba o film będzie dość dziwna, aaaaale... to chyba jedyne miejsce w calym internecie, gdzie mogę o to zapytać:) Zatem...
a było to tak:
Gdy w 2005 roku umierał Papież, tvp1 pokazało film, trwał chyba godzinę, był to film z gatunku dokumentalnych, lektorem był tam młody ksiądz (duchowny) opowiadający o Bogu, o Papieżu, itd. Pamiętam, że film zawierał też krótkie migawki z życia Papieża, itp. Ten duchowny opowiadal, że pare lat temu dowiedział sie, ze jest chory (chyba na bialaczkę), ale nie ma żalu do Boga, itp... Pomóżcie, jaki to tytul? :/ Dzięki wielkie
witam, ja od dłuższego czasu poszukuję filmu w którym kilka osób ma dotrzeć w jakieś miejsce jak najszybciej i jest za to nagroda, ogólne założenie tego filmu jest podobne do "wyścig szczurów" ale film o
którym piszę jest ok 10 lat starszy i w innym klimacie
charakterystyczne sceny z filmu:
na początku facet sprzedaje most brookliński, chyba na złom.. oczywiście mostu nie posiada ale robi przewał i umawia się z klientem w biurze, a a by pozbyć się sekretarek z biura udaje, że przeprowadza oprysk przeciw insektom
inna scena to gdy inny facet siedzi na trawie w parku podjeżdża do niego policjant na koniu i mówi, że nie wolno niszczyć trawnika, a na to ten facet odpowiada
"a twój konik to niby stawia kopyta między źdźbłami"
niestety nic więcej nie mogę sobie przypomnieć, ale bardzo bym prosił o odpowiedź jeśli ktoś wie, bo bez Waszej pomocy nigdy nie znajdę tego filmu
3) Z jakiego filmu pochodzi motyw, w którym jakiś koleś jest instruowany w wojsku, jak rzucać granatem (jakaś komedia). Jest taki rozkaz:
- Odbezpiecz, rzuć!
On oczywiście rzuca, ale samą zawleczkę i w ostatniej chwili wyrzuca chyba dopiero granat (czy jakoś tak), a potem on i ta kobieta (chyba) skaczą gdzieś od tyłu, żeby ochronić się przed wybuchem spowodowanym przez głupotę tego gościa, który rzucił zawleczkę. Film pochodzi moim zdaniem sprzed 2000r, gdzieś tak z połowy lat 90.
PS: To jednak nie jest "Sierżant Bilko", dzisiaj go obejrzałem i nie było tam ani jednej sceny tego typu. Moim zdaniem to był jakiś inny film, gdzie jakiś młody koleś poszedł do wojska i był strasznie pechowy czy coś takiego.
4) Jak nazywał się film (obyczajowy lub komediodramat), w którym jakiś chłopak (taki 19-letni chyba, kręcone włosy) fascynuje się astronomią i matematyką, w ogóle chyba naukami ścisłymi. Później poznał taką dziewczynę, która miała problem z matematyką i później się w niej zakochał, ale najpierw udzielał jej korepetycji z matematyki, dzięki czemu ona zaczęła odnosić niewielkie sukcesy w tej dziedzinie. Na filmie był też motyw gościa, który wypowiadał się właśnie o tej dziewczynie (chyba jej chłopak), że ona w ogóle nawet liczyć nie umie. W międzyczasie były też motywy:
- jakiś spływ kajakami, o ile dobrze pamiętam
- rozmowa dziewczyny z tym chłopakiem-astronomem tego typu mniej więcej:
"Przeżywasz młodzieńczą fascynację dziewczynami? Powiedz o co chodzi, chodzi o seks", a on chyba odpowiedział, że nie chodzi o seks.
Wiem, że to bardzo drobne szczegóły, ale może ktoś spróbuje skojarzyć i mi pomóc. Wiem, że film leciał około 5-6 lat temu na TVN lub na Polsacie.
Nie jestem pewny w 100%, ale może to być komedia z Pauly Shore'm "Służba nie drużba". Film jest z 1994 r. Więcej o filmie http://www.filmweb.pl/f32787/S%C5%82u%C5%BCba+nie+dru%C5%BCba,1994
rada dla wszystkich co zapomnial tytul filmu. pomyslcie o aktorach ktorzy grali w tym filmie jezeli tez nie pamietacie nazwisk aktorow to moze inny film wam znany z tym aktorem, wejdzcie na filmografie aktora i szukajcie tytulu. ja tak zawsze robie i znajduje to co szukalam. pozdrawiam i molego szukania
niedawno lecial w TV- mloda kobieta wchodzi na poklad samolotu z corka i po chwila ta gubi sie ,ona jej szuka przez caly film a wszyscy dookola wmawiaja jej ze corki nigdy nie bylo na pokladzie itd! Kojarzy ktos?
hej, byla kiedys taka historia o 2 kolesiach zamknietych w wiezieniu, stali sie tam przyjaciolmi. jeden z nich wciaz uciekal, drugi byl grzeczny przykladny. z calego filmu pamietam tylko scene koncowa, gdy ten dobry na jakiejs skale uprawial grzadki przed domem (wciaz chyba byl w zamknieciu) i wtedy przyprowadzili do niego tego drugiego - a ten od razu rzucil sie w dol do wody, czyli znow propobowal uciec...
pamietam, ze ktos znany tam wystepowal, w roli grzecznego wieznia, chyba Dustin Hoffman, ale przejrzalem tytuly w jego biografii i nie trafilem na ten film. moze ktos pomoc?
dzieki!
Czesc! poszukuje filmów o chuliganach piłkarskich, widziałem juz >rise
of the footsoldier>hooligans>football factory> znacie moze jeszcze
jakies?
wie ktoś może jak nazywał się taki film, opowiada on o trzech przyjaciółkach, z których każda ma jakiś problem, pamiętam, ze jedna z nich nigdy nie przeżyła orgazmu, gdy kochała się z chłopakami, i w końcu okazało się, że jest lesbijką... taki dziwny, ale no nie mogę sobie przypomnieć nazwy.
poszukuje filmu karate (kung fu), pamietam że ogladalem go w chyba juz na poczatku lat 90 wiec juz troszke latek ma, fabuły za bardzo nie pamietam, tradycyjnie duzo wali, krwi i skośnych bohaterow :)
ale w pamiec mi zapadło, ze jeden z głównych skosnych wojownikow moczył sie za młodu w jakis olejkh i można go bylo zranić trafiając tylko w jeden punkt ( tak iak u achillesa, tyklo w tym wypadku zamias pięty jest pachwina i okolie - tak sobie wymyślili :))i dosyc prawdopodobne, że jeszcze były waliki na palach :) i tyle mi z zostalo w pamieci z tego filmu :)może ktoś bedzie czaił tytuł ??:)
z gory dziękuje :)i pozdrawiam !!
witam, poszukuję filmu. Widziałem go chyba jakieś 4 lata temu w TV. Horror bodajże. Pamiętam, że akcja działa się na statku i na tym o to statku był potwór, który zabijał po kolei każdego towarzysza. wiem tyle, że przeżyło trzech ludzi, zakończenie było takie, że facet całował się z babką na wyspie a na tratwie z morza podjechał ten trzeci uratowany.
z góry dzięki za odp.
Film, który widziałam dobrych parę lat temu.
Moja wypowiedź będzie pełna chaosu...
Oglądałam naprawdę dawno temu film (na tvp1 bądź tvp2) o rodzinie, która miała stacje benzynową. Matka, młodszy syn - czarne włosy, ścięty na tzw. grzybka, jego ojciec ginie (albo popełnia samobójstwo) na stacji. Mały chłopiec wraz z kolegami podglądają młodą dziewczyne, która mieszka samotnie w dość dużym domu. Po jakimś czasie wraca starszy brat chłopca, rodzi się romans miedzy nim a dziewczyną. Ważnym wątkiem jest też czarny samochód z ciemnymi szybami, który tankuje na w/w stacji beznynowej, kierowca raz dotyka twarzy chłopca - pamietam dobrze obrączki na jego palcach. Później kolesie z samochodu podworzą dziewczynę, a następnie zostaje znaleziona martwa gdzieś przy drodze.
Za cholerę nie mogę sobie niczego wiecej przypomnieć ani aktora, ani tytułu, a strasznie mi na tym zależy. Aha, to było dośc piaszczyste miejsce. Czy komuś mój "opis" coś mówi?
Widziałem tylko końcówkę wiele lat temu w tv. Western albo coś w tym stylu. Małe miasteczko na dzikim zachodzie i jeden młody świeżo przybyły chłopak. Film jakich setki, ale ten był troszkę inny - wszyscy w mieście są martwi. To rodzaj czyścia. Piekło jest na cmentarzu - kto przewini spada tam. Na miasto napadają bandyci i tylko chłopak chce sie bronić - reszta boi się potępienia. Ma może ktoś coś takiego w pamięci? :) Byłbym wdzięczny :)
Witam,
Szukam tytułu starego filmu S-F, widziałem go jakies 10-15 lat temu.
Naukowcy tworzą specjalny kombinezon do eksploracji nowych planet.
Uruchamiany jest bodajże przyciskiem na pasie.
Każdy (lub coś) kto dotknie kombinezonu zostaje unicestwiony.
Raczej wiele nie pamiętam, chyba jeszcze ten kombinezon był żółty.
Dziękuje z góry.
"Duchy przeszłości" - western z duchami bohaterów Dzikiego Zachodu, które pomagają chłopcu obronić rodzinną farmę. Nie znalazłem niestety nigdzie opisu do tego filmu - jest jakiś o identycznym tytule, ale to nie jest to, natomiast nie znam oryginalnego tytułu, bo to na pewno są "Duchy przeszłości".
Szukam filmu w którym...
Główny bohater jedzie zawieść jakąś paczkę, jest typ co jara magiczną fajkę i spełnia życzenia. Po drodze bohater spotyka dziwkę co szuka idealnego kochanka mówi że nikt jej nie odmówił itp i że on będzie dla niej specjalnym nr "xxxx" a on że się z nią nie prześpi i zapamięta go jako tego który jedyny jej odmówił i będzie się zastanawiała czy czasem on nie był tym idealnym kochankiem. Jest też taki motyw że przyjeżdża do miasta gdzie za wszystko płaci się narkotykami jest tam ziomówka która chce zabrać stamtąd swojego syna ale w końcu sama "zarzuca" specyfik i zostaje z synem.
Jest jeszcze takie coś że bohater przyjeżdża do miasta z samymi prawnikami którzy co chwile go o coś pozywają i nie może on wyjechać z miasta ale podczas rozprawy sądowej przybywa mu na ratunek jego ziomek chory na raka z
bombą i grozi że się wysadzi. Jest też tam taka kula bilardowa czarna co jak się nią potrząśnie i zapyta o coś to daje jakąś rade itp.
Martin, jednak miałeś nosa. Kiedyś pytałem o film jak łowili ryby na wielkiej łodzi, polowali na merliny. I powiedziałeś, że to szczęki. Fakt, to Szczęki 1. Po dłuższym czasie, ale dzięki. Pozdro.
na życzenie kumpla chciałbym się spytać o jeden film oraz dwa z którymi mam problem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
1) Wiem tyle, że główny bohater trafił do więzienia za rasizm. gdy wyszedł to ponoć była jakaś impreza skinheadowska. Możliwe , że miał jakieś swastyki na ciele. nie pytajcie mnie czy tak było - kumpel oglądał ten film w 2000 roku i dziś sobie o nim przypomniał. Więc film ten musiał powstać w tamtych czasach.
2) Drugi film był ogólnie o niewidomej dziewczynie ktora tanczyla na poczatku filmu jakoś. Akcja toczyła się w Chinach. Pamietam jeszcze scene walki w lesie i tylko tyle...
3) Trzeci film opowiadal o milosci dziewczyny do goscia ktory przeprowadzil sie do domu. W glowie utkwila mi scena, kiedy ta dziewczyna zniszczyla mu samochod .
pozdro.
Nie jestem pewna, ale zdaje mi się , że ten pierwszy film to "Więzień nienawiści"
http://wiezien.nienawisci.filmweb.pl/
To do Wilczka
witam, szukam tytułu filmu w którym miało być spotkanie jakieś byłej klasy po latach (chyba z liceum) i jest z klasy jeden mściciel który pokolei zabija tych którzy się z niego nabijali za czasów liceum.Film wyreżyserowany prawdopodobnie w latach 70, dodam ze koncowka byla taka ze wszyscy tanczyli z tym mordercą.
Witam może ktoś pomoże poszukuje filmu z lat 80 może przełom 90 nie pamiętam tytułu ani obsady.Kiedyś leciał w tv ale już sporo czasu temu.
Akcja filmu jest mniej więcej -- 2 osoby jada jakaś ciężarówką przewożą jakiś towar czy coś do bazy wojskowej maja określony czas i ktoś ich wystawia czy coś potem goni ich druga ciężarówka chce ich zabić żeby nie dojechali do tej bazy i jest pojedynek ciężarówek na drodze.Scena która mi utkwiła w pamięci to ta pierwsza ciężarówka w ostatniej chwili wjeżdża do tej bazy wojskowej a ta 2 co ich goniła rozwala się o taka betonowa barykadę która się wysunęła na wjeździe do tej bazy.Moze ktoś coś kojarzy będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.Głowna role gra dość znany aktor lecz nie pamiętam jaki.
lub Mad Max II, w obu były takie sceny, choc w pierwszej części była z motocyklistami
Nie to nie jest żaden z Mad-Maxow zupełnie inny film dzieje się w czasach ze tak powiem rzeczywistych nie jest to film sci-fi.
czy to nie jest "Buffalo Soldiers" jakoś mi się ta scena z ciężarówkami kojarzy tylko lata się nie zgadzają, ale może to to:)
oto link:
http://buffalo.soldiers.filmweb.pl/
powtórzę pytanie o tytuł:
szukam tytułu filmu w którym miało być spotkanie jakieś byłej klasy po latach (chyba z liceum) i jest z klasy jeden mściciel który pokolei zabija tych którzy się z niego nabijali za czasów liceum.Film wyreżyserowany prawdopodobnie w latach 70, dodam ze koncowka byla taka ze wszyscy tanczyli z tym mordercą.
Witam serdecznie. Poszukuję filmu z motywem chorego dziecka którego samotna matka buduje w ogrodzie wieżę (coś w tym stylu http://www.gdynia.pl/g2/2007_09/12309_filebig.jpg ) Dramat/obyczaj, prawdopodobnie prod. amerykańskiej, rola matki grana przez jakąś bardzo znaną aktorkę...
Powtórzę jeszcze raz pytania o trzy filmy:
1) Jak nazywał się film (obyczajowy lub komediodramat), w którym jakiś chłopak (taki 19-letni chyba, kręcone włosy) fascynuje się astronomią i matematyką, w ogóle chyba naukami ścisłymi. Później poznał taką dziewczynę, która miała problem z matematyką i później się w niej zakochał, ale najpierw udzielał jej korepetycji z matematyki, dzięki czemu ona zaczęła odnosić niewielkie sukcesy w tej dziedzinie. Na filmie był też motyw gościa, który wypowiadał się właśnie o tej dziewczynie (chyba jej chłopak), że ona w ogóle nawet liczyć nie umie. W międzyczasie były też motywy:
- jakiś spływ kajakami, o ile dobrze pamiętam
- rozmowa dziewczyny z tym chłopakiem-astronomem tego typu mniej więcej:
"Przeżywasz młodzieńczą fascynację dziewczynami? Powiedz o co chodzi, chodzi o seks", a on chyba odpowiedział, że nie chodzi o seks.
Wiem, że to bardzo drobne szczegóły, ale może ktoś spróbuje skojarzyć i mi pomóc. Wiem, że film leciał około 5-6 lat temu na TVN lub na Polsacie.
2) Szukam tytułu filmu. Chodzi mi o pewien film młodzieżowy produkcji USA prawdopodobnie z lat 90., w którym młodzi ludzie tańczą w jakimś klubie (lub raczej dyskotece) i leci taki utwór, a właściwie śpiewa go jakiś koleś i końcówka każdej zwrotki to "no no no no no!" (to oczywiście po angielsku). Co to mogło być? Jaki to był film i jaka to była piosenka? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Dodam tylko, że kompletnie nie pamiętam fabuły filmu, ale musiała to być jakaś komedia romantyczna albo coś w tym stylu. Na pewno nie były to żadne American Pie ani inne nowości, tylko coś starszego. Proszę o odpowiedź albo chociaż przypuszczenia co to mogło być i jakie jeszcze rzeczy działy się w tym filmie. Ten film to ja może sześć, siedem lat temu chyba na Polsacie oglądałem i nie spotkałem się z nim nigdy więcej drugi raz, ale na pewno nie był zbyt znanym filmem, pewnie coś w stylu takiej komedyjki, jakich było wiele na Polsacie.
3) Powtarzam, uzupełniwszy wszelkie dostępne informacje:
Szukam filmu (chyba komedia kryminalna, ale nie jestem pewny), w którym jest następująca scena: jakiś grubas (na pewno biały, a nie Murzyn!) grana automacie w jakimś salonie gier, podczas gdy jakaś dziewczyna strasznie się przy tym nudzi, a on nie zamierza przestać grać. Później jest chyba scena z grubasem i jakąś dziewczyną (chyba fałszywą prostytutką) w jego pokoju (akcja dzieje się być może w jakimś hotelu). On chce z nią chyba uprawiać seks i jest na nią strasznie napalony. Potem ona mówi "Poczekaj" czy jakoś tak (niestety nie pamiętam co to za aktorka, nic o niej nie pamiętam, tyle że była to dość młoda kobieta, być może w wieku 25-30 lat), a on na to: "Mam poczekać?! A co to, kurde, przystanek?"... Nie pamiętam z którego roku to film ani kto w nim grał, ale wydaje mi się, że oglądałem go na 100% JEDNAK DWA LATA TEMU, w 2006 r. (bo już na pewno miałem internet!), niestety nie pamiętam na jakiej stacji telewizyjnej, ale chyba na TVN lub na Polsacie. Znany aktor chyba w nim nie grał, ale też nie mam co do tego pewności, choć teraz sam nie wiem, czy to był Chris Farley czy ktoś inny. Film prawdopodobnie pochodzi z lat 90, ale też nie mam pewności. Być może nie był jakąś nowością wtedy. Ten biały aktor był gruby i na pewno nie miał okularów, włosy miał jakieś takie chyba z grzywką, mógł to być Chris Farley albo ktoś BARDZO do niego podobny. Proszę o podanie jakichś faktów więcej, jeżeli ktoś coś kojarzy z tego filmu, bo naprawdę mi bardzo na tym filmie zależy, to może wtedy wspólnie skojarzymy co to było.
Czekam na pomoc i z góry dziękuję.