Claudia Schiffer

6,8
310 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Claudia Schiffer
ChubakaCieLubi

I to się zgadza choć słyszałam, ze to raczej Beksiński no ale ponoć liczy się ten który był pierwszy a niestety nie pamiętam który był pierwszy.

Fajnie że pogrzebałeś po sieci bo widzisz, może i popadam w samozachwyt ale naprawdę mam dobry gust : )

nudecroft

Beksiński nie wiedział co to twórczość jak Giger był na szczycie Giger to był wielkim bo już nie żyje niestety artystą. Działał w surrealiźmie.

Został też zatrudniony do stworzenia wielu dziwadeł w fimach to on stworzył Obcego dla Ridleya Scota który pierwotnie był surrealistycznym demonem oraz stworzył kobietę potwora do filmu gatunek.

Jego twórczość to mroczny odlot ale jest nie dla każdego, sporo jest odniesień do Necronomicona oraz twórczości H.P Love Crafta.

nudecroft

https://www.youtube.com/watch?v=q4Zzag7MusM Bez Gigera filmy oczywiście straciły na wartości bo to on wszystko projektował i wymyślał.

ChubakaCieLubi

A no widzisz, orientujesz się w temacie to dobrze. Słyszałam o Gigerze a nawet miałam katalog ze zdjęciami Gigera.

Jak wyjdzie gra Scorn to twórcy gry powinni odpalić procent z zysków bliskiej rodzinie Gigera, tak by nakazywała przyzwoitość .

nudecroft

Nie miał dzieci więc raczej nic z tego za naśladownictwo stylu jeszcze nikt nikogo nie pozwał.

A w zarabianiu pieniędzy raczej nikt nie liczy na przyzwoitość.

ChubakaCieLubi

Pewnie masz rację bo za zapożyczenie i wzorowanie się na cudzej koncepcji nie jest przestępstwem.

nudecroft

Oni byli surrealistami więc łatwoby było się wybronić że się wzorowało na gatunku. To tak jakby ktoiś ci zarzucił że użyłaś stylu barokowego.

Artyści zwykle są dumni że ktoś ich naśladuje bo sprzedaż ich prac rośnie.

Giger po Alienie stał się potwornie popularny, miał na całym świecie galerie i swoje bary. Wpisz sobie bar Gigera a szczęka Ci opadnie jakbyś weszła do statku z pierwszej części.

ChubakaCieLubi

Owszem znam twórczość Gigera ale nie urasta to u mnie do rozmiarów fascynacji nim czyli inaczej rzecz ujmując kolokwialnie nie powala mnie. Jest fajny, podoba mi się ale nie uwielbiam go w sposób fanatyczny jak inni to robią.

nudecroft

Ja też nie ale muszę przyznać że używają prawdziwej ludzkiej czaszki do stworzenia potwora to było naprawdę coś. Mało jaki artysta stworzył równie przerażającą kreaturę jak obcy mówię to o czasach jak nie była robiona komputerowo a ręcznie przez samego Gigera.

ChubakaCieLubi

To było coś oryginalnego jak na tamte czasy. Gość miał fantazję.

nudecroft

Tam wszystko było przez niego narysowane i później zrobione to tak naprawdę on powinien dostać oskara za efekty specjalne.

Prometeusz niby odnosi się do obcego 1 bo jest opowieścią o obcym który był w tym statku ale kurcze widać że nie było tam Gigera kreatury wyglądały mało strasznie.

ChubakaCieLubi

Przeróbki zazwyczaj wychodzą nieciekawie.

ChubakaCieLubi

Wracając do Scorna, myślę że Scorn będzie bardziej straszył niż malunki samego Gigera bądź na równi. Dziwne, cudaczne i przejaskrawione wynaturzenia. Szykuje się ciekawa produkcja.

nudecroft

Jak będziesz tam szejkować to się uda.

ChubakaCieLubi

I znów Amerykanie atakują tych biednych. Amerykanie, Anglicy i Francuzi zaatakowały Syrię. Tylko po co? Syria w ogóle nie zagraża Ameryce. Rozumiem że Anglicy mają dług wobec Ameryki więc nie wypada inaczej ale Francuzi?

Ameryka jest praktycznie bankrutem i drukuje pieniądze na pusto, same bezwartościowe papierki. Dolar amerykański jest sztucznie utrzymywany a mimo to Amerykanie wdają się jeszcze w jakieś potyczki. Robią to z paru powodów, po pierwsze : USA wydało fortunę na zbrojenie się czyli na sprzęt i na armię (głównie siłę żywą) a wiadomo że broń nie wykorzystana zaczyna marnieć z czasem a poza tym właśnie chcą wykorzystać inwestycję swoją aby nie poszła na marne. Po drugie jak stłamszą Syrię to przy okazji zagarną cały jej dobrobyt.

ChubakaCieLubi

Spox ; ) Uda się.

nudecroft

Drukują bo mogą Amerykańska waluta będzie utrzymywana między innymi przez Chiny.

W Syrii raczej nie ma dobrobytu bo tam panuje bieda. Wojna domowa oraz dyktator który traktuje bronią chemiczną swoich obywateli.

Pamiętaj że długi związane z dolarem kupili Chińczycy czym uwikłali się w utrzymywanie tej waluty.

Usa nawet mają długi ma najpotężniejszą armię świata więc egzekucja takiego długu jest praktycznie niemożliwa.

Wystarczy że zamkną swój rynek na dany region świata co chcą zrobić.

Już obłożyli sprowadzanie stali podatkiem a pod pojęciem sprowadzania stali = przemysł samochodowy.

Amerykanie mają wojnę handlową z Niemcami i chcą ich uwalić.

Anglicy idą z nimi ponieważ Rosja zaatakowała ich bronią chemiczną próbując zabić byłego szpiega na terytorium UK.

Francuzi też mają w tym interes bo Syria pod Asadem to masowa emigracja uchodźców do Europy Zachodniej a oni już tego mają dość.

Asad to wredna żmija więc jak go obalą to tylko będzie lepiej oby na to miejsce tylko nie weszło ISIS czy innego rodzaju śmietnik.

Asad nie ma przyjaciół poza Rosją która nie ma żadnych moralnych standardów.

Zobacz że Asadowi źle życzy cały świat arabski więc musi szukać u Putina. Zapewne gazy bojowe to właśnie prezent od Ruskich.

ChubakaCieLubi

No ale sam przyznasz że Amerykanie wpieprzają się gdzie tylko mogą bo czują się silni. Jednak ich słabą stroną jest zbytnia pewność siebie i to się może obrócić przeciwko nim.

Faktycznie Amerykanie mają problem z niemiecką ekspansją ale od jakiegoś czasu doceniają technologię niemiecką i nawet Amerykanie zawarli układ z Niemcami wykorzystując technologię Niemców i ponoć doszło do tego że Amerykanie nawet chwalili się swoimi niemieckimi brykami.Niemcy i USA pozostali w cichym porozumieniu utrzymując się w ramach konkurencji doskonałej. Nie pamiętam jak to dokładnie było ale ponoć Niemcy zaczęli robić samochody dla USA.

Asad może nie jest niewiniątkiem ale jak prześledzisz historię to zawsze gdzie Amerykanie obalali dyktatorów to wychodziło to bardzo na niekorzyść dla tego państwa w którym rządził ten dyktator. Innymi słowy zamiast polepszyć to pogarszają i zawsze coś sp!erdolą.

nudecroft

Gorzej niż gazowanie ludzi być nie może.

Amerykanie nie mają już problemu z niemiecką ekspansją bo raz zmusili Wolwswagena do zapłacenia im milionowych odszkodowań za Diesel Gate a teraz nałożyli podatek na stal co mocno ograniczy eksport samochodów do USA.

Każdy duży kraj jest pewny siebie a Rosja to co?. Jak narazie obalili tylko Saddama Hussaina więc długiej listy nie ma by wysnówać jakieś wnioski.

Był Reza Pehlavi dawny król Iranu który był popierany przez USA po nim przyszedł Hommeini Islamski duchowny obalił króla a kobiety sprowadził do statu niewolnicy.

Tak więc sądzę że nie dokładnie śledzisz historię, USA ma dobre stosunki z Arabią Saudyjską Izraelem ale złe z Iranem i Rosją.

Jeżeli popatrzysz gdzie jest Syria to zobaczysz niedaleko Iran i Rosję a także Turcję która się sprzedała Rosji za wybudowanie im elektrowni atomowej.

Jednak nawet wszystkie te kraje razem wzięte i tak są słabsze militarnie.

Moim zdaniem człowiek który gazuje swoich obywateli i przetrzymuje w więzieniach nie ma moralnego prawa rządzić i chociażby dlatego powinno się go obalić.

Łatwo ci jest chwalić takich ludzi bo jakbyś żyła w ich świecie to nie miałabyś internetu i jakbyś się sprzeciwiła to wylądowałabyś w obozie.

Moim zdaniem jedynie co może uratować Assada jest fakt czy faktycznie on użył broni chemicznej. No i fakt że wśród rebeliantów jest też Isis. Więc mogą być to prowokacje.

ChubakaCieLubi

Bo widzisz, o tym się publicznie nie mówi ale weźmy za przykład Saddama Hussaina, rządził twardą ręką i rozprawiał się tylko z jego wrogami politycznymi natomiast kiedy właśnie rządził Hussain to jeszcze jako tako to funkcjonowało a potem po obaleniu Hussaina przez Amerykanów wszystko kompletnie się posypało w Iraku. Po śmieci Hussaina nastąpiła kompletna destabilizacja i chaos w Iraku.

Irak i Hussain w żadnym wypadku nie zagrażał Amerykanom, Irak zagrażał tylko Izraelowi i dlatego Amerykanie zaatakowali Irak i okradli go z zasobów. Taka prawda.

ChubakaCieLubi

Amerykanie wmówili światu że Saddam Hussein ma broń masowego rażenia a to gówno prawda. Nie pojmuję jak można było nabrać się na te brednie Amerykanów. Irak nigdy nie dysponował żadnym potencjałem nuklearnym.

Pooglądaj sobie materiały Witolda Gadowskiego, świetny gość i mówi prawdę.

nudecroft

Bo to jest koalicja Iran Rosja Syria kontra Usa Israel Arabia Saudyjska. Kto wie może być że sam Mosad chce się go pozbyć bo im przeszkadza.

Nie szukam internetowych mądrali sam potrafię myśleć.

ChubakaCieLubi

No ale Gadowski to dziennikarz śledczy i wyciągnie wszystkie brudy i kłamstwa a i on sam potrafi samodzielnie myśleć i wyciągać wnioski.

Cieszę się że potrafisz samodzielnie myśleć ale uważam, że warto posłuchać też innych. Mogę ręczyć za jego wiarygodność bo Gadowski nie tylko mówi co wie ale wie co mówi : )

nudecroft

Ja już taki jestem nie szukam guru a wszyscy kłamią więc nie warto mi tracić na to czas, że jakiś koleś odkrywa czyjeś brudy.

ChubakaCieLubi

No, czasem może i być to frustrujące słuchanie tego co się nie dobrego dzieje więc może dobrze robisz.

nudecroft

Nie masz na to wpływu a kłamanie i robienie w jajo 2 osoby to natura ludzka nie zależnie od ugrupowania i religii.

nudecroft

A jeśli chodzi o ludzi władzy to oni dochodzą do stanowisk bezwzględnością i jak ktoś za bardzo będzie grzebać w przeszłości to skończy jak Lepper. Zawsze królowie władcy ludzie o wielkich wpływach są źli. Chociażby Putin który zabija ludzi którzy jak stawiają mu niewygodne pytania to kończą jak Nawalny. Dlatego taki dziadyga który sobie gada czy śledzi to on jak za bardzo się posunie to skończy jako wariat lub znacznie gorzej udeptany przez ludzi władzy.

ChubakaCieLubi

No ale raczej tak nie powinno być nie sądzisz?

ChubakaCieLubi

Tyle że jeśli jakiś gość pisze bądź mówi prawdę i naraża się komuś u władzy to jeśli go zlikwidują to tym samym potwierdzą swoją winę a zatem jest to trochę idiotyczne. Wydając wyrok na człowieka który mówi prawdę sami podpisują wyrok na siebie.

nudecroft

No na logikę tak Ci się zdaje ale właśnie nie do końca rozumiesz jak działa władza. Jeżeli mówisz coś co władzy nie pasuje np a czasów Mao Zedonga jego zastępca z partii powiedział że wielki skok był błędem i przez to wielu ludzi umarło.

Mao nie wykazał złości jednak już wtedy planował go zabić, podrzucił mu zarzuty że działa na rzecz sił zachodnich i ten umarł w torturach.

Nie jest to idiotyczne jeżeli nie spotkają ich za to konsekwencje a reszta widząc że za gadanie jest śmierć będzie się bała mówić samo napędzający się mechanizm.

Dlatego sam fakt że masz rację nie wiele znaczy jeżeli nie potrafisz przeżyć i dotrzeć z tym gdzie trzeba.

A mając media gazety i internet można zrobić z człowieka który ma rację totalnego kretyna i zboczeńca na zamówienie.

Dlatego musisz sobie uświadomić że nawet jeżeli ten gość coś powie to i tak musi pewne fakty zataić bo inaczej czeka go czapa.

ChubakaCieLubi

Jak komuś podpadniesz to cię w najlepszym przypadku obsmarują, znam nawet przykład kiedy facet odrzucił kobietę a ona była kimś ważnym a potem robili wszystko aby go obsmarować mówiąc wszystkim że jest pederastą choć to nie była prawda bo uwielbiał kobiety.

nudecroft

mając władzę można wmówić nawiększą głupotę dlatego władza deprawuje.

ChubakaCieLubi

No bardzo denerwuje bo żyjemy w systemie który może zniszczyć każdego.

Putin teraz będzie miał poważny problem z następcą bo nie ma dobrego kandydata.

nudecroft

On sam nie jest dobry nie daj się omamić to agent KGB.

ChubakaCieLubi

Były agent KGB, choć podobno KGB nadal istnieje ale jest utajnione i bod inną nazwą. Tak tylko słyszałam ; )

nudecroft

Nie ma czegoś takiego jak były KBG wciąż jest.

Zostawmy temat oszołoma Putina bo do niczego nam nie potrzebny.

Zobacz ciekawe porównanie https://www.youtube.com/watch?v=ewN0Fuw6uaY Bohaterów z różnych części Dooma.

Ciekawostka za DoomGuy, DoomMarine i DoomSlayer to za każdym razem inni bohaterowie.

ChubakaCieLubi

Dzięki, na pewno zerknę.

A mnie się podobała postać z Quak'a, w Quake III Arena ta postać była lekko zwalona.

nudecroft

To jest Ranger https://www.youtube.com/watch?v=VSxnHXlkpa8&t=274s duchowy następca Doomguya

nudecroft

https://www.youtube.com/watch?v=uoje_tq_rEQ Różnica między nimi jest taka że DoomSlayer nie gada zawsze milczy. No i Ranger jest Marinem tak jak postać z Dooma 3 jednak i tam postać była niema.

Teraz to wybór bohaterów w Quake Champions wiąże się też z tym że mają jakieś unikatowe umiejętności wciąż jest to EARLY ACCES więc jest to wersja ALFA więc wciąż są tam jakieś błędy.

ChubakaCieLubi

Wspomniałeś o Quake Champions no więc pozwolę sobie rozwinąć temat.

Ten pomysł z tymi umiejętnościami postaci to pomysł nietrafiony i zwyczajnie mówiąc kiepski.

Znów jackiś złośliwiec stworzył Aimbota który niszczy całą grę graczom.

Moim zdaniem programiści z ID-Software powinni więcej poświęcić czasu na zabezpieczenia gry typu Punk Buster. Wstępnie powinni zrobić tak : Po zainstalowaniu gry powinni zablokować całkowicie dostęp do plików w folderach gry.
Access Denied i basta. Powinni zablokować dostęp do plików potężnym 128 bitowym szyfrowaniem choć przyznam że to też można złamać. Druga rzecz jak komuś udałoby się złamać i wejść do plików to w tym momencie powinna pójść informacja dla programistów że gość o takim i takim IP włamał się i powinien dostać BANA. To jest rodzaj inwigilacji niestety i w ogóle nie wiem czy to jest możliwe do zainstalowania taki alarm.

Jedynym rozwiązaniem jest człowiek który siedzi na "spekcie" (Spectate) u tego aimbota i wtedy może poinformować administratora że dany gnom używa aimbota i można go wywalić tego gościa.

nudecroft

Aimboty to zmora wszystkich shooterów, skille sa niezbalansowane slyszalem ze przed doomslayerem nie da sie uciec i jest tak zwana broken postac bo jest za silny.

Ale jak mówie to Alfa czy tez zamknieta Beta wiec wstrzymaj sie z werdyktem do finalowej wersji bo tam pewnie cos poprawia.

Pomysl z umiejetnosciami zostal czysto wziety z innej gry duzo popularniejszej mianowicie Overwatch.

Zobacz nawet w Quake Champions tak samo jak w Overwatchu otwierasz skrzynki ze skórkami.

Przypadek? No nie sadze widac tu duze wplywy Overwatcha.

Moim zdaniem na rynku z Overwatchem tylko Palladins moze konkurowac dlatego nie powinni isc w ich skarpety tylko trzymac sie wlasnej formuly.

Skille moga byc ale nie jakies przegiete.

nudecroft

Wiele osób sie wscieka glownie o to ze Quake Champions to gorszy Doom bez Single Playera.

Mój werdykt bedzie zalezec od tego czy bedzie to gra free to play czy platna. Bo jezeli chca zyc z mikroplatnosci to spoko widze sens.

Ale jezeli zerzna pelna cene za taki wybrakowany produkt to sorry ale nie ma na to miejsca.

ChubakaCieLubi

To jest przyszłość gier FPP, specjalne wbudowane w grę konto bankowe, jak gracz wygrywa to przelewa mu kasę błyskawicznie i błyskawicznie zostaje zaksięgowana. Potem z konta specjalnego wbudowanego w grę gracz przelewa kasę na swoje zwykłe konto bankowe osobiste, fajna sprawa.

ChubakaCieLubi

Quake Champions nie tykam, no chyba że będą mi dopłacać za grę ale tak na poważnie to mam inny super pomysł :

Chciałabym aby zrobili shootera na którym gracze mogliby zarabiać prawdziwe pieniądze grając nie wychodząc z domu.

Powiedzmy że dana gra FPP ma zaimplantowane konto bankowe i wtedy tuż przed grą w poczekalni gracze przygotowują się do gry. Są dwie drużyny po czterech graczy razem ośmiu graczy i każdy z graczy wrzuca po 100zł gracze z drużyny przegranej tracą pieniądze za to każdy gracz z drużyny wygranej otrzymuje zwrot stu złotych plus zarabia stówkę od przegranego gracza. Po skończonej rozgrywce gracz który był w drużynie która wygrała dostaje natychmiast sto złotych na konto. Pracowałeś w branży bankowej więc możesz powiedzieć czy można opracować taki system.

Pomyśl na tym, jeśli będzie można coś takiego zrobić to będzie można grać o ogromne stawki o 10.000 PLN i więcej. Warunek jest jeden zanim przystąpisz do gry musisz mieć na koncie odpowiednią sumę. Rozgrywkę na żywo będzie emitował odpowiednie kanał telewizyjny, do tego dojdą jeszcze zakłady bukmacherskie i będzie full wypas rozrywka na światowym poziomie a nie jakaś lamerska piłka nożna.

nudecroft

Jestem na to za cienki.

ChubakaCieLubi

No bo to faktycznie jest trudne zadanie i nie lada wyzwanie.

nudecroft

granie z zawodowcami mija się z celem bo jest nieprzyjemne wiem bo pograłem z takimi w starcrafcie 1 słuszna strategia i druzgocący skill tych ludzi sprawiał że nic im nie szło zrobić.

Ja gram dla przyjemności a granie PRO nie jest ani trochę przyjemne do to wieli spin tyłka. I to jest tak w każdej grze no może poza turówkami ale i tam trzeba się uczyć zagrań na pamięć.

Ja nie chcę żyć z turniejów raz nie mam chińskich rączek. Tak więc twoja wizja byłaby dla mnie piekłem.

ChubakaCieLubi

Myślę że można łączyć czyli i dobrze się bawić i w dodatku zarabiać na tym kokosy ale jest warunek : Trzeba być naprawdę świetnym zawodnikiem.

Porażka i przegrana z dobrym zawodnikiem to stres i frustracja ale trzeba się z tym liczyć.

nudecroft

No właśnie PRO i zabawa nie idzie w parze.

Gracze Casual czy ludzie którzy kupuja gry dla zabawy nie grają na poważnie i to wyklucza stres i frustracje bo oni nie chca nawet wchodzić w takie tryby.

Większość graczy boi się trybu 1v1 oraz rankingów nie jest to tak zwany psychologiczny czynnik stresu robiono badania na ten temat.

I dlatego że tych rzeczy nie da się połączyć to gra jest albo casual czyli dla takich co chcą wypić piwo pograć bez większego zaangażowania.

Albo dla takich którzy lubią spin tyłka i ostrą jazdę.

I nie da się tego połączyć a ci którzy próbowali to albo odrzucali jednych graczy albo drugich.

Wtedy wychodzi taka Dosia dla każdego niby ale tak naprawdę dla nikogo.

Zarabiających na graniu jest bardzo niewielu bo aby zarabiać na graniu moja droga to trzeba mieć sponsora i grać w grę która jest bardzo oglądana.

Oglądane są moby oraz PPG. A takie coś kompletnie mnie nie bawi.

Czy grając w gry chcę się stresować? No myślę że dość stresu mam w życiu codziennym po co mi więcej.

Poza tym gracze zawadowi są do 20 roku życia później strasznie tracą refleks i są wypierani przez młodych więc to taki wyścig szczurów.

I niczego nowego tu nie odkryjesz taki trend jest od 15 lat. No i nie wystarczy być świetnym zawodnikiem bo tacy są w niezłych ligach aby być zawodowym graczem trzeba być wybitnym gościem.

ChubakaCieLubi

Niektórzy są bardzo uzależnieni od adrenaliny i koniecznie chcą udowadniać że ciągle są w formie.

W tym co mówisz jest sporo prawdy ale mimo to zależy mi na tym aby rozszerzyć Cyber Turnieje na skalę globalną czyli właśnie specjalny kanał telewizyjny który by emitował rozgrywkę na żywo czy to w grach FPP czy RTS.

Od dłuższego czasu główkuję i mózg mi paruje od myślenia jak tu uatrakcyjnić branżę związaną z grami i turniejami. Nie jest to prosta sprawa bo cokolwiek wymyślę zaraz później odrzucam to i nigdy nie jestem zadowolona.

Dochodzi jeszcze jedna kwestia, nie mam odpowiednich funduszy a więc mogę liczyć tylko na kogoś bogatego kogoś komu spodoba się mój pomysł.