Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
106 232 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

Jakie filmy polecilibyście z udzilem Edwarda Nortona, oglądalam z nim tylko "Fight Club"

PannaSaporta

* Przepraszam za podwójny komentarz, ale tego pierwszego nie chciało mi na początku dodać (ale jak widać jednak jest dodany), więc napisałam drugi. ;)

PannaSaporta

Ja też bardzo często wracam do końcówki "Lęku pierwotnego" :) Równie często na moim monitorze gości scena w której poznajemy Roy'a. Genialna. :D

Priscilla_

Jak już trochę nasz N z nowych ról to najlepszym filmem do obejrzenia z tych starych jest Lęk pierwotny. Nawet lepiej się go ogląda znając wyczyny tego zajebistego aktora. Epickie sceny są też w Death to smoohy filmie kompletnie nieznanym w Polsce. Jest co oglądać !

Priscilla_

Podziemny Krąg
Więzień Nienawiści
a w planach mam zobaczyć wszystkie filmy z udziałem tego Pana :)

joana90

Ja już obejrzałam wszystkie jego filmy i teraz nie mam co oglądać ;D Pozostaje czekanie na coś nowego ;)

PannaSaporta

Ja nie widziałam "Leaves of Grass" i czekam na "Osierocony Brooklyn" :) Zapewne jest an co czekać.

PannaSaporta

i jak Ci sie podobała "25 godzina" ?

davvidek

Obejrzałem tylko Iluzjonista i zagrał świetnie. Teraz mam zamiar obejrzeć American History X.

Pozdrawiam.

bandofbrothers

ooch w American History X jest świetny, ale też wspomne o Primal Fear- wow.. wczoraj dopiero obejrzalam i pozostaje pod ogromnym wrażeniem :)
z filmografii pozostaly mi juz chyba tylko gorsze pozycje, ale z wielka niecieprliwością czekam na dwie nowe produkcje :D

Priscilla_

Widziałam ok. 10 filmów z jego udziałem i każdy z nich przypadł mi do gustu, ale najbardziej "American History X", "Fight Club" i "Czerwony Smok".

eMka0024

"Moje aktorskie zadanie polega na przekonaniu publiczności, że jestem osobą, którą gram. Jak mają mi uwierzyć, jeśli przeczytają w prasie, co jem, czym jeżdżę i z kim sypiam?"

mnie przekonuje i ma w tym chyba rację ;)

maga89

To jeden z niewielu aktorów, który nie wywołuje skandali i chroni swoje życie prywatne. Za to również go podziwiam :)

Priscilla_

Ja widziałam tylko 3 filmy z E. N. i wszystkie oceniłam na 10: Podziemny Krąg, Czerwony smok, Więzień nienawiści. Świetny aktor. Świetne filmy.

_queen__

Bo to jego najlepsze filmy. Dodałabym jeszcze Rozgrywkę i 25th, obejrzyj, bo naprawdę warto.

Priscilla_

1. American History X
2. Iluzjonista
3. Czerwony smok
4. Zakazany owoc
Polecam w tej kolejności. Więcej nie oglądałam ale na pewno nadrobię. Zacznę od Doliny iluzji.

aurorka

"Czerwony smok", "Hazardziści", "Rozgrywka" i "Fight Club"...

aurorka

Dolina iluzji jako film mi się nie podobała, ale gra Nortona jak zawsze tak :)

jealouss

Więzień nienawiści
25 godzina
szczególnie więzień zajebisty film

Priscilla_

"iluzjonista". "rozgrywka" i podziemny krąg to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze filmy w których gral

Priscilla_

Kolejność nie według najlepszych filmów tylko według najlepszych ról Nortona:

1. Primal Fear
2. Fight Club
3. American history X
4. Iluzjonista
5. Red dragon
6. Zakazany owoc

Świetne są te filmy!

kendo777

Ja bym zamieniała kolejność trochę. Wg ról wydaje mi się że najlepiej zagrał w "American History X" ... później "Lęk pierwotny" i "Fight club" ... Chociaż są to role na takim samym poziomie ... nie wiem, czy można je wypunktować... Tak więc chwała mu za wszystkie wyżej wymienione.

EdwardaN

Ech.. o czym tu tyle dyskutować, warto zobaczyć wszystkie filmy z Edwardem...a jak wam się jakiś nie spodoba to zamknijcie oczy i słuchajcie samego głosu...satysfakcja gwarantowana:))

IAMslaveofX

Wzięło mnie na niego po obejrzeniu "Lęku pierwotnego" i do tej pory obejrzałam już 10. Nie doszukałam się jeszcze słabej roli w jego repertuarze, ale to pewnie dlatego, że postawiłam na te najlepiej zrecenzowane. Ma niezwykły talent. Polecam wszystkie, choćby dla jego niezwykłej gry.

Priscilla_

"Podziemny krąg"

marta901106

Jak mogłam zapomnieć o "Iluzjoniście"...

Priscilla_

Myślę że najlepiej zagrał w 25 godzinie i Więźniu n. . Wybitne role i wybitny aktor.