Bruce LeeI

Lee Jun Fan

8,9
3 273 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Bruce Lee

mogę napisać. Nie sądzę, by nawet ktoś mu fiknął nawet dziś, biorac pod uwagę jego szybkość i precyzję. Panowie, przyjrzyjcie się tylko tym ruchom...Jako adept Wing-Tsun, biegacz, kulturysta i futbolista dodam-jest o NIEŚMIERTELNĄ INSPIRACJĄ do wysiłku, walki ze zmęczeniem, lenistwem i brakiem woli. Hołd...

hussair

czesc
skoro jestes takim fanem Bruce'a to musiałeś oglądać kiedys taki film... Bruce chodzi po bodajze 3 pietrach jakiegos chinskiego domku :) i na kazdym pietrze toczy walke z jakims kolesiem... oczywiscie wygrywa ze wszystkimi i wspina sie po pietrach.. pamietam jeszcze ze tylko dwie sceny.. 1. w jednym z pokoi bije sie z kolesiem co ma kij i Bruce wchodzi po tym kiju i sprzedaje kolesiowi kopa w twarz :) 2. w drugim pokoju jest koles co rzuca jakimis kuleczkami z metalu.. Bruce je łapie i miażdzy na oczach kolesia poczym wiadomo co mu robi z tylka - jesień sredniowiecza.. :)
no i teraz mam pytanie...
co to za film??? szukam go juz od dluzszego czasu ale nikt nie slyszal nigdy o takim filmie.. fakt faktem nawet ja niewiele z niego pamietam bo bylem małym lebkiem jak ogladalem to na kasecie video..

pozdrawiam :)

kaktus_ss

Szczegóły, które podałeś, np.rzuty kulkami, każą mi podejrzewać jedną z wielu podróbek niedokończonego i kultowego niezmiernie filmu "Gra śmierci", w którym Bruce istotnie penetruje wielką pagodę, i na kazdym piętrze spotyka przedstawiciela innej szkoły walki. Walki są NIESAMOWITE!! Koniecznie popytaj o "Grę śmierci", to jest film niepełny, bodaj 40 minut, ale, stary, choreografia i techniki NIE ZETSARZAłY SIę.

kaktus_ss

ten film to Enter the game of death wpisz se w youyube'a i pooglądasz filmiki mozna go tez sciagnąć z torrentów

hussair

A ja sądzę, że pierwszy lepszy komandos z Fok, Gromu, SpecNazu, czy sił izraelskich obezwładnił by Bruce'a w minutę. Po czym skręcił kark jeśli zaszłaby potrzeba. Bruce nie jest inspiracją do wysiłku, bo po pierwsze - ćpał, po drugie - jest cholernie przereklamowany i stał się tak wielki dzięki "tajemniczej" śmierci i wielkiej machinie marketingowej.

Filo_20

Widać ze jesteś osobą która nic nie wie w ogóle o tym człowieku,jak jesteś taki pewien co piszesz to wytłumacz mi fenomen jego szybkośći i innych fenomenalnych rzeczy których człowiek nie jest wstanie nigdy zrobić.

http://www.youtube.com/watch?v=ZqtPkqLomDI&feature=related

PATOLOGIA458

A tak po za tym to możesz się kłócić z ekspertami sztuk walki którzy mają o Lee odmienne zdanie niż ty :).

PATOLOGIA458

Eksperci sądzą tak nawet Pudzian razem z Fedorem atakując Bruce'a Lee nie mieliby szans....
Atakując Bruce'a, bo nie mogliby go przechwycić do parteru, a tylko tak można by go pokonać.
Jednak Bruce stosował tak dziwną taktykę (zawieszenie pomiędzy atakiem i przechwytem), że przy jego mocy i szybkości nie byłby praktycznie do pokonania...
Jeśli Bruce zaatakowałby takiego Fedora i nie trafił tak żeby go znokautować to w porządku, Fedor wygrywa, ale czy ktoś wyobraża sobie że Bruce byłby tak głupi i by pierwszy atakował?? Nie, powiedziałby do takiego Fedora chodź tu i mnie pokonaj, a wtedy każdy ruch Fedora to nadzianie się na pięść lub stopę Bruce i kto wie czy przy pierwszym ciosie nie byłoby po Fedorze znając siłę ciosów Bruce'a Lee....

Pzdr

_mosquito_

Ja osobiście najbardziej cenie Andy'ego Huga. Napisałem jego biografie na blogu jak ktoś chce może poczytać. Andy Hug i jego kakato geri powala. A Bruce Lee miał przede wszystkim technikę dobrą. Nie można było go trafić.

Filo_20

Filo 20, nie wiesz o czym gadasz. W jednostkach specjalnych uczy się pdst. technik efektywnego poskromienia przeciwnika, nie zagłębia się w w kombinacje wymagające lat treningu. Myślisz ze Bruce by nie przeszedł treningu walki w ręcz w Rangersach czy Gromie? 0n wiedział 5azy tyle o walce niż Ci instruktorzy. Poza tym i tak najlepsze są graplingowe style walk, bo można zneutralizować przeciwnika bez odnoszenia wielkich obrażeń.

hussair

Ten film o który ktoś prosił to "Enter the game of death" wpisz se w youtube i sie przekonasz !!!