Większość filmów, których akcja jest umiejscowiona w przyszłości skupia się na rozwoju technologii, jaki zaszedł, jak ona zmieniła życie ludzi, itd, natomiast ludzie wyglądają podobnie, zachowują się podobnie, ubierają podobnie jak w czasach współczesnych.
Czyli np. mężczyźni w garniturach, kobiety w spódnicach,...
Mam pytanie dotyczące filmu który kiedyś oglądałem a bardzo bym chciał go obejrzeć ponownie , problem w tym ze nie pamietam tytułu ..wiec tak pamietam ze w tym filmie ludzie byli robotami ale nie wiedzieli tego do momentu jak " obcy" ich zaatakowali okazało sie ze ci obcy byli tak naprawde ludzmi , byl to chyba...
Dokument podsumowujący działalność zespołu trafi do kin 14.11.18, ale nie ma go jeszcze w bazie filmwebu. Ktoś jest jeszcze zainteresowany filmem?
Hejka!
Od kilku dni chodzi mi po głowie pewien film. Mam nadzieję, że pomożecie mi go odnaleźć!
Pamiętam, że na początku filmu pokazana była ekipa, która bodaj miała zbudować nową drogę i podczas pracy natknęli się na zwłoki (chyba?) i gwizdek czy tam małą zabawkę. Następnie była pokazana historia ojca, który musiał...
Pewne małżeństwo utknęło w swoim kamperze w lesie. Gdy mężczyzna wyszedł z pojazdu coś go zabiło i jego zwłoki zostały rzucone na maskę samochodu obryzgując całą szybę krwią. Bardzo mnie ciekawie co było dalej a niestety nie pamiętam tytułu tego filmu:3
akcja dzieje się w malym miasteczku do którego trafiają dwie koleżanki/turystki.
Akurat dowiadują się ze w miasteczku kogos zamordowano i zaczyna się strach i podejrzenie. kiedy znowu zaginela jedna z dziewczyn, druga ja szuka... na jakims campingu i tam już zaczyna się akcja gdzie ona ucieka przed morderca, osadzajac...
Hejka, szukam filmu, o którym nieco wspominał mi mój ojciec. Jeśli dobrze pamiętam to akcja odbywa się podczas II WŚ i film ukazuje eksperymenty na upośledzonych, chorych dzieciach. Jedyne co pamiętam, że był fragment w filmie, że gotowali zupę lub ogólnie jedzenie nawet wielokrotnie, aby straciło wszelkie wartości...