Billie Joe Armstrong

7,8
89 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Billie Joe Armstrong

Green Day był lepszy w latach 90. American idiot - komeerrrcha. Sprzedali się. Nie są już dla mnie.

Althea

O tak! Zarabiają pieniądze - jak oni mogą?! Ludzie ich słuchają - o nie! Toż to grzech jest. Komercha, komercha i jeszcze raz komercha. Powinni ich słuchać tylko wtajemniczeni, prawdziwi fani, którzy wiedzą, że ten świat to jedna wielka komercha, a bunt jest super i trzeba nosić bluzki w paski, o!

Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać. W końcu ile można wysłuchiwać bzdur o komercji, sprzedawaniu się, prawdziwych super undergrundowych artystach, którzy są świetni tylko dlatego, że nie są znani....
Myślmy i mówmy. Samodzielnie.

Romen

Po pierwsze nikt nic nie MUSI tak jak to zostało napisane w tytule..,,Musicie się ze mną zgodzic",bo każdy ma swój gust i każdy ma swoje poglady!
A po drugie byli i sa nadal dobrzy wrecz bardzo dobrzy!!

Althea

komercha? Jesus of Suburbia to utwór komercyjny? Może trochę, ale prawdziwa komercha to muzyka pop: "Brytnej", "Paris" itd :P

Althea

Dokładnie. W zupełności zgadzam się z osobą poniżej.

Althea

zgadzam się, z Twórcą tego postu... Green Day to naprawde świetna kapela, ale American Idiot, to już nie ten punk rock jaki panował za czasów 1,039 Smoothed Out Slappy Hours czy Dookie. No przecież nie da się ukryć, że kiedyś ten bunt który wyrażali, to był punk rock, każdy robił co chciał, nosił co chciał... a Teraz co? ktoś ich kupił i kreuje ich za bardzo na gwiazdy rock'a, co już nie jest tak oryginalne, jak poprostu być gwiazdą rock'a... Bez zbędnych makijaży i jakichś innych dodatków . . . Tyle.

Althea

Myślę, rzeczywiscie Green Day zmieniło się w American Idiot - w porównaniu z ich poprzednimi płytami... ale podobają mi sie piosenki i te z przed "przemiany" i te po... to czy sie sprzedali... być moze. Być moze byli w takiej sytuacji, że mogli wybierac... albo sprzedanie się, albo rozpad kapeli, tego nie wiemy co sie stało... dlatego nie powinniśmy ich osadzać, bo różne sa sytuacje w zyciu. A teraz komercha czy nie... więc, tak jak mówiłam wcześniej... piosenki sie róznią, jezeli mozna to tak nazwac "stylem", ale dlatego wszyscy uwazaja ze Green day sie sprzedali i zrobili komercyjne piosenki? Wiem jedno... właśnie TA KOMERCHA to dla mnie fenomen... Wiem tez ze "podtrzymuje na duchu" inne osoby, znam takich kilka... Jezeli ta komercha komuś nie pasuje, nie musi jej słuchac. Bo tego nie nalezy słuchac... American Idiot trzeba rozumiec duchem jak i rozumem...

dziewiona

Świat poszedł naprzód, co wiadomo, i Green Day również poszli naprzód ;) Gdyby ich piosenki z upływem czasu były takie same, jak na początku, to... ludzie, no, czy to by nie było nudne? Zmienili się, owszem, ale to wciąż oni, tyle, że starsi i według mnie lepsi ;) grający świetny rock.

Althea

Myśle, że trzeba wziąć pod uwagę to, że w latach 90-tych ci goście byli zbuntowanymi 20-latkami, a teraz to faceci po 30. Oni dorośli wiec ich muzyka i to, co tworzą także dorasta i zmienia się pod wpływem czasu. Gdyby grali ciągle cos w stylu Dookie, Kerplunk czy Nemrod to ludzie zarzucaliby im, że stoją w miejscu, zresztą? Sam Billie Joe mówił, że nie chce być 40-letnim chłopcem. Najważniejsze w muzyce jest spełnianie samego siebie, a jeśli muzyka jest przy tym świetna to chyba o to chodzi. Zawsze jest tak, że ktoś ma coś do zarzucenia i zawsze tak będzie. Green Day jest, było i wierze, że nadal będzie wspaniałym zespołem. Rock?n?Roll

mona_lol

I know Mona :P
She's My Friend :P
she's right :P

yeaaa.. :) \m/ (>.<) \m/

użytkownik usunięty
Watson

Green Day nie jest komercyjny... To, że się pokazują w mediach, a ludzie ich słuchają, to nie znaczy, że są komercyjni.
A American Idiot jest świetną płytą. Tak dobrą jak Nimrod, Insomniac, Kerplunk, etc., tylko poprostu inną.

taa,musimy się z tobą zgodzić.wątpię.wcale nie uwarzam ze AI to komercha.jesus of suburbia,saint jimmy,american idiot i inne...podaj mi choć jeden powód,ze Green Day się sprzedał, bo ja jakoś nie zauważyłam.