Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Oglądałam dawno temu film, z którego pamiętam, że nastolatek zakochał się w dziewczynie i w tym filmie był wątek biegów - ta dziewczyna chyba w nich startowała jako zawodniczka. I generalnie ta dziewczyna odrzucała uczucie tego chłopaka.
I pamiętam taką scenę, że na końcu ta dziewczyna umiera (już nie pamiętam...

Witam,
mam prośbę do osób, które przeczytały Pieśń Lodu i Ognia George'a RR Martina.
Czy ktoś mógłby mi napisać następujące fragmenty z książki:
1. Rozmowa, a bardziej kłótnia Tyriona z Jaimie podczas ucieczki z Królewskiej Przystani (chodzi mi dokładnie o to, jak Jaime mówi mu prawdę o Tyshy)
2. Ostatnia rozmowa...

więcej

1) Wiem, że z lat 1997-2000. Idzie sobie facet (chyba z choinką) i próbuje porozmawiać z obcokrajowcem. Obcokrajowcem jest czarnowłosy Murzyn z dredami (nosi on też okulary) i w pewnym momencie zaczyna śpiewać: "Oj maluśki, maluśki, maluśki", a potem się uśmiecha szeroko i mówi "Wesołych świąt". Być może jakaś kampania...

więcej

Czy znacie może podobne seriale tego typu? oprócz Lost ;)

dzisiaj jechałam samochodem (Wrocław godz. ok 10 rano) i słuchałam radia, nie wiem jakiego, ale leciał zabawny kabaret, taki monolog jednego kolesia, zbiór niepowiązanych śmiesznych historyjek, niestety pasażer wyłączył radio jak prezenterka radiowa mówiła co to za kabaret, może ktoś kojarzy, pamiętam, że były tam...

Hej, szukam animacji którą kiedyś oglądałem w telewizji, prawdopodobnie na polsacie lub tv4...Pamiętam z niej jedynie kilka wątków i szczegółów. Chyba była związana z wikingami i odkryciem przez nich Ameryki. Ojciec, matka i syn, ze zwierzątkiem- gęsiom, uciekali chyba z Norwegi na statku i dopłynęli do Ameryki, bo...

Leciało to co najmniej 15 lat temu w TV. Nie wiem czy to był serial czy film. Jedyne co kojarzę, to motyw przewracających się drzew :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Szukam serialu o życiu młodych ludzi w wieku studenckim (20-26 lat), opowiadający o problemach ludzi w tym wieku (czyli nie małżeństwa czy kryzysy wieku średniego).

Chodzi o coś jak w różowych latach 70., gdzie pokazali młodych ludzi, którzy muszą się zmagać z kolejnymi problemami, które były w miarę realne jak na...

więcej

chodzi o serial o androidach, będących jak ludzie.

chodzi mi o serial kompletny (czyli już zakończony), który skupia się na wątku androidów, nie takie gdzie android jest tylko jedną z postaci, a serial toczy się wokół czegoś innego (jak w andromedzie)

Eve no jikan już widziałem.