Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję Filmu gdzie główny bohater jak dobrze pamiętam wymierzał karę mordercą/albo złym ludziom a miało to na celu chyba jak mnie pamięć nie myli w związku z zemstą nie pamiętam za co, pamiętam że finał to nagyrwanie z kamery na żywo by dany przestępca się przyznał a sam okazał twarz w celu rozpoznania i złapania...

więcej

Witam serdecznie!

Szukam jakiś filmów dla pary, głównie romantyczne, nieszczęśliwa miłość, zdrady.

Dosyć smutne, oczywiście wszystkie dla par przyjme, nawet te najszczęśliwsze!

Z gory dziękuje.

Wieloodcinkowa bajka animowana w której jakieś dwa stworki przemierzały świat bajek i baśni. Wchodziły do klasycznych bajek (chyba podróżowały na książce) i tworzyły ich alternatywny przebieg. Może ktoś kojarzy po takim opisie ;)

Szukam filmu z roku około 2011 lub wcześniejszego. Gatunek prawdopodobnie thriller oraz SciFi. Produkcja raczej amerykańska. Młody mężczyzna ginie z rąk dziwnych osób i budzi się jako żyjąca osoba, która jest trochę kimś innym (zawsze w gorszej kondycji, stanie finansowym itd.). Potem wielokrotnie jeszcze ginie z rąk...

więcej

Witam serdecznie!
Szukam filmu myśle ze rok to powyżej 2003 ale nie jestem pewny.
Głównym bohaterem jest chłopak , szkolna gwiazda rocka. Na początku filmu chłopak jest mily dla swojej dziewczyny, (otwiera jej drzwi z samochodu, przewijał się ten motyw dwa razy chyba ) , ogólnie jest za miły.. dziewczyna się...

Dziewczyna jest gwiazdą, coś przeskrobała i musi pojechać na parę miesięcy na wieś? Chce się przebrać i panikuje, ale będąc tam bez przebrania i tak nikt jej nie rozpoznaje. Jest zaskoczona tą sytuacją.

Witam. Od zawsze kręcił mnie motyw, który charakteryzuje farma w gdzieś w stanach, na odludziu, może na jakiejś prerii, pojedyńcze gospodarstwo. Ludzie na niej zachowują się dziwnie, kryje się za tym wszystkim jakaś legenda, może piaskowy potwór pojawiający się w nocy czy cokolwiek innego. Zawsze kochałem w tym motywie...

więcej

Witam wszystkich!
Poszukuję pilnie nazwy filmu wojennego/historycznego. Akcja filmu toczy się prawdopodobnie podczas 2 wojny światowej w Norwegii, która jest w tym czasie pod okupacją Niemiecką. Głównym bohaterem filmu jest jeden z kilkunastu "szpiegów" którzy zostają złapani jeszcze przed opuszczeniem kutra...

Grał w nim młody chłopak który miał sportowy samochód. Matka wysłała go do ojca który pracował w warsztacie samochodowym. Było w nim że ktoś później przecial mu przewody hamulcowe i gdzieś przed skrzyżowaniem nie wyhamowal. Później ten chłopak wziął udział chyba w wyścigach szkolnych na 1/4mili bodajże. Wiem że wygrał...

więcej

Dziewczyna wraz z koleżanką przychodzą pod wielki dom/hotel. Koleżanka zostaje na zewnątrz a dziewczyna miała załatwić tam sprawy, czy coś w tym stylu. Jednak w środku okazuje się że mordują tam ludzi. Pamiętam że dziewczyna żeby przeżyć musiała rozwiązywać coś na styl zagadek itp. Fabułą przypominał trochę piłę. Na...

więcej