zwracam się do Was z prośbą, a właściwie to pytaniem. szukałam już w wielu miejscach odpowiedzi, niestety bezskutecznie (jak widać). pilnie poszukuję chociażby tytułu pewnego spektaklu teatru telewizji, zdaje się, że z lat 70, lub wczesnych 80. był to seans teatru sensacji kobra (najprawdopodobniej). spektakl zaczynał się w dość nietypowy sposób - ekran telewizora nagle robił się czarny (a może śnieżył?). pojawiała się para oczu. telewizor przemawiał. mówił coś, że za wykorzystywanie go, robienie sobie z niego półeczki, stawianie na nim wazoników itd, itp. teraz się zemści. ogólnie fabuła spektaklu była taka, że różne rzeczy martwe, sprzęty rtv i agd ożywały i mściły się na ludziach. odkurzacz gonił dzieciaka po domu, noże fruwały po kuchni, no najdziwniejsze rzeczy się działy. no i spektakl był czarno-biały. dość efektowny jak na tamte czasy. masa ludzi, których o niego pytam pamięta go, czy kojarzy, jadnakże jak na złość nikt nie jest mi w stanie podać nazwy! bardzo proszę o pomoc!
Cześć. Widzę, że trochę lat minęło. Czy znasz już odpowiedź na Twoje pytanie? Nigdy nie myślałem, że ktoś też szuka tego tytułu. Pozdrawiam. Krzysztof.