Jakie filmy polecilibyście z udzilem Edwarda Nortona, oglądalam z nim tylko "Fight Club"
* Przepraszam za podwójny komentarz, ale tego pierwszego nie chciało mi na początku dodać (ale jak widać jednak jest dodany), więc napisałam drugi. ;)
Ja też bardzo często wracam do końcówki "Lęku pierwotnego" :) Równie często na moim monitorze gości scena w której poznajemy Roy'a. Genialna. :D
Jak już trochę nasz N z nowych ról to najlepszym filmem do obejrzenia z tych starych jest Lęk pierwotny. Nawet lepiej się go ogląda znając wyczyny tego zajebistego aktora. Epickie sceny są też w Death to smoohy filmie kompletnie nieznanym w Polsce. Jest co oglądać !
Ja już obejrzałam wszystkie jego filmy i teraz nie mam co oglądać ;D Pozostaje czekanie na coś nowego ;)
Obejrzałem tylko Iluzjonista i zagrał świetnie. Teraz mam zamiar obejrzeć American History X.
Pozdrawiam.
ooch w American History X jest świetny, ale też wspomne o Primal Fear- wow.. wczoraj dopiero obejrzalam i pozostaje pod ogromnym wrażeniem :)
z filmografii pozostaly mi juz chyba tylko gorsze pozycje, ale z wielka niecieprliwością czekam na dwie nowe produkcje :D
Widziałam ok. 10 filmów z jego udziałem i każdy z nich przypadł mi do gustu, ale najbardziej "American History X", "Fight Club" i "Czerwony Smok".
"Moje aktorskie zadanie polega na przekonaniu publiczności, że jestem osobą, którą gram. Jak mają mi uwierzyć, jeśli przeczytają w prasie, co jem, czym jeżdżę i z kim sypiam?"
mnie przekonuje i ma w tym chyba rację ;)
To jeden z niewielu aktorów, który nie wywołuje skandali i chroni swoje życie prywatne. Za to również go podziwiam :)
Ja widziałam tylko 3 filmy z E. N. i wszystkie oceniłam na 10: Podziemny Krąg, Czerwony smok, Więzień nienawiści. Świetny aktor. Świetne filmy.
1. American History X
2. Iluzjonista
3. Czerwony smok
4. Zakazany owoc
Polecam w tej kolejności. Więcej nie oglądałam ale na pewno nadrobię. Zacznę od Doliny iluzji.
"iluzjonista". "rozgrywka" i podziemny krąg to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze filmy w których gral
Kolejność nie według najlepszych filmów tylko według najlepszych ról Nortona:
1. Primal Fear
2. Fight Club
3. American history X
4. Iluzjonista
5. Red dragon
6. Zakazany owoc
Świetne są te filmy!
Ja bym zamieniała kolejność trochę. Wg ról wydaje mi się że najlepiej zagrał w "American History X" ... później "Lęk pierwotny" i "Fight club" ... Chociaż są to role na takim samym poziomie ... nie wiem, czy można je wypunktować... Tak więc chwała mu za wszystkie wyżej wymienione.
Ech.. o czym tu tyle dyskutować, warto zobaczyć wszystkie filmy z Edwardem...a jak wam się jakiś nie spodoba to zamknijcie oczy i słuchajcie samego głosu...satysfakcja gwarantowana:))
Wzięło mnie na niego po obejrzeniu "Lęku pierwotnego" i do tej pory obejrzałam już 10. Nie doszukałam się jeszcze słabej roli w jego repertuarze, ale to pewnie dlatego, że postawiłam na te najlepiej zrecenzowane. Ma niezwykły talent. Polecam wszystkie, choćby dla jego niezwykłej gry.