Çağatay Ulusoy

8,4
469 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy obecnie gra w serialu İçerde. Chciałam dodać ten serial do jego filmografii, ale nie wiem jak.

Serial jak na razie jest genialny.

gabriela_De

przezywaja ich srejlem, ogolnie mówia,że są nudni, mam wrażenie,że tam na sile musisz lubić Sarpa i Melek,bo inaczej komentarze pod twoim adresem będą trochę zgryzliwe. Ja bardzo lubię Cagataya, bo chłopak się przy niej prdukuje,ale kupuje go w pakiecie bez niej ;)

kisma

Oni są nudni?!?!? To co powiedzieć o parze SarMel??!!?! Tu się dopiero nic nie dzieje!!!!
Ja mam tak samo, jak Ty tzn. b. lubię Cagę i b. mi się on podoba (trudno, żeby się taki facet nie podobał). Ale to mnie nie zaślepia na obiektywną ocenę gry. Też uważam, że on robi co może, ale .... (nie ciśniemy dalej)
Natomiast teroret. Aras nie jest w moim typie, tylko co z tego, kiedy ten facet gra GENIALNIE. W związku z tym kupuję go niezależnie od wszystkiego. I to zarówno w parze z Celalem, Fusun, Yusufem, Semą czy wreszcie z SARPEM. Wszędzie jest super. No i z Eylem oczywiście. Nudni.... Też coś.... Przecież oni się i sprzeczali, i kłócili, i nie dowierzali sobie.... teraz się jakby spotkali, ale nadal się przekomarzają. A jak walczyli o siebie (Mert Celal, czy ostatnio z Coscunem) A jeszcze pewnie wiele przed nimi i ja osobiście wiele się po nich spodziewam :) Oby tylko scenariusz był dobry, to oni świetnie sobie poradzą :)

gabriela_De

No,mam to samo zdanie bo Aras nie jest typowym przystojniakiem, ale gra aktorska naprawdę świetna. Ja to się nie mogę doczekać jak Eylem się dowie,że Aras pomagał Celalowi i że jest bratem Sarpa, mam nadzieję,że się od niego nie odsunie,a jeśli tak to na krótko, Mert będzie wtedy załamany i będzie potrzebował wsparcia ;)

kisma

Myślę, że to będzie bardziej skomplikowane. Gdyby dowiedziała się jednocześnie, że jest Umutem i kretem Celala - to dałaby radę to jakoś ogarnąć. Ale pewnie najpierw wyjdzie jego współpraca z mafią, a tego Eylem łatwo nie wybaczy. Chyba, że pogada z nim i usłyszy jak to Celal 'uratował' go z łap Coscuna.
Ale tak czy siak dla pełnej ideałów dziennikarki współpraca ukochanego z mafią Celala to będzie ciężki orzech do zgryzienia. Zwłaszcza, że Mert jest policjantem czyli stoi na straży prawa i takie tam. A ona dziennikarką walczącą o sprawiedliwość. Może być sporo do grania. Oby...

gabriela_De

Kupuje Sarpa z Celalem to i Merta kupi. Zakładamy, że ona go kocha. Przecież nie wiemy jak to się potoczy, ale ja obstawiam zwycięstwo miłości nad gniewem.

Elza49

No, to oczywiste, ale przedtem obiecuję sobie wiele silnych przeżyć ze strony obojga :)

gabriela_De

Ja też. Bardzo mi się ten film podoba. I podobno w rankingach jest na 1 miejscu.

Elza49

Tak, na dziennym jest chyba zawsze na 1 m-cu. A tygodniowym na 2-m (po jakimś historycznym o wielkości Turcji).

A czytałaś, że teraz ma być przerwa na 2 tyg.? To podobno ich zwyczaj, że na pocz. stycznia robią przerwę w zw. z rynkiem reklamowym. Ale oficjalnie jeszcze tego nigdzie nie widzę, tylko w komentarzach widzów.

gabriela_De

No,racja podzielam twoje zdanie :) a z jaką amerykańską aktorką byś go widziała ? Mnie naszło na Emmy Rossum,uwielbiam ją, najlepsza aktorka jaką widziałam ;) A Cagataya z Emmą Stone

kisma

Och, to za trudne pyt. dla mnie :) Jeśli chodzi o amer. aktorki to na pewno jest w czym (kim) wybierać. Czy sądzisz, że nasi mają szansę na karierę za oceanem? Z tego, co wiem to tur. aktorzy b. lubią bywać w L.A., ale to chyba jednak trochę za mało. Po prostu mają kasę to podróżują. A czy kiedykolwiek jakiś Turek zrobił karierę w amer. kinie?

gabriela_De

Nasz Weronika Rosati lub Iza Miko coś tam działają, przynajmiej na castingi chodzą, ale jeśli mam być szczera to kariey w Ameryce nie zrobią .Co do tureckich aktorów to o nikim takim nie słyszałam ;) Myślę , że turkom jest się ciężej pozbyć akcenu niż polakowi, po zatym oni mają dosć ciężki typ urody, i nie w każdej produkcji mogli by zagrać :)

kisma

Lubię sobie poczytać jak sobie wyobrażacie ciąg dalszy... Też tak mam, ale nadal przynajmniej troszeczkę bronię pary S/M. Nie jestem aż tak perfekcyjna, jeśli chodzi o oceny. Mnie się wydaje, że po prostu ta aktorka ma taki wyraz twarzy, który trudno przełożyć na "miny". Nie każdy jest taki "plastyczny". Ja wierzę, że ona się zakochała naprawdę i ew sobie to ma. Może się zdziwię gdy nic się dalej nie rozwinie, ale daję jej szansę na przekonanie także innych. Na tym etapie, nie będę jej skreślać.
W życiu też widujemy różne pary, niektóre aż "kipią" od miłości, a niektóre są bardziej powściągliwe, dlatego myślę, że w serialu też taki "przegląd" jest OK

Elza49

Myslę, że coś w tym jest, kiedyś widziałam z nią jeden filmik na insta i robi takie sam filmy jak w serialu ;)

kisma

* miny

Elza49

To, że ona taka jest to i ja już zauważyłam w jej poprz. serialu. Ale ja nie oczekuję od Bensu żadnych min, ale przekonującego grania. Chyba wiem, co masz na myśli mówiąc o powściągliwym graniu, ale tu nie chodzi o to. To, o czym Ty mówisz (correct me if I'm wrong) to postaci zwykle grane przez mężczyzn tzn. facet (choć bywają też takie kobiety) kipi wewn., ale na zewn. stay cool i nieruchoma twarz Indianina. Niemniej jednak nawet w takiej sytuacji widz wie to na 100%, że facet kipi wewn. Czuje jego/jej uczucia. To da się zagrać. Trzeba tylko to umieć.
A tutaj my wiemy już, że oni są razem. Sami tak o sobie mówią: 'Co będzie, kiedy się Celal o nas dowie?' Więc chyba ich miłość jest oczywista. Hm. Tyle.
Rozumiem, że oczywiście to się będzie dalej rozwijać, skoro już tu doszliśmy, tylko co z tego? Ja, na razie, się skupię na sympatii do Sarpa. A Melek będzie miała szansę do ost. odc. Nie mam innego wyjścia :)

gabriela_De

W 14 odcinku było powiedziane, że Leyla i Prawnik od początku chcieli Sarpa za swojego "Patrona". Leyla powiedziała mu, że wie o Umucie i chce, aby on pomógł im pogrążyć Celala. Gdy Sarp im powiedział, że śledził ich i dlatego ich znalazł, to Leyla powiedziała, że znalazł ich bo oni tego chcieli.

jagodajulia

No tak, ale zanim pozwolili się wyśledzić Sarpowi to skontaktowali się wcześniej z Husniu i Sinanem i nagrali kwestię przejęcia towaru z Celalem, prawda? Chodziło praktycznie o wsadzenie Celala do więzienia.
I ja nie rozumiem, dlaczego Celal postanowił podmienić towar??? Skąd wiedział o akcji policji?
Kwestię, że porwał Sinana (dzięki czemu dowiedział się o szefie - na pewno nie o szefie Umucie, bo ten pojawił się po akcji, prawda?) zostawiłyśmy jako "cwany Celal zrobił to na wszelki wypadek".
Być może podmienił towar też 'na wszelki wypadek', bo Sarp na pewno nie mógł powiedzieć, że mści się na Yusufie.
Nie jestem tym jakoś usatysfakcjonowana, ale chyba tak to już zostanie.

gabriela_De

Dziękuję :) Świąt już nie zdążyłam "pożyczyć", ale życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2017.

jagodajulia

Dzięki :)

gabriela_De

Oglądnęłam końcówkę 12 i 13 odcinek. Jestem na bieżąco, ale tylko z odcinkami po polsku. Jutro zobaczę 14 odcinek po turecku, a w czwartek pewnie 15 i wtedy już będę na bieżąco.

Pamiętam, że miałam sprawdzać skąd Celal się dowiedział o donosie na policję, ale tak prawdę mówiąc to za bardzo nie wiem. Wychodzi na to, że złapał Sinana, (bo miał przeczucie:P) i on mu powiedział o donosie i już przed tą akcją z Yusufem ten towar był pewnie podmieniony. Wtedy gdy Celal sprawdzał i powiedział "pięknie/piękne". Celal w samochodzie powiedział Sarpowi, że ten jest zestresowany, czy jakoś tak i wg mnie ten stres to mogły być wyrzuty sumienia Sarpa wobec Yusufa... Ja tak to odebrałam. I tak sobie myślę, że Celal mógł podejrzewać ojca chrzestengo Mustafy i Sinana, bo w jednej z wcześniejszych scenek powiedział ojcu chrzestnemu, że nie dostanie kasy, więc mógł zakładać, że tamci będą chcieli go wykiwać skoro nic na tym nie zarobią.

jagodajulia

Tak, pełna zgoda. Celal był podejrzliwy wobec Husniu od początku i pytał Davuta i Sarpa, czy warto w to wchodzić. Oni go do tego niby przekonali, a on być może zrobił to jednak 'po swojemu'. Teraz to i tak 'po ptokach' bo wszyscy oni już ziemię gryzą :) Chyba tak nas z tym zostawią :)

gabriela_De

No widzisz, znów na domysłach kończymy. Ale nie jest to aż tak istotne, żeby nad tym ręce załamywać. Doszłyśmy z tym domyślaniem się do ściany ale raczej mamy takie samo zdanie, więc ok.

Co do tego, że wewnątrz się facetom gotuje, to moim zdaniem, nieźle pokazywał to Tolgahan w Asla. Ale on miał coś w oczach a poza tym znałyśmy jego charakter od początku.
Ja myślę , że tu akurat w Icerde faceci grają "otwarcie" swoje uczucia. Popatrzcie, nawet Mert, jak coś zaczął podejrzewać po rozmowie z Coskunem, to do Celala inaczej się odnosił niż zwykle, co mogło wzbudzić niepewność Celala. A co do Merta, to uważam, że powinien "umieć" zachować twarz, bo on przecież jest kretem .
Także Sarp, chociaż twardo staje przed Celalem to widać, że Celal zauważa jego nastroje, choćby to w samochodzie, o czym pisała Jagoda.

No a Melek? Nic nam nie zostaje jak obejrzeć ją do końca. A że to para Sarpa to nie da się nawet "przewinąć" ha ha

Elza49

W porównaniu do 'gry' Bensu Tolek zasługuje na 10 Oscarów!!!!
Jeden to stanowczo za mało :)

Choć jeśli chodzi o AV to najwięcej do zagrania miała wg mnie Elmas. Bardzo duża zmiana postaci. I świetnie się wykazała, moim zdaniem. No i to też b. piękna aktorka. Początkowo ta uroda trochę się chowała za neg. postacią, a potem za ciążą, ale kiedy tak stała przed lustrem i pytała: Czego mi brakuje? (że Y jej nie chce) to miała rację. Też się wtedy pytałam; W zasadzie jesteś piękna tylko, że niestety podła ;)

gabriela_De

A jak piękna była na ślubie Yigita i Nur, olśniewała urodą, a nie każdemu ładnie w takiej fryzurze

Elza49

A nic mi nie pisałaś, jak widzisz Cesura? Jaka jest Twoja opinia o nim?

gabriela_De

Chyba więcej już nie wyjaśnią. Zostały nam własne domysły.

A ja miałam na dzisiaj skończyć, ale nie mogłam i zobaczyłam 14 odcinek po turecku. Końcówka niezła :O Mimo wszystko lubię Yusufa i mam nadzieję, że przeżyje i po tej akcja z uratowaniem życia Sarpowi, Sarp mu wybaczy i dalej będą współpracować. Prawdę mówiąc przypuszczałam, że Yusuf pewnego razu uratuje życiu Sarpowi i wtedy on mu wybaczy i mam nadzieję, że tak właśnie będzie.

jagodajulia

Wszystko wskazuje na to, że się nie zawiedziesz :)

gabriela_De

Własnie oglądam 6 odcinek . No akcja jest niezła. podoba mi się . A co do Cezura to ja widziałam wcześniej Imperium Miłości i jakoś nigdy nie zachwycałam się tym aktorem w sensie wyglądu. Ale gra dobrze i razem z Tubą, do której już się przekonuję, stanowią fajną parę.

Elza49

ja widziałam go w tym Ask Memnu (Zakazana miłość), gdzie on był b. młodym szczypiorkiem i wybitnie mi się nie podobał, mimo że swoją rolę grał dobrze. Ale to rola tchórzliwego playboya, który ostatecznie wszystko przegrywa.
A tu, proszę bardzo, wraz z wiekiem zyskuje i ku memu zaskoczeniu b. mi się podoba :)

gabriela_De

Dla mnie ma za małe oczy, gubią się w twarzy. Choć tu jest nieźle wystylizowany. No ale raczej nie w moim typie, choć u Turków uchodzi za tureckiego Bratta Pitta

Elza49

A ile odcinków już obejrzałaś? I może wiesz ile ma być tych odcinków w założeniu. też nie mam z kim o tym serialu podyskutować, i chyba nie na tym forum

Elza49

Obejrzałam 7 odc. plus zajawkę do 8ego.
Nie wiem ile ma być odc., a dowiedziałam się o tym filmie chyba właśnie od Ciebie.
Być może jest gdzieś forum do pogadania, trzeba sprawdzić :)

Elza49

Podoba mi się w ogóle, a nie w szczególe :)
No i w porównaniu do siebie samego sprzed lat :) Nie sądziłam, że ten aktor może mi się spodobać w jakimkolwiek sensie, a tu proszę bardzo mile mnie zaskoczył :) Ja się nie uprzedzam. Naprawdę mogę zmienić opinię, tylko muszę mieć argumenty od aktora :)

gabriela_De

co do jego gry to sie absolutnie zgadzam. Gra swoją rolę przekonująco, ja kupuję jego zachowania. W ogóle serial jest dobrze, jak na razie , zrobiony i zagrany.

Elza49

właśnie odkryłam, że są już 2 kolejne fragm. i opis 8 odc.:)

gabriela_De

Gdzie widzisz opis?

Elza49

Tutaj:

http://www.izleyiciplatformu.com/haberler/english-news/

To chyba ost. chwila i jutro zniknie :)

gabriela_De

Dzięki. Poczytałam. A po jakiemu Ty oglądasz? ja dotąd po polsku bo było ale chyba polskie napisy znikną zaraz

Elza49

Ogl. do 6 po ang., a 7 po ros. (bo ang. wersji jeszcze nie było, a ja się zaciekawiłam :)

Sprawdziłam, na filmweb-ie i on i ona mają swoje konta, ale niestety nie ma tam naszego serialu. Jeśli umiesz dodać to super, bo chyba ja nie bardzo. Przynajmniej tak od razu :)

gabriela_De

Jutro spróbuję

gabriela_De

Ale chyba umiałabym dodać nowy temat do forum. To co u Tuby, czy u Kivanca?

gabriela_De

to dawaj! Może się uda. A nie chcesz wrzuci tytułu serialu?

Elza49

Tytułu serialu do filmografii tak na szybko to nie wiem jak. Ale dodać temat do forum to żaden problem, jak widzę.

OK to dodam do Tuby, bo u niej mniejszy ruch, a u Kivanca pełno zachwytów jaki męski cudowny i charyzmatyczny :(

To zapraszam tutaj:

http://www.filmweb.pl/person/Tuba+B%C3%BCy%C3%BCk%C3%BCst%C3%BCn-639344/discussi on/Cesur+ve+Guzel-2849481

gabriela_De

założyłam nowe forum. Poszukaj Cesur ve Gusel

Elza49

ale u niego, czy u niej?

Ja, jak widzisz, założyłam u niej taki temat forum. Ale to może zostać nieużywane.

gabriela_De

Będzie używane przez nas i pewnie się ktoś dołączy. Ja założyłam bez aktora więc pewnie nieudana akcja. Zostańmy przy Twojej

Elza49

hej,oglądałam 14 odcienk z napisam,muszę powiedzięć ,że był ciekawy,teraz mam kilka pytań, bo niektórych szczegółów po prostu nie pamiętam ;) Skąd Coskun miał klucze do starego mieszkania Merta ? chyba,że sobie wyrobił, Jak Aylanak się skapnąl,że Leyla jest szefem chociaż to nieprawda, niby w tej restauracji coś zauważyl ale nie wiem? I o co chodziłoi z tą dwójka zdrajców która pod konieć przyszła po Celala, chcieli prosić o wybaczenie i sprzedali Leyle ?

kisma

Ja oglądałam 14 bez napisów, ale będę się brać pewnie już jutro za napisy.
A które to stare mieszkanie Merta? Bo ja nic takiego nie wyłapałam.

W tej restauracji, gdy Hasan rozmawiał z adwokatem, Leyla siedziała za nim i on ją zobaczył, gdy upuściła jakiegoś sztućca, a później Alyanak widział ją i adwokata przed restauracją i wtedy poznał ją (wiedział, że jest wdową po Akinie) i też założył, że jest "patronem".

To oni sprzedali Leylę? Wg mnie oni przyszli prosić o wybaczenie, a Leylę "sprzedał" Hasan, bo pewnie stwierdził, że jest ona tylko "kurczakiem" i jednak lepiej będzie wkupić się w łaski ojca Celala niż trzymać się z Leylą i jej adwokatem. Pewnie Hasan miał nadzieję, że "patron" jest kimś potężniejszym. Aaa i jeszcze zakładałam jedną sytuację, ale to raczej się nie sprawdzi.

Gdy obejrzę odcinek z napisami to zweryfikuję moją odpowiedź.

jagodajulia

dzięki :) chodziło mi o te pierwsze mieszkanie Merta kiedy został jako dziecko porwany przez Coskuna ;)

kisma

Aaa o to? Hmm ja nie widziałam, aby miał do niego klucze. Jak dla mnie on przyszedł tylko, aby sb powspominać lepsze czasy (cokolwiek to znaczy).