Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Nie mogę sobie przypomnieć tytułu filmu, w sumie dość kiepskiego, ale męczy mnie to i chciałbym prosić o podpowiedź. Widziałem go dość dawno temu w telewizji i nie pamiętam obsady, bo w przeciwnym razie szybko odnalazłbym ten film. Jego bohater odkrywa na starych zdjęciach, które dokumentują różne słynne katastrofy, tę...

więcej

Witam. Zna ktoś może tytuł filmu, w którym chłopakowi ktoś podaje truciznę i musi zrobić jakieś zadania inaczej umrze. Na końcu okazuje się że to znajomi go wkręcili

Poszukuję filmu, który kiedyś widziałam, ale nie potrafię go odnaleźć. Akcja dzieje się na Santorini, Chłopak przyjeżdża na wakacje i poznaje dziewczynę. Zaczynają romans, a kiedy dołącza do niego jego narzeczona zaczynają życie w trójkącie. Wszystko w w harmonii, za zgodą wszystkich zainteresowanych. Pamiętam, ze są...

więcej

Czy film Infidelity in suburbia z 2017 roku (Sekret niewierności) wyszedł na dvd?

Zawsze ograniczałem się jedynie do oceniania. Ale tym razem zauważyłem że tego filmu brakuje. Film rumuński.

Akcja filmu: nazista w obozie koncentracyjnym przybiera tożsamość żyda i ucieka do Israela, gdzie asymiluje się ze społecznością żydowską i żyje jak żyd.. Buduje po wojnie państwo Israel.... Zakończenie jest takie, że jego syn już w latach 70/80 odkrywa prawdę o ojcu, który okazuje sie być niemieckim nazistą.... Film...

więcej

1. Film chyba z lat 70-tych, w pociągu jest jakiś wirus, wszyscy są poddawani kwarantannie, potem się okazuje że świeże powietrze jest ratunkiem.
2. Niemiecki film, dramat, leciał na HBO w
latach mniej więcej 2012-2014. Czasy współczesne. Dwie kobiety, starsza i młodsza. Starsza zaczyna opowiadać jakieś historie z...

więcej

Cześć,

wczoraj obejrzałam "Jeźdźca bez głowy". Czy znacie może podobne filmy - chodzi mi o klimat, aurę tajemnicy, grozę i "tamte" czasy? Albo coś podobnego do twórczości Edgara Alana Poe? Oglądałam już "Frankensteina" i również byłam zachwycona. :)

To była komedia romantyczna chlopak dziewczyna zakochani jej przyjaciolka chyba z tego co pamietam zawiozla ją do siebie i zwiazała na krzeselku i swoja mame udusila zabiła w kuchni i ten chlopak przyjechal przeszukal caly duzy dom gdzie ona jest i znalazl ja jak ta stala przy basenie a ta dziewczyna miala pistolet i...

więcej

Zasady gry - dla nowych użytkowników ;) starym wyjadaczom nie trzeba już przypominać :)
1. Gra polega na przedstawieniu 3 znaków szczególnych filmu. Najlepiej jakieś krótkie słowa/zwroty.
2. Nową zagadkę wrzuca ten, co odgadł ostatnią, dopiero po potwierdzeniu odpowiedzi przez zadającego.
3. Film musi mieć minimum 5000...

więcej