Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, kiedyś oglądałem zdaje się spaghetti western albo zwyły western, gdzie jednym z bohaterów był "Przekora". Indianin, bądź też wiejski głupek (już nie pamiętam) który z zasady robił wszystko na odwrót i wszystko kontestował. By to wątek komediowy, ale nie jestem pewien czy cały film był westernową komedią. Zbyt...

więcej

Poszukuję filmu, chyba hiszpańskiego (thriller).. niestety pamiętam tylko urywki..
Pewien facet postanawia podszyć się pod pewnego wydaje mi się pisarza (który chyba popełnia samobójstwo wieszając się w swoim mieszkaniu, w starej kamienicy), z kuli tego ten mężczyzna upozorowuje swoją śmierć i mieszka w mieszkaniu...

więcej

Hej. Kilka lat temu oglądałam film prawdopodobnie z lat 80/90.
Pamiętam urywki tj. : mężczyzna wziął ślub z kobietą i pojechali do niego do domku w jakieś odległe miejsce. Gdy wchodziła kobieta do domu to wszystkie pracujące osoby patrzyły na nią,a ona chyba uciekła do pokoju.
Raz poszli do jakiejś chatki na...

Hej, czy moglibyście podrzucić jak najwięcej tytułów filmów, w których bohater (lub bohaterowie) ukrywają się lub uciekają przed kimś (thrillery, sensacyjne, akcja, ewentualnie horrory) ?

W latach '80 (i być może na początku lat '90) jako dziecko obejrzałem kilka ciekawych filmów produkcji azjatyckiej (pewnie chińskie i/lub hongkońskie) o sztukach walki (głównie związane z klasztorem Shaolin).
Niestety nie znalazłem nigdzie listy filmów zagranicznych w PRL'owskich kinach.
Chętnie bym sobie te filmy...

więcej

Pare lat tem byl bodajze na tvp1 film, w ktorym kiedy ludzie wchodzili do jakiejs piwnicy/ppomieszcznia to byli cali podrapani itp ito, ktos kojarzy? Ps. tyle z niego pamietam

chodzi o film w ktorym ludzie kupujacy dekoder z zapaloną czerwona kontrolką(lampką) ogladajacy telewizor byli coraz bardziej zmęczeni nastepnie zamieniali sie w kamień i gineli, myslalem ze nosi nazwe ten film digiprom ale nie szuka mi, moglibyscie pomoc , jest to starszy film

Witam! Wiem i mam nadzieje ze tutaj mi pomożecie :) mianowicie szukam (prawdopodobnie horroru - nie pamiętam bardzo dawno oglądałem) za dużo szczegółów nie powiem gdyż szybko filmy idą mi w niepamięć ale była tam grupa ludzi - pare kobiet chyba i paru mężczyzn, jeden z nich był jakimś magikiem czy czarodziejem.. po...

Poszukuję filmów w których pokazane są polskie zamki lub pałace.

Witam, szukam tego filmu

scr . hu/qYqodP