Jakie znacie seriale, które są bardzo ładne wizualnie i dobre (7/10 lub wyżej)?
Mogą być bardzo ładne spełniając np. jedną cechę:
- praca kamery piękna
- wizualny wygląd otoczenia (zależy od czasu i miejsca akcji serialu) np. piękna natura lub piękne wnętrza domów, piękne meble
- ubrania postaci (zwykłe ubrania lub...
Lata temu (na pewno przed 2010 rokiem) TVP emitowała serię BBC o zwierzętach, gdzie większość odcinków była poświęcona konkretnemu gatunkowi. Filmów tego typu jest masa, ale ta seria miała pewną istotną cechę - mnóstwo scen nagranych w slow motion z wieloma kamerami, co umożliwiało np. zobaczenie ze wszystkich stron...
więcej
szukam serialu o nastolatkach którzy rozwiązuja zagadki albo zagadkę
Jakaś grubsza afera czy coś
Albo końcówka lat 80 albo początek 90
Pamiętam że działo się wszystko w Grecji albo na jakiejś greckiej wyspie ( chyba Santorini )
Jedna dziewczyna się zdziwiła że ktoś zamknął furtkę na łańcuch ( tu się nie zamyka...
Obejrzałem w swoim życiu wiele amerykańskich filmów (na pewno więcej niż jakiejkolwiek innej produkcji) i dostrzegam jeden, wciąż powtarzający się motyw. W każdym kinie akcji czy nawet w starych westernach istniał jeden, niezwyciężony bohater (policjant, detektyw, szeryf, jedyny sprawiedliwy), który z łatwością...
Donald był umówiony na randkę z Daisy. Czekając na nią zdrzemnął się w fotelu. Śniła mu się przyszłość z kaczuchą. Koszmarne rzeczy. Obudził się, uciekł i nie było już randki.. Chętnie obejrzałabym jeszcze raz ten odcinek, ale nie pamiętam tytułu.. Może ktoś mi podpowie? Z góry dziękuję :)
patrzac na to jak ludzie oceniaja seriale i widzac ,ze Rzym i The Knick sa daleko w tyle, smiem twierdzic, ze rzeczywiscie w wiekszosci ludzie sa bezgustni i nie lubia dobrych historii
szukam serialu z lat 90 bodajże produkcja USA o chłopaku, który latał trzymając w rękach spraye, które mu to umożliwiały. nazywał się Andrew. kojarzycie coś może?
Witam, własnie kończę serial "Gotowe na wszystko", podoba mi się niezmiernie, więc chcę znaleźć coś na jego zastąpienie,aby się wieczorem trochę rozluźnić, nie typowy serial komediowy, bardziej jakaś mieszanka stylu, może dramat z nutą komedii, albo kryminał, ogólnie coś co się lekko ogląda, jest teraz tak dużo fajnych...
więcej