Witam,
szukam filmu który oglądałem za dzieciaka ale nie pamiętam tytułu. Film przedstawiał (z tego co pamiętam) podróż astronautów którzy w kosmosie znaleźli statek kosmiczny (możliwe że była to akcja ratownicza) lecz gdy dotarli do statku nikogo tam nie było a jeden z członków załogi okazał się być czymś w rodzaju...
Robię quiz dla znajomych. Wymyśliłam, że jedną z kategorii będzie: śmierć na ekranie.
Potrzebuję pomocy. Podrzućcie proszę ciekaw sceny filmowe ze śmiercią.
Filmy powinny być nie za łatwe (Titanic, Killer - odpada) i nie za trudne (off-owe kino pakistańskie też odpada).
Interesują mnie różne epoki, różne rodzaje...
Filmy klasy Z (lub też jak mawia moja znajoma klasy Ż - od żałosne) są zjawiskiem specyficznym, acz powszechnym. Jaki był zamysł tworzenia pierwszych pozycji tego typu, czy twórcami kierowały względy finansowe, czy może był to jeden wielki żart - tego pozostaje nam się jedynie domyślać. Nie zmienia to faktu, że obecnie...
więcejFilmy klasy Z (lub też jak mawia moja znajoma klasy Ż - od żałosne) są zjawiskiem specyficznym, acz powszechnym. Jaki był zamysł tworzenia pierwszych pozycji tego typu, czy twórcami kierowały względy finansowe, czy może był to jeden wielki żart - tego pozostaje nam się jedynie domyślać. Nie zmienia to faktu, że obecnie...
więcejSzukam filmu, w którym pewna Amerykanka wyjechała do Afryki. Poznała tam Afrykańczyka i po pewnym czasie wzięli ślub ( po afrykańsku). Ona jeszcze urodziła później dziecko. Niestety z czasem on zaczął ją źle traktować i ona musiała uciekać razem z córką.
Generał Dajmos, Tsubasa, Gigi białe majteczki, Yattodetaman, była jakaś bajka o siatkarkach, Tygrysia maska, coś tam zaczarowane lustereczko czy tam czarodziejskie, maska zorro, później jakiś film o czarownicach jedna miała rude włosy drugo podejrze niebieskie (granatowe). Pamiętacie?? jak znacie ich tytuły to...
Czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć starą piosenkę - Urodziłam się w maju śpiewa kobieta , miałam dawno płytę z tą piosenką na adapter...słowa to - urodziłam się w maju na majowy mój los , ludzie mówią kto się w maju urodził , temu się w życiu dobrze powodzi , na kamieniu mu róże urosną ktoś pokocha go czule i...
film polski
duzo sexu. Jezdza busem n nad jezioro bodajze.
dziewczyna namawia chlopaka do zabojstwa a jest w ciazy I on o tym dowiaduje sie na przesluchaniu
Witam.Poszukuję filmu lub tytułu prawdopodobnie z Jackie Chanem.To stary film kung-fu fabuła mówiła o tym,że on uczył się 6 poszczególnych stylów które po połączeniu w całość tworzą tzw.ukryty styl kung-fu tworzony z 6 innych.Było tam cos takiego jak bóstwo Ho czy panna Ho i cos takiego że,wyglądał jakby nosił 2...