Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

czyli dla doinformowanych jgo hmm kobieta ? ;}
co o niej sadzicie?

l-u-b-i-e ją.

Mittron

to było do sugmanik-a i chodziło mi o to, że po prostu jako jeszcze nie zaznajomiona w wystarczającym stopniu włażę na bardzo dużo stron i szukam różnych dziwnych rzeczy :)

Nela

Ja też wolę spokojne seanse bez żadnych zakłóceń, ale jak nie mam na razie żadnych innych możliwości, bo te filmy ściągają się jak krew z nosa, a ciekawość mnie pożera to i takie oglądanie mnie satysfakcjonuje...

Nela

jeśli jeszcze natrafisz na coś ciekawego, to daj znać :)

sugmanik

ok, z największą przyjemnością. I jeszcze napomknę, że na YT jest Snow Cake i Dogma- tyle dzisiaj znalazłam... :)

Nela

czyli jestem jednak nieprzytomna...wybaczcie:)
Ah, Rasputin! Sugmanik znowu moją podświadomość rozbudziłeś!;D

slonce_2

A wiecie, że nawet na zachodzie Europy jest problem ze znalezieniem filmu "The search for John Gissing"? Mi się wydaje, że to jakaś podejrzana sprawa. Tak, jak w filmie Gissing ukrywał się, tak teraz film o nim ukrywa się przed nami...
Ale uruchomiłem już swoje międzynarodowe kontakty i mysle, że uda się zdobyć ten film :D

sugmanik

Apropos kontaktów...jesteśmy umówieni w razie co? Obiecałeś mi something jeśle zdobędziesz film:DD Zazdroszcze mdnarodowych znajomości...ja chyba musze kontakt ze znajomym z US odnowić;))

Mittron

Ja zawsze dotrzymuję danego słowa :D

Mittron

A mi musisz obiecać, że jak już zdobędziesz ten film, to i ja z tego skorzystam? plizzz... :)

Nela

oczywiście, że skorzystasz, każdy, kto będzie chciał skorzysta :D

sugmanik

I am very pleased to read that :)

Nela

Ja już zmykam, więc doranoc wszystkim paniom wielbiącym Alana Rickmana :D

sugmanik

Ależ Ci zazdroszczę kontaktów za granicą :) ja takowe straciłam. Również czekam pełna nadziei jakichś informacji na temat "Search..." od Ciebie, może isę to jakoś roześle trybem "prześlij dalej"? :) jeżeli się uda oczywiście. Co do innych filmów... Mam Rasputina, Mesmera i Something the Lord made na jednej płytce, tylko wszystko to bez tłumaczenia. Mesmer nie jest dość idealną wersją, wiadomo jak to bywa z kombinowanymi filmami, ale na eBay nie mogłam sobie pozwolić, to kosztowałoby mnie ponad 100 złotych.

Kaliope

Mam jednego kolegę w Irlandii i jednego w UK. Obydwaj dużo pracują, więc nie wiem jak szybko znajdą czas by tego filmu poszukać, ale obiecali, że się postarają :)
W sierpniu lub we wrześniu ja sam jadę do UK, więc jeśli do tego czasu nie podołają zadaniu, sam kupię, jednakże nie chce mi się aż tyle czekać, mam nadzieję, że im się uda…

sugmanik

złoty chłopak:D to czekamy na informacje:)

Mittron

dobranoc Panu wielbiącego Alana, pa:*

Mittron

Zmiana nicka na łatwiejszy, Aoibhegréine? Szczerze się raduje me serce ;) Nie umiałam tamtego wymówić... :)

Nela

wymawiało sie mniej więcej <ewgreinie>. Nie lubie rutyny;)

slonce_2

Widzę, że kolejny offtopik się nieźle rozkręcił ;) A co nasz persona non grata narozrabiał znów, bo ja przez głupie egzaminy jestem do tytułu??

Na YT znalazłam większość filmów z Alanem, ale o Mesmerze nie wiedziałam... Dzięki, Nela ;) Teraz czekam cierpliwie na kolejną część An Awfully Big Adventure...

Blueee

Aoibhegréine, jeśli chodzi o "Somethink..." to ja mam. To znaczy moge miec za jakieś powiedzmy dwa dni ;))
pozdrawiam ;)

tynka19xx

Cała prawda o Rimie xD

http://i50.photobucket.com/albums/f317/Carycka/rimahorton.jpg

Caryca

;) To może nie będę komentować... ;) =D

tynka19xx

yyy...znaczy Something the Lord Made? Ja też oglądałam, ale skorzystam z upragnionego John'ego Gissinga albo Bottle Schock, jesli posiadasz;))

Mittron

A mnie bardzo intersuje Something the Lord Made, bo jeszcze nie nadrobiłam w takim stopniu swoich zaległości:)

Nela

Nela mogę ci opowiedzieć jak chcesz

sunshine_7

Ojjjj to takie kuszące, ale nie wiem, czy nie zepsuję sobie tym oglądania, jak już to dorwę... Wprawdzie na FW nie ma za dużo o treści...

Nela

Gissing jest, ale wciąż się ukrywa, Fallen Angels podobno można nawet kupić w Polsce w jakimś pakiecie filmowym o nazwie Perfect Crimes, Nobel Son niby hasa już w sieci... Niestety nie zdobyłam żadnego z wymienionych :| Więc jak ktoś coś złapie, niech się pochwali :p

Mittron

niestety nie ;((

tynka19xx

żartowałam
zresztą co się będę ścierać jak możesz przeczytać na fw a z tego co tu widzę pisać i czytać umiesz :)

sunshine_7

Dobrze, bo ja zwykle nie umię oprzeć się pokusie :)

Nela

http://britbitsandclips.com/AR_TV.htm
Fallen Angels

Mittron

o jejku. Przeczytałam całą dyskusję, 7 stron. :) cieszę się że są takie osoby jak ja, czyli wielbiące Alanka ^^ a ta DarlingOfAlan, czy jak jej tam bardzo mnie rozśmieszyła :)

slonce_2

Co do "Perfect Crimes"... Owszem, znalazłam. Ale akuratnie odcinka z Alanem nie było, jak wiemy jest to coś w rodzaju serialu... Wiele odcinków z wieloma przeróżnymi aktorami. Najprościej jednak wejść na britbitsandclips i tam to oglądnąć. Z tego co widzę, to link jest już podany.

slonce_2

odkopuję temat, bo tak mi się jakoś melancholijnie zrobiło i zastanawiam sie, gdzie się podziała DarlingOfAlan?
stęskniłam się za jej głębokimi, wzruszającymi historiami o spotkaniach z Alanem...

Kasiatko

tak:) już dawno nie słyszałam jakie jesteśmy wszystkie zawistne, zazdrosne do granic możliwości, że już nie wspomnę o ( oczywistym:)ograniczonym spojrzeniu na świat. I jakie my wszystkie Polaki jesteśmy zue i niedobre i w ogóle bad i oful. A wszystko to napisane cudowną mieszanką kaleczonego języka polskiego i lengłydż. Czy można wyobrazic sobie coś wspanialszego? wątpię.
pozdrawiam:)

slonce_2

Jestem wielką fanką Alana jak i Rimy, dlatego muszę tutaj powiedzieć, że nie zgadzam się z tymi, którzy mają jakieś złe zdanie na temat tej Pani. Ja Ją podziwiam za to co robi i jak dobrze znosi takie argumenty na jej temat.

IreneElisabeth

Ja o Rimie nie mam bladego pojecia, wiem tylko tyle, ze jest szczesciara :) Na temat tej pani zdania nie mam zadnego, gdyz trudno osadzac kogos na podstawie informacji, ktorych sie nie ma :)

Caireann

Witam wszystkich serdecznie! Ja też do Rimy nic nie mam, ale i tak jestem zazdrosna:D

juppii

biedna Rima.

IreneElisabeth

biedna? już nie przesadzajmy naprawde ludzie biedne to my jesteśmy, że możemy sobie tylko wyobrażać spotkanie z Alanem i tęsknie spoglądać na program telewizyjny wyczekując na film z naszym ulubieńcem. biedna? jasne.
pozdrawiam

ja też nic do niej nie mam mimo tego, że z moich wypowiedzi czasem mogło cos takiego wyniknąć. Wydaje mi sie, że na tym forum tak naprawde nie ma ludzi, którzy jej nienawidzą czy ciągle po niej jadą. no przepraszam ale większość tematów na jej temat ma na celu ustalenie lub chociaż próbowanie, co jest w Niej takiego co pokochał Alan Rickman. No bo najpiękniejszą kobietą to Ona nie jest no nie oszukujmy sie i to wszystko co chyba udało nam sie stwierdzić.

tynka19xx

Nic więcej powiedzieć nie można bo poprostu nie mamy żadnych podstaw do wypowiedzi na temat "ja jej nie lubie bo ..." może jest wspaniałą ciepłą osobą, nie wiem.. może.

tynka19xx

Ja uważam, że niektórzy ludzie na forum czasami za bardzo biorą wszystko na serio .. a co do Rimy no cóż ona to raczej biedna nie jest bo chyba kobieta związana z Alanem nie możne być biedna ( oczywiście nie chodzi o kasę)

kwiat

czasami biora na serio?? Kwiat błagam ci ludzie na forum zawsze biorą wszystko na serio

sunshine_7

Niestety ale są wyjątki np: JA :)

kwiat

Piszecie wszystkie, że jesteście zazdrosne, ale czy nie powinni byc na odwrót ? Hmm...według mnie to pani Horton jest kobietą Alana?

IreneElisabeth

No tak ale jest mały szczegół : ona nie wie o naszym istnieniu:) wiec raczej zazdrosna to ona nie jest ...

kwiat

Na szczęśćie

IreneElisabeth

Jak by się o nas dowiedziała to z zazdrości przyjechała by do Polski i by nam dała nauczkę;p

kwiat

A dziwisz się ? Chociaż według mnie jest mądrzejsza, i odpuści sobie coś takiego, ona nie jest dzieckiem.

IreneElisabeth

podobno na starość ludzie dziecinnieją:P