Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, jak w temacie. Jako przykład: Strzelec(2007), był jeszcze taki film z łysym aktorem, były
żołnierz zajmował się dziećmi.

Cześć wszystkim, szukam filmów w których pojawia się motyw odrealnienia, snu na jawie, wyobcowania etc. Czegoś, co zostawi mnie z pytaniami typu "czy istnieję naprawdę? Czy świat jest realny?", skłoni do refleksji. Do głowy przychodzi mi "Fight club" i film pełnometrażowy z Bebopa (ten drugi walnął mnie na kilka dni,...

więcej

Hej. Szukam filmu o dziewczynie (10-13 lat), która nie była lubiana w szkole - miała taki dziennik albo pamiętnik, w którym zapisywała różne wydarzenia ze swoje życia - m.in. to że nie jest lubiana itd. - pewnego razu koleżanki, które jej nie lubiły znalazły bądź odebrały jej ten dziennik i zaczęły czytać te wpisy przy...

więcej

Film o chłopcu, który urodził się z jakąś chorobą, każdego dnia mógł umrzeć. Pamiętam scenę jak jego (jedyny) przyjaciel ciągnął go na takim czerwonym wózku. Inna scena, jak grali mecz baseballa i pierwszy raz udało mu się trafić w piłkę, ale ona uderzyła w głowę matki jego przyjaciela (nie pamiętam czy przez to...

Pamiętam mniej więcej, że w bajce był chłopiec który miał psa, a pewnego dnia pies zamienił się w człowieka i był w wieku ojca chłopca. Jeśli ktoś wie o co mi chodzi, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)

Witam. Szukam filmu który leciał kiedyś na TVP1 lub 2. Był to film o rodzeństwie gdzie mieszkali z matką. Ona ich potem zostawiła i uciekła z facetem. jedno dziecko zachorowało i miało gorączkę. i ta kamienica w której mieszkali zaczęła oddychać a potem z fundamentów wyszła i zaczęła poruszać się. Pamiętam jeszcze jak...

więcej

Chciałbym sobie obejrzeć jeszcze raz film który oglądałem kilka lat temu pamiętam że było to o trójce dzieciaków które obudziły się w statku kosmicznym. Potem jest przeskok do momentu jak już są nastolatkami i jeden z chłopaków ulecza ranę postrzałową kelnerki w restauracji.

Szukam filmu, w którym mężczyzna z Ameryki dzięki przyjacielowi poznaje grę, w której za zabijanie ludzi dostaje się pieniądze. Nic więcej nie wiem, bo brat widział go przelotem i nie zapamiętał tytułu. Dzięki!!

Hej. Szukam filmu o dziewczynie (10-13 lat), która nie była lubiana w szkole - miała taki dziennik albo pamiętnik, w którym zapisywała różne wydarzenia ze swoje życia - m.in. to że nie jest lubiana itd. - pewnego razu koleżanki, które jej nie lubiły znalazły bądź odebrały jej ten dziennik i zaczęły czytać te wpisy przy...

więcej

Pamietam troszke fabule filmu mlody deweloper na prozbe wuja ktory byl bosem mafi prosi go by on zmienil jego przyjaciul w biznesmenow ten wuj umiera podczas sexsu na zawal . Ten mlody on uczy ich interesow otwieraja firme przy okazji zakochuje sie w policjace ktora tropi rodziny mafijne ponadto jedym mlodym gangstera...

więcej