Ta smarkula w TOP aktorkach ? Ten zarozumialec nie powinien wg. nosić takie mienia jak aktorka jest marną gwiazdką która nie dorównuje nawet Selenie Gomez.Nie cierpię jej,gra bezsensownie a w Push jak idiotka wyglądała również "wspaniale" grała. Jak widzę jakieś filmy z jej udziałem od razu jej wyłączałam,nie ściągam lub wychodzę z kina.Na te gębę patrzeć nie mogę.Koszmar.Chciałam obejrzeć New Moon ale nie wiem czy to zrobię,chyba wytnę momenty z tą gówniarą.Wolę już Cyrusową.
Najpierw spojrz na jej filmografie, zobacz u kogo i z kim grala, spojrz na jej nagrody, na opinie krytykow oraz wywiady, a pozniej sie wypowiadaj. I ta porownujesz do Seleny czy Miley.? Sama sie osmieszasz.xp
sorry ale ona może grać u najlepszych ale GRAĆ NIE UMIE
nie ośmieszam się,tylko wypowiadam
powiedziałam że ona nawet IM nie dorównuje,co jest dziwne...
nie jestem zazdrosna ? niby o co ? o opinię ? proszę cię.
to najgorsza pomyłka patologiczna.
żal mi takich dzieci co mają za duże mniemanie o sobie czyli takich jak ona.
W takim razie skoro gra u najlepszych a grać nie umie to tak jakbyś posądzała reżyserów i producentów o ślepotę, głuchotę i głupotę skoro nie poznali się na jej beztalenciu.
Dziewczyna może ma duże mniemanie o sobie, ale cóż... jest ładna i naprawdę utalentowana więc można jej to trochę wybaczyć. Poza tym mieszka w Ameryce... tam 90% ludzi ma wysokie mniemanie o sobie.
Grać nie umie? ahahahahah dobre dobre xDD Super fanko majli i seljeny głomez weź się w garść dziewczynko bo nie doceniać umiejętności aktorskich kogoś kto gra u najlepszych.A skoro gra to znaczy, że potrafi ;)
Porównanie do Selenci Gomez(przesłodzonej gwiazduni Disney)
Dakota ma talent. Nie bez powodu ma tak imponująca filmografie, nagrody i same dobre opinie krytyków.
To jest prawdziwą gwiazdą!!!! Selena Gomez to aktorka nie można nazwać. Selencia to zasmarkana gwiazdka jednego serialu nie potrafi grac, a o jej śpiewaniu nawet nie wspomnę.
Zastanów się trochę!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dakota to swietna aktorka.
Ona zagrala owiele wiecej rol, a Gomez wtedy nie wiedziala co to glowna rola.
Ma owiele wiecej nagru niz Selena se snila, ona w wieku 8 lat byla slawna, Selena doprero kiedy pojawili sie "Czarodzieje".
Nie pisz glupio bo to cinic nie da!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najpierw spojrz na jej filmografie, zobacz u kogo i z kim grala, spojrz na jej nagrody, na opinie krytykow oraz wywiady, a pozniej sie wypowiadaj. I Ty porownujesz ja do Seleny czy Miley.? Sama sie osmieszasz.xp (Ktos tu musi byc zazdrosny.)
Poprostu ona ma talent. Przekonaj sie o tym ogladajac 'Sekretne zycie psczol', 'Czlowiek w ogniu', a przedewszystkim 'Hounddog'...
talent ? nie chcę się kłócić z wielkim fanem Hanny xD
ja jej nie cierpię,zwykłe bez talencie,sorry! ale to prawda.
Dakota zwykłe beztalencie? HAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!
A może mi powiesz że Gomesska czy jak jej tam ma talet, może i ma, nie widziałem jej "w akcji".
Dakota gra dużo, od dawna.
A Gomessia może z 2 - 3 lata, a za 2 - 3 lata o niej zapomną, o Dakocie - nie.
Ale każdy ma swą opinię, ty masz taką ja taką, pozdro.
Albo cie głowa boli albo to zwykła prowokacja albo kompletnie nie wiem co.. Zasadnicze pytanie które się nasówa to ile filmów z nią widziałaś? Zakładam, że tylko wymieniony przez ciebie Push skoro ją utożsamiasz z tym filmem. Dakota to akurat przykład bardzo dobrej aktorki, a nie "miernej gwiazdki".
Co z tego, że grała u i z najlepszymi? To z tego, że a) ci najlepsi (którzy znaja się chyba na swoim fachu) wyrażają się o jej grze jak najbardziej pozytywnie b) są to zazwyczaj dobre filmy, a nie wypociny dla nastolet do których można zatrudnić kogoś pokroju Gomez czy Cyrus bo ci którzy to oglądają i tak nie zwracaja uwagi na cos takiego jak "gra aktorska"- tak wiec jednym zdaniem: gdyby nie potrafiła grać nikt by jej nie zaangażował do tych filmów u boku ludzi takich jak Sean Penn.
Jeśli rzeczywiscie nie ogladasz filmów z jej udziałem to jedynie co moge powiedzieć: żałuj i to bardzo. To bardzo dobre filmy i zdecydowanie warte obejrzenia (nawet jesli jej nie lubisz) np. Sam, 24 godziny, Dziewczyny z wyższych sfer, Człowiek w ogniu, Wyścig marzeń, Hounddog, Sekretne życie pszczół itp itd
Ewidentnie każdy docenia coś innego. Moim zdaniem dziewczyna ma talent i możliwość, by go rozwijać. O ile nie uderzy jej do głowy sodówka, to jest w stanie być świetną aktorką w dorosłym życiu.
Nie obraź się, ale Selena Gomez to jest gwiazdka, promowana przez wytwórnię Disney'a, która występuje jedynie w filmach dla dzieci i młodzieży.
Eeemm... a kimże jest ta Selena? Skoro nie dorównuje Dakocie powinna być od niej jeszcze bardziej rozpoznawalna. Jednak nie jest. Co znaczy, iż ta Twoja Gomez Selena to jakaś kobitka, w świecie filmów nic nie znacząca.
Fanem Hanny.? haha... Obejrzalam jeden odcinek i musze Ci powiedziec, ze to nic ciekawego. W sumie ty juz to wiesz, jak gustujesz w gwiazdkach Disneya... Beztalencie.? Boze, widzisz, a niegrzmisz.xp
Selena Gomez jest bardzo marną gwiazdką Disney'a chodziło mi o to że Dakota jej nawet nie dorównuje..hehe
a wg. mam swoje zdanie na temat tej rozpuszczonej gówniary i tyle.
jak byście ją zobaczyli na reala to byście zrozumieli ;D
Ciekawa jestem na jakiej podstawie to oceniasz... Powiedz mi złotko w czym taka Gomez jest lepsza od Fanning? Kompletnie tego nie rozumiem widziałaś z nią jeden film (albo i nie) i gadasz jakieś bzdury.
"jak byście ją zobaczyli na reala to byście zrozumieli"
ty ja widzialas "na reala" mam rozumieć?
Kochana myślę że znasz coś takiego jak przenośnia.
Gomez jest totalnym zerem,a Dakota czymś poniżej.
Myślę że trochę CI to naświetliłam.Bo czepiacie się niczego,co miałoby większe znaczenie.
Obejrzałam z nią trochę filmów i dość by dostrzec jej "talent aktorski" którym wszyscy się podniecają.Bo mała dziewczynka zagarnęła trochę show biznesu to wszyscy osrani,że ma "talent" tak samo jak z tym Justinem Bieberem,czy jak mu tam.
Oh i umkło mi,odp. Ci więc na twoje pytania.
akurat składa się tak że co jakiś czas wpadam do Stanów(tak raz na rok) bo mam tam rodzinę i miałam takiego pecha że widziałam tą zaszczutą mordę panny Fanning.
Złotko ja doskonale wiem o co Ci chodzi. Sęk w tym, że jeśli wg Ciebie Fanning jest gorsza od Gomez czy innej tam gwiazdki Disney'a w takim razie one muszą być automatycznie lepsze w czymś od Dakoty więc ja się pytam w czym?? Konkrety proszę.
Tak krytycy, wielcy aktorzy pokroju Penn, De Niro czy też Spielberg wszyscy się nie znają uważając Fanning za bardzo dobrą aktorkę. Ale tutaj też bym prosiła o konkrety.. dlaczego twoim zdaniem ona nie potrafi grac? Gdyż co?
Ah.. no tak.. widziałaś ją na ulicy i to stwierdziłaś.. powinnaś się zatrudnić w jakiś służbach specjalnych czy też w CBA może pobijesz skutecznością agenta Tomka skoro masz takiego nosa do ludzi.
Konkretnie to może w urodzie,która mało się liczy a jednak...
Tak,gdzie to wyczytałaś ? na naszej-klasie ?
Nie widziałam ją,szła jak jakaś Diva a jednak żadne dziecko a ni nikt się nie obejrzał,jakaś mała Amerykanką zaczęła się nawet śmiać jak przeszła koło niej i nawet,słyszałam parę jej słów.
Moim zdaniem : To wielkie bez talencie,po prostu jej nie cierpię.
Taaak... uroda jest najwazniejsza jesli chodzi o gre aktorska..
"Tak,gdzie to wyczytałaś ? na naszej-klasie ?"
Na naszej klasie? Co to w ogole za tekst? Poszukaj sobie w google recenzji szanowanych krytyków, obejrz kilka wywiadów na youtubie to sie dowiesz co o niej sądzą..
Ooo.. po chodzie:D Boże ty moj no rzeczywiście to jak chodzi swiadczy jaka jest aktorka... czy tez o tym że jest rozpuszczona nadeta itd.. Nie znasz ludzi a oceniasz.
PS. radziłabym byc troche obiektywnym bo jak widze ty kierujesz sie bardziej antypatia w ocenie jej umiejetnosci.. Zobacz chociażby Hounddog, Sam czy Człowieka w ogniu i dopiero póżniej porównuj ją z gwiazdkami Disneya które jej do pięt nie dorastają jeśli chodzi chociażby o dorobek.
Ojej, uśmiałam się.:) Zgadzam się z przedmówcą. Obejrzyj "Hounddog", a później pogadamy. Uwierz mi, że Demi czy Selena za nic w świecie nie zagrałyby ofiry gwałtu, a Dakota zrobiła to wieku 12-stu lat i to rewelacyjnie! Nie wiem, co Tobą kieruje, ale wydaje mi się, że jesteś po prostu z rocznika Dakoty (94, zgadza się?) i nie możesz przeżyc tego, że ona zrobiła karierę w Hollywood, a Ty siedzisz sobie w Polsce na tyłku i nikt nie chce Cię wziąc nawet do szkolnego teatrzyku. Zazdrośc szkodzi piękności.:)A będąc już przy tym temacie, to chyba wiesz, że wygląd nie ma nic wspólnego z grą aktorską. Np. Sean Penn, nie należy do najprzystojniejszych, a zdobył w tym roku Oscara.
Poczytaj trochę na jej temat i zobaczysz, że nie znajdziesz na jej temat złej opinii. Spielberg, Scott i aktorzy u których boku miała okazję zagrac są zaszczyceni. Julia Roberts powiedziała: "Mój agent powiedział mi, że zagram z dziewczynką, którą nazywają moją następczynią. Uznałam, że to żart. Jednak już po kilku dniach pracy doszłam do wniosku, że takie porównanie to owszem komplement, tyle że...
dla mnie!". I tylko nie ona jedyna mówi tego typu rzeczy. To co mówią setki krytyków, reżyserów jest więcej warte niż to co powie jakaś gimnazjalistka (czego mogę się domyślac z teksów typu "gdzie to wyczytałaś? na naszej klasie").
No ale jeśli jesteś taką znawczynią światowej kinematografii, to może wymienisz jakie dziecięce/młode aktorki są wg Ciebie najlepsze. Proszę, tylko nie podawaj mi tu Shirley Temple, bo co do niej to chyba nikt nie ma wątpliwości...
Pozdrawiam i wprost nie mogę się doczekac odpowiedzi:)
Odp. dla Alissy;
Ha,wyobraź sobie że gram od najmłodszych lat w teatrze,a kino nie daje takie dyspozycji.W teatrze jest grać o wiele trudniej,przed tak liczną publicznością.
Niech każdy mówi co chce,na wielu stronach info jest dużo a tylko 3 % jest prawdziwych,więc nie macie co się podniecać.
Nie nikomu nie zazdroszczę bo sama jestem z siebie zadowolona.
Jeśli chodzi o mój rocznik to nie 94 tylko 89.
Nie wiem skąd Ci się nagle zebrało na porównywanie teatru do kina. Myślę, że wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, że w teatrze jest grac trudniej, ale co to ma do rzeczy?! Bardzo dobrze, że grałaś w teatrze i wprost świetnie, że jesteś z siebie zadowolona. Jednak nadal nie rozumiem, jak można uważac, że Dakota nie ma talentu. Owszem, można nie lubic jej, można nie lubic jej wyglądu. Ale nierozumiem jak można dawac ocenę 1 osobie, którą potrafi grac. Jest naprawdę mało aktorów kórzy zasługują na tą ocenę. Zastanów się. Może napiszesz, co było nie tak w jej grze aktorskiej? Co Ci się nie podobało. Nie można założyc tezy i nie poprzec jej argumentami, bo to idiotyczne.
3% informacji jest prawdziwych? Czy sugerujesz, że wypowiedzi wszystkich aktorów, reżyserów którzy z nią pracowali to nieprawda? Że wszystkie filmy na youtube z ich wypowiedziami to jakieś przeróbki? Daj spokój...
Nie powiedziałam o żadnych filmach.
A jak czytasz brukowce to wiadomo że cię to podnieca.
Porównałam teatr do kina ponieważ było to potrzebne do uzasadnienia wypowiedzi.
Po prostu gra sztucznie! I jej nie lubię.
Przykład sztucznej gry Dakoty? Najlepiej z filmikiem? Tak z ciekawości pytam bo jak dla mnie jej zaleta jest naturalność...
A ja nie powiedziałam o żadnych brukowcach, tylko o filmach na youtube.
Poprzednio ty napisałaś tylko o "informacjach w internecie", a filmy na youtube się tego tyczą, natomiast brukowce - nie! Brukowce o Dakocie nie piszą, bo mają innych - Pitta, Jolie i innych "komercyjnych", że tak to nazwę... I jeszcze raz chciałabym zapyac, jaka młoda aktorka nie gra sztucznie, jeśli Dakota tak gra?
widzialas chociazby "czlowieka w ogniu"? jak tam zagrala sztucznie to ja jestem lapka nocna. Ta dziewczyna po prostu ma talent i potrafi grac.
A gdybyś miała problemy z korzystaniem z google dosłownie promil wypowiedzi na temat jej i jej talentu:
http://dakota-fanning.org/dakota_theysaid.php
Ona nie umie grać ? hahahahahahahaha. Takiego nonsensu dawno nie czytałam. Jak w ogóle możesz porównywać ją do prawie `nic nie znaczącej` w aktorskim świecie Hollywood Seleny która nawet w najmniejszym stopniu nie dorównuje Dakocie swoim talentem i swoją filmografią. Nie znasz osobiście - nie oceniaj.
hmm.. mi się wydaje, że Selenka która gra w serialu o czarodziejach i innych księżniczkach to jedyne role jakie może zagrać.
PODSUMOWANIE:
Selena:
0 - talentu,charyzmy,życia, czegokolwiek
Dziwna opinia, wydaje mi się że możesz Dakoty nie lubić, ale pisząc że nie ma talentu to mocno przesadzasz.
Jej siostra jest jeszcze lepszą aktorką.
Właśnie;mam prawo jej nie lubić i moim zdaniem nie ma talentu.
Zresztą ona sama sobie nazwiska w Hollywood nie wyrobiła :)
Uważam,że Dakota Fanning jest bardzo dobrą aktorką i przebija wszystkie inne młode aktorki o głowę,ale po świecie chodzi pewna młoda istota ,która swoją postawą życiową i grą w filmach ukazała kwintesencję doskonałości.Na całym świecie ma tysiące kochających ją do szaleństwa fanów.Jest tym wyjątkiem wyjątków od wszystkich reguł,którymi oceniamy aktorów.Sorry ale Dakotę od Niej dzieli bezkresna przepaść.Ona jest najlepsza i jedyna .I dlatego niewarto się o cokolwiek kłócić tylko pooglądać porównanie Dakoty- dobrej aktorki i JEJ – fenomenu nad fenomenem.
http://www.youtube.com/watch?v=RCqWKosFGxI
Masz rację, jej ojciec był znany i ona od dziecka była szykowana na aktorkę. Rozgłos dała jej rola w filmie "Sam". Nie dostała za rolę żadnej nagrody ale jej kreacja zaowocowała propozycjami gry w takich filmach jak "Siła Strachu" czy "Człowiek w Ogniu". To były jej 3 najlepsze filmy. W Wojnie Światów przyćmił ją Tom Cruise. "Sekretne życie pszczół" to był wielki niewypał, film był debilnie głupi ale Dakota zagrała przyzwoicie a nawet lepiej, pokazała swoją frustracje, mieszane uczucia w stosunku do ojca, parę razy się rozkleiła, była w tym bardzo przekonująca. Mi się podobało. W "Sam" była dojrzałym dzieckiem i to było dla mnie takie niesamowite. "Człowiek w ogniu" to film w którym wkomponowała się w Denzela Washingtona że tak powiem. Chodzi mi o to że czułem że im na sobie zależy, oboje walczyli o siebie i wysoko oceniłem ten film. W Sile strachu była lepsza od De Niro może dlatego że miała łatwiejszą rolę, ale była taka demoniczna, trochę zbuntowana i zagubiona, sprawiała wrażenie dziecka które nie wie co się wokół niego dzieje. Była lepsza od Roberta.
Tak po trochu wyjaśniłem co w niej jest fajnego, Wiem że ty się z tym nie zgadzasz ale spróbuj się do tego ustosunkować, prosił bym cię również żebyś napisała jakie są twoje ulubione role w filmach i jacy aktorzy je zagrali chodzi mi o 3 góra 5 bohaterów żebym mógł się zorientować jakie są twoje gusta.
Jestem taki ciekawy bo spotykam się z krytyką Dakoty jako tako(nie powiem że bardzo) uzasadnioną. Krytyką która mnie bardzo zadziwia, bo oceniasz ją poniżej krytyki. Nie czepiał bym się gdybyś ją oceniła trochę wyżej.
Tak z ciekawości się spytam.. z czego jej ojciec był znany? Bo z tego co mi się udało wyczytać to kiedyś grał w minor league baseball a pozniej był elektrykiem...
No nie koniecznie znany... bo a) w necie jakoś nie za bardzo można znaleźć jakiekolwiek informacje o nim b) jak mówiłam z tego co wyczytałam grał w minor league- nie jestem jakimś specjalistą ale z tego co się orientuję gra tam ok 250 drużyn (czyli dość dużo zawodników) i jest to taki przedsionek do Major League.. do której nie trafił i został elektrykiem.. zakładam więc, że mu się tam dość kiepsko powodziło. Czytaj na nasze warunki to tak jakby był piłkarzem w drugiej, trzeciej lidze?
Mój gust ? Hmmm..np. bardzo lubię Johnny'ego Deppa,Julię Roberts,Penelope Cruz,George Clooney,Brad Pitt,Angelina Jolie,Megan Fox(głownie tylko w Transformersach)
Podobał mi się film Vicky Christina Barcelona z udziałem Penelope,choć większość jej filmów jest rewelacyjnych.
Wrodzy Publiczni z Johnnym Deppem - ale jego dużo filmów jest równie rewelacyjnych no nie wiem;Piraci z Karaibów itp.
Ocean's 12 itp. z Julią Roberts i George Clooney'em.
Naprawdę jest dużo fajnych i godnych obejrzenia filmów z ich udziałem.
A jeśli chodzi o typy filmów które oglądam to Sci-Fi,Akcji,Horrory,Fantastyczne i Komedie.
No widzisz, wszystko jasne preferujesz inne filmy niż ja, z wymienionych przez ciebie aktorów lubię Brda i Johnego, reszta mi krótko mówiąc nie leży(nie chce mi się wyjaśniać dlaczego). Szczerze mówiąc teraz ci się nie dziwie że nie lubisz Dakoty, ona poprostu nie gra w filmach które wymieniłaś i pewnie nigdy nie będzie grała.
Piratów lubię ale moje ulubione postaci filmowe to...
Bale w Mechaniku
Norton w Lęku pierwotnym
Gosling w Fanatyku
Depp w Marzycielu i Don Juanie
Brad Pit w Podziemnym kręgu
Pacino w Zapachu kobiety i Człowieku z Blizną.
Trochę tego wymieniłem ale jak widzisz bardzo nie trafiam w twoje gusty. Wniosek z tego taki że każdy lubi co innego i nie powinno to nikogo dziwić.
Hmm Selena Gomez jest wypromowana przez disneya. Ona nawet nie umie grać. Porównaj jej filmografię do Dakoty której disney nie wypromował. Więc komentarze typu ona nie dorównuje Selenie nie są nawet na jakimkolwiek poziomie.
Boże...jeśli twój komentarz czepiał się Seleny Gomez to następnym razem nie pisz,dałam przykład,możesz to wg wyobrazić sobie w tym nie za mocno myślącym umysłem ? tłumaczyłam to ze trzy razy!
Jeśli nie pasuje Selena,to może być Zac Efron albo Miley Cyrus lub inna marna gwiazdka Disneya!!!