Ewan McGregor

Ewan Gordon McGregor

8,3
71 259 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ewan McGregor

Aktor swietny i baaaaardzo przystojny!!!Bardzo podobal mi sie w Moulin Rouge i w Wyspie!!W tym pierwszym tak ladnie spiewal.... :D a w wyspie byl niezastapiony!!I TEN JEGO USMIECH!!POWALAJACY!!!

Authorius

Ojej no Francuz - przez Ciebie oplułam sobie ekran:))) Powiedz mi gdzie Ty tu widzisz podobieństwo? Ja tam Wooda uwielbiam, jest w mojej ścisłej czołówce, wiele filmów z nim widziałam ale w żadnym nie przypominał mi on McGregora:) Ale spoko w sumie to Twoje subiektywne odczucie:) A co do filmów z Ewanem to wiele tracisz - musisz to koniecznie nadrobić, a potem wpaść do nas na forum i opowiedzieć wrażenia:D Pozdrawiam

Ps. Ewan jest Szkotem;)

gosik_6

LoL!! Elijah już bardziej do mnie podobny (ale to całkiem inna historia :D)
Widziałam większość filmów z Topherem (bo tak jak mówisz Gosik wiele ich nie ma). Jest faktycznie przeuroczy, ubóstwiam wszystkie jego postaci (ciekawe jak mi pójdzie z Venomem :), a i dla niego zabiłabym Scarlett w "w doborowym..." :)

Dreamerin

Oooups :) Absynt + oliwka dla wszystkich :)

gosik_6

Ewelinko! Nie mam TNT - mam mało kanałów i i tak nie oglądam TV. Hamlet Branagha jest tylko na VHS. :( Jest do kupienia na eBayu (raczej używane bo to staroć ;)))). Ja mam dostęp do kasety w bibliotece. Może spróbuj w wypożyczlniach??? Jeśli jesteś z Poznania (dobrze mi się wydaje?) to chyba Beverly Hills Video ma obie części - na Os. Czecha 73 i na l. Św. Marcin 66/7, przynajmniej tak twierdzi ich strona. Piszą enigmatycznie
HAMLET CZ. 1,2
Obsada: KENNETH BRANAGH

i tyle. Trzeba sprawdzić. http://www.bhv.pl/film.php?id=167 [www.bhv.pl/film.php?id=...] i http://www.bhv.pl/film.php?id=5102. [www.bhv.pl/film.php?id=...] HAHAHA - mają nawet "Hamlet - erotyczne rozterki". Cool - kto kręci takie filmy???!!! :))))))))))) Jeez!

Chyba będę musiała zajrzeć do mojej biblioteki i zgrać kiedyć na kompa. :))) Może nawet jest gdzieś do ściągnięcia na torrrentach? Na eMule'u jeszcze nie sprawdzałam...

Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę...

zinah

Dzięki :) No wląsnie - jest tylko na vhs i tak się zastanawiałam czy nie kupić, ale z drugiej strony chyba poczekam na dvd - jak wieść gminna niesie podobno kombinują i ulepszają cyfrowo i podobno (podkreślam to słowo) ma się ukazać w 2006 na 10 lecie filmu. Więc mają jeszcze jakieś pół roku na wydanie filmu.

Bo wersję z emula mam całe szczęście :) Tylko nigdzie nie mogę znaleźć napisów, już znalazłam cudem portugalskie - które w sumie nie pasowaly trochę, ale je dostosowałam, translatorem przerzuciłam na angielskie, ale teraz mi nie wchodzą, bo bym musiała tam trochę wyrównać tekst a nie chce mi się bo za dużo z tym roboty. Bo jak mówiłam - monitor trochę cichy mam i nie zawsze wszystko elegancko slychać. Ale sprobuję sobie zgrać wkrótce jako vcd i jak puszczę normalnie w odtwarzaczu dvd to będzie głośno. O ile mi jako vcd się w ogóle zgra, bo nero może świrować. A swoją drogą - powalający film :)

A z ewanowych nowości - mam Blue Juice i już prawie dokument o misiach. Ale nie wiem kiedy obejrzę bo się szykuje gorący tydzień, a poza tym kurna no, dalej mam fazę :P

May_morning

Heh. Blue Juice to taki pokręcony film...:) A misie - w tej wersji którą prawdopodobnie masz (z emule'a) jest odrobinę mniej Ewana, ale i tak jest super!!! Polecam!

Może rzeczywiście lepiej poczekać na Hamleta na DVD? :) Skoro mają wydać ponownie... Byłoby super!

Lara810

Nie no nie wierzę 1156 odpowiedzi !!! Chyba rekord !!! Oby tak dalej !!! A tak wogóle to widziałem go tylko w roli Obi-Wana i bardzo mi się podobał

Korzen_2

Hehehe! Oczywiście, że rekord!!! Bo Ewan jest de beściak! I jego mafia też!!!!!!!!!!!!!! :))))

Będzie ciąg dalszy, i tutaj, i na drugim forum!!! Nie poddajemy się! Ciągniemy do 2000! Żeby wyrobić 200% normy... ;)))

Na drugie forum też zapraszam! www.ewanmcgregor.fora.pl !!!

Mi też się jako Obi-Wan podobał - a inne filmy z nim też są baaardzo ciekawe!!! Polecam! Szczególnie Płytki Grób, Trainspotting, no i Moulin Rouge! I ten odcinek Opowieści z Krypty (Cold War) - de best, polewka totalna!!!!!!!!!!!

zinah

O tak :)
To jeszcze pociagniemy powyżej 2000 :)

użytkownik usunięty
NaShI

o kurrrrrrrr coś ty napisał, że ci tyle ludszi odpisało, no moze tr kilkaset ostatnich pisało głównie to co ja, ale więcej wpisów to ja tu nie widziałam

wszystko fani Ewan'a - to dzięki nim ...
Och ale sie wzruszyłam :)
( nienormalna )

Lara810

Evan rządzi - najbardziej przemówiło do mnie jego doskonałe aktorstwo w Trainspotting.

Prorok_Lebioda

EWan nie EVan :)

Dreamerin

Ale: http://www.evan.mcgregor.filmweb.pl/ [www.evan.mcgregor.filmw...] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za hańba!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Hihihi!

Hehe - Rachel, to nie to co napisała pierwsza osoba przyciągnęło tu ludzi tylko osoba Ewana!!!!! A poza tym tu raczej wypowiada się kilka do kilkunastu bardzo gadatliwych osób... :)))))))))

Hahaha - poza tym ciekawe, że nagle zaczęli się pojawiać nowi ludzie! ??? Zwąchali coś? Fama się rozeszła, że bijemy grupowo rekord czy co? AAAAAA, będziemy sławne!!!!!!!! :))))))))))

TRAINSPOTTING i Rent-Boy rządzą!!! Polecam książkę - dla twardzieli i wielbicieli hardkoru ;))) - W ORYGINALE! Zmierz się ze szkockim slangiem z okolic Edynburga!!! :))))))))))

zinah

Yes! Przyznaję - czytałam w oryginale - pierwsza strona - ŁOMATKOKOCHANA! Ale potem już jest dobrze - kwestia przyzwyczajenia. No i w każdym zdaniu uroczy zwrot "fuckin' cunt" hehehe XD

May_morning

a co ten zwrot oznacza, wyjaśnijcie tępemu... czy to coś o tym, coby nasz Renton nie lubił Szkocji czy się mylę jednak?

Dreamerin

no tak w sumie to cunt znaczy...ekhm...pizd* ...i oni tam takimi tekstami non stop operują w książce.

A wiecie że autor ksiązki wystąpił w Trainspotting? To ten facio który Rentonowi sprzedaje czopki :D

Lara810

Widzę, że 6 maja na naszym forum był dniem obcych:))) Fajowo tylko nikt nie chce na dłużej zostać... hmmm ciekawe czemu? Przecież my nie jesteśmy jakieś dziwne;) Ludzie my jesteśmy równe baby - proszę się włączać do dyskusji!!!

Ewelina!!! Mam Amadeusza!!!:D Ale dopiero jutro obejrzę bo dziś już nie zdążę przed Donnie Darko:) Ale jak obejrzę to dam znać:)

Kurde zupełnie się przestawiłam juz na tamto forum:) Od kiedy wiem jak wklejać zdjęcia:)))) (tutaj ogromne podziękowania dla Ziny za cierpliwość:*, pewnie musiało Ci być ciężko na sercu czytając te moje wszystkie debilne pytania;) Pozdrawiam Was wszystkie gorąco:*

Ps. Mam pytanie: Która z Was to Renovatio? Proszę przedstawcie się w dziale "poznajmy się" tak będzie jaśniej i weselej;) bo zmieniłyście nicki i ja już nie wiem kto jest kto:)

gosik_6

Ja tam jestem jako Evie w każdym razie :)

Amadeusz - cudo nad cudami, trzeba znać i nie można tego nie docenić. Wielki film wielkiego reżysera :)

A ja dziś obejrzałam Opowieści z Narnii - noo, fajne fajne! Co prawda niektóre efekty specjalne były trochę sztuczne ;) ale film dobry - nie ma jak produkcja starego dobrego Disney'a. I kurde...zawsze chciałam mieć takiego jednorożca na jakim jeździł Peter :) I sobie Hamleta obejrzałam też - dołuje, ale pozytywnie. Poszłabym do teatru, niestety teraz u nas nie grają.

Apropos teatru, a właściwie opery - poza fazą na Amadeusza i obejrzeniem go 23 razy poleciałam też na Wesele Figara i Cosi fan tutte do opery. Kocham człowieka - w sensie że Mozarta. A wiecie za co się branagh wziął? Za Czarodziejskie flet Mozarta! To dopiero będzie czad. Jeny, ja wiem że ostatnio tylko Branagh i Branagh ale jestem taka porażona jego dziełami, że nie mogę.

Ewana z miśkami już mam, obejrzę - no własnie, nie wiem kiedy. Bo skończyło się dobre i teraz trzeba chodzić na studia. Więc pewnie zobaczę za tydzień, heh.

May_morning

Muahaha jestem nienormalna ale znalazłam dużo dobra (jak mówi Zinah - podoba mi się to określenie swoją drogą) i teraz mam najboskszy :D avatar pod słońcem :P Niech żyją nienormalni :P

May_morning

Niech żyją!

Dużo dobra? Ja tak mówię? o! Hmmm..., to chyba kalka z angielskiego - goodies, ale tak brzmi trochu po straropolsku ;))) - dużo dobra wszelakiego. Ja też znalazłam dużo dobra z Randym! (o, rzeczywiście tak mówię) Ha, ale bym chciała zobaczyć Randy'ego i Ewana w jednym filmie!!!

I kupiłam "Niebezpieczne związki" na DVD z Gazetą. Muszę to obejrzeć...

zinah

Heh :) Niebezpieszne... były kiedyś w tv, ale przespałam :(
Zinah - udostępniasz może "Norę"?... gdzieś :)

Lara810

No i obejrzałam Amadeusza - jestem świeżo po:) Muszę przyznać, że naprawdę dobry film!!! Ja tam sie na muzyce poważnej kompletnie nie znam, ale słuchało sie i oglądało baaardzo przyjemnie. Momentami mnie wręcz te dźwięki wgniatały fotel (nie tylko dlatego, że miałam głośno ustawione;) Szczerze - myślałam, że ten film będzie nudniejszy, a tu proszę, miłe zaskoczenie - cały czas coś się dzieje:) Gra aktorów zwłaszcza Hulce'a extra - boże ten jego śmiech będzie mi się po nocach śnił! Za każdym razem jak słyszałam ten jego debilny rechot wybuchałam śmiechem. Zagrał fantastycznie:D A co do Mozarta to jest naprawdę niesamowite, że w jednym małym człowieczku może być tyle talentu, po prostu genialny geniusz:) Szkoda tylko, że tak skończył swój żywot:( Tak więc film oceniam jak najbardziej na +

A teraz muszę się sama zbesztać:) Głupia ja! Wczoraj zasnęłam na Donnie Darko i teraz nie wiem jak się skończył:((( No ja to jestem wybryk natury - ostatnio leciało Siedem w TV, obejrzałam do końca i chyba wywarł na mnie takie wrażenie, że w ogóle mi sie po nim spać nie chciało. Do 3 siedziałam i oglądałam Animal Planet;))) Ale to jeszcze nic - stwierdziłam, że troche już późno i poszłam spać, ale za cholerę nie mogłam zasnąc i musiałam zastosować technikę liczenia baranów:) Zasnęłam ok 5 jak już było jasno i ptaki ćwierkały:) A jak wczoraj mi zależało żeby wytrzymać do końca to się nie udało, opuściłam jakieś 30 minut filmu i obudziłam się 2 minuty po zakończeniu:) Czy ktoś bedzie tak dobry i powie mi jak się skończył? Film mi się podobał, ale nie na tyle, żeby sciągać - poratuje mnie ktoś?

gosik_6

A ja DD też nie oglądałam - widziałam że leciał, ale jakoś nawet nie miałam ochoty zasiąść przed telewizorem. Dzisiaj byłam na Match point w kinie - całkiem niezłe, ale ostatnio brakuje mi magii w kinie. Tzn. nie magii w sensie że chcę filmów o czarownicach hehe ale po prostu - jakiegoś uroku i takiego poczucia po wyjściu z kina, że było się chwilę w innym świecie.

Lara810

http://film.onet.pl/0,0,1317888,wiadomosci.html [film.onet.pl/0,0,131788...]
Fajowo - przez ten cały pokaz Long Way Round o Ewanie robi się coraz głośniej:)))

Lara810

Witam dziewuszki widzę, że stypa I klasa:((( Od 2 dni ani jednego posta hańba!!! No nic, pogadam sama do siebie moze ktoś mi kiedyś odpowie:) Słuchajcie łażę sobie wczoraj po filmwebie a tu co? a tu zonk!!! Wejdzcie tu http://www.filmweb.pl/jest,cuuuudowny...,temat,Topic,id=391785 [www.filmweb.pl/jest,cuu...] i powiedzcie czy czegoś Wam to nie przypomina przypadkiem;) Nie czytałam wszystkiego bo nie mam czasu ale domyślam się co znajduje sie na tych 9 stronach:D Jestem w szoku jak FW jednoczy ludzi:))) A tak na marginesie to ja też uważam, że Charlie Hunnam w Hooligans zagrał wspaniale i wyglądał bosko;) W ogóle bardzo podobał mi się ten film mimo, że "kibolstwa" nie znoszę. Aleee co tam Ewan rządzi i tak i jak na razie to jego forum jest najdłuższe:) Mam nadzieję, że nie stanie na tych 24 stronach!!!

Ps. Wczoraj po raz pierwszy widziałam Piratów z Karaibów (ukłon w stronę Polsatu) i całkiem mi przypadł do gustu, zwłaszcza gość z drewnianym okiem:) Keira wyglądała pięknie, Bloom grał całkiem fajnie ale Johnny był po prostu prześwietny:) Dzisiaj się zabieram za Fightclub z Pittem i Nortonem bo słyszałam, że dobre:) A co u Was?

gosik_6

Ehhh nie chce mi się tego Fight clubu oglądać, a chciałam :( tzn. nie mam na to siły :(
Piratów oglądałam wczoraj już któryś raz. Koffam jak temu gościowi wypada oczko i turla się po pokładzie :) W ogóle J. D. w tym filmie to przeszedł samego siebie i parę innych osób :) Faktycznie Orlando (jak gościa nie lubię) w tym filmie był znośny, ale i tak uważam, że (niespodziewanie) jak dla mnie najlepiej zagrał w Elizabethtown...
Hooligans - nie widziałam.
Forum musimy ciągnąć i totalnie nie dać się tym dziewczynom od Ch.H!!!

Dreamerin

POMOCY!! To nie jest temat zwaizany z Ewanciem, ale poszukuje książi King Kong, jesli wiecie kto jest autorem to piszcie-PILNE!

Mona

Jaaaaaa wy macie już tyyyyyle wpisów, my na to pracujemy, już ponad 400 na stronie o Charliem Hunnamie :)

Pozdrawiam

P.S. jesteście sławni, weszłam żeby sprawdzić, bo mi mówili że tu tyle was - fanów ;)

Charlies_own_

Powaga?? Kto o nas mówi?? :D Dzięki, że wpadłaś! My też musimy was odwiedzić :D

Dreamerin

Prześcignęłyśmy Antyfanki Emmy Watson :P

Dreamerin

Kto o Was mówi?? Hmmm, nie wiem, ktoś z Charliego Hunnama mi powiedział.

E, tam, komenty antyfanek się nie liczą liczy się to, który aktor ma najwięcej fanów, a takie coś jak anty-coś jest bezsensu :D

Lara810

Ha ha ha to teraz bedą zawody, kto ma więcej fanów:))) Nie wiedziałam, że jesteśmy slawne;) Na forum Charliego weszłam przez Hooligans i znalazłam tam 9 stron - nie powiem imponujący wynik!!! Ale co tam, my mamy już swoje wypasione forum i tam możemy sobie wzdychać do naszego ulubieńca. Jednak z tego co tam u lasek od Charliego przeczytałam one tez mają taki zamiar - fajnie:) Jak juz wczesniej wspomniałam Charlie mi też przypadł do gustu w roli Pete'a widziałam go jeszcze tylko w 2 filmach ale w Hooligans dał czadu:) Wszystkie wielbicielki ciekawych akcentów powinny ten film zobaczyc własnie ze względu na niego bo gada naprawde fantastycznie:)

Przypominam, że dziś na tvn7 po 20 "Życie jak dom" - pozycja obowiązkowa dla sympatyków Haydena(Anakina:) i dla tych, którzy nie wierzą w jego talent aktorski a także dla wszystkich, którzy lubią dobre i piękne filmy;)

użytkownik usunięty
gosik_6

Ech, a my [od Charliego] będziemy Was gonić :) strzeżcie się ;p;p;p
Widziałam Ewana w Zostań ostatnio, no bardzo dobry aktor :)
Ale Charlie ładniejszy :D

pozdrawiam (już nic nie będziemy pisać żeby Wam tu nie "pomagać";p)-żartuje of cours :)

Ja już ostatnie słówko tutaj JustIne., obiecuje;) :
Ja Haydena Christensena uwielbiam, Zycie jak dom mam na płycie i namiętnie oglądam, więc co mi tam ;)
Abandon obejrzyjcie ;)

NARAZIEEEEE powracam do Charliego :P

Lara810

Charliego nie widziałam nigdzie :/ Muszę się poprawić :) Skoro akcent jest tego wart :P
W talent aktorski Haydena już nie wierzę (no dajcie spokój w tych Star Warsach... :), ale kiedyś przechodziłam fascynację nim (dokładnie rok temu :D), a raczej jego aparycją powiedziałabym :) Lubię go, nawet jest sympatyczny, ale widziałam go tylko w GW, Przekleństwach niewinności (hahaha - rola miodzio :) i trochę w szkole przetrwania, więc nie specjalnie mogę się wypowiadać i dogłębnie analizować :( TVN7 nie posiadam ;(

Dreamerin

Oj Dreamerin wiele tracisz tak oceniając Haydena:) (jeśli chodzi o SW -no comment wszystko co miałam powiedzieć już powiedziałam) ale widziałam go jeszcze w jednym filmie: Shattered Glass (Pierwsza Strona) i bardzo mnie on zaskoczył tak samo z resztą jak i sam film:) A w Życiu jak dom był przecudny, z tego co pamiętam to miał chyba czarno-niebieskie włosy:) i zagrał świetnie. W Szkole przetrwania go dosłownie uwielbiałam i w zasadzie dla niego ten serial oglądałam;) Co do Przekleństw... to jego rola była tak duża, że ledwo go tam można było zauważyć:) Ale tez widziałam - świetny film. A i jeszcze go jakiś miesiac temu widziałam w jakimś filmie katastroficznym: Swobodny lot - film do dupy;) ale Hayden taki młodziutki robił wrażenie tą swoją anielską buźką:)

Co do Charliego to nie tylko akcent jest wart obejrzenia:))) Ja Hooligans obejrzałam ze względu na Froda a tu proszę takie cenne odkrycie - nie powiem, chodził mi później Pete kilka dni po głowie, dlatego rozumiem tamte dziewczęta:)

Jestem w dobrym nastroju bo wyprosiłam miejsce na dysku na kolejne 2 filmy z Ewanem:))) Ściągam Little Voice i Blue Juice:D co prawda źródła są dupne ale kiedyś się ściagną. I tu mam do moich kochanych ewanomaniaczek wielką prośbę ;) Jeżeli jesteście zarejestrowane w kinomanii http://kinomania.org/index.php [kinomania.org/index.php] to błagam zagłosujcie mi na napisy może ktoś kiedyś przetłumaczy, ja już zagłosowałam i na razie jest tylko 1 - mój głos. Robię to też z myślą o Was bo kiedyś niektóre z Was też będą na takim głodzie jak ja i siegną po starocie a napisy przydatna rzecz prawda?:) A jeśli nie jesteście zarejestrowane zawsze możecie to nadrobić:) Bardzo Was proszę - to jest niewiele roboty. Musicie tylko w "szukaj" wpisać tytuł i wam się wyświetli, że tych napisów jeszcze nie ma ale można na nie zagłosować i tylko klikacie na zielony haczyk i gotowe:) proszę zagłosujcie na Little Voice, Blue Juice i Rogue Trader:) Ja tam sie z moim angielskim jakoś przemęczę ale jak już ściągnę to pokazałabym innym a niewiele jest osób które chcą/mogą oglądać filmy w oryginale. A może urządzimy jakąś wymianę kiedyś:))) W kazdym razie jeszcze raz proszę - ufff ale żebrak ze mnie:)

Aha Dreamerin przeogromne dzięki za bloopers do Down with Love - uśmiałam się jak dzik:))) Who am I? Obi Wan - hahahahahah suuuuper :*

gosik_6

Siema! Trochę mnie nie było... Dużo pracy, niestety...

Heh, nie udostępniam "Nory", bo jeszcze jej nie zgrałam na kompa. Miałam dużo innych rzeczy do zgrywania i jakoś się nie zabrałam do kopiowania Nory, zresztą do tego filmu też nie ma polskich napisów. ;)))) Udostępniam inne rzadkie i niedostępne dobra, trzeba tylko poszukać... :))))

Co do napisów - jeśli komuś pomoże, są angielskie napisy do "Rogue Trader" i "Little Voice", można znaleźć na napisy.org. Jak będę kiedyś miała czas, to przetłumaczę, narazie zagłosuję... Ma ktoś może angielskie napisy do "Blue Juice"???

Poza tym "Rogue Trader" jest dostępny za 12 zeta na VCD tu:
http://www.twojefilmy.pl/product_info.php/cPath/1/products_id/18221 [www.twojefilmy.pl/produ...]

Nigdy nie myślałam o napisach, bo ich nie potrzebuję, ale teraz widzę, że to duży problem...

Ale macie tempo na forum!!! Dobra, dodałam tam dwa zdjęcia Ewana z imprezy Uniwerku w Ulsterze (to nie fotomontaż!!! On naprawdę ubrał się w to dziwne czerwone wdzianko!!! i ten berecik) i zdjęcie Ewana z dwoma córeczkami (w tym z tą z Mongolii!!!) ale bez widocznych twarzy dzieci. US Magazine zamieścił to zdjęcie!!! Co za chamstwo...

zinah

Dawno mnie nie było więc muszę nadrobić ;) i trochę sobie pogadać. :)))

Co do King Konga książki - wygląda na to, że była jakć książka napisana na podstawie pierwszego filmu - w grudniu 1932 roku... :))) Odpowiedzialni są za nią Edgar Wallace i Merian C. Cooper oraz podobno Delos W. Lovelace. Jest dostępna po angielsku.

Poza tym powstały jakieś komiksy (ostatnio ponoć Dark Horse coś wydał), jest książka Christophera Goldena, jakaś de Vito i całe mnóstwo innych. Nie mam pojęcia, o którą chodzi... Skąd dowiedziałaś się o książce??? Może to dałoby jakąś wskazówkę???

zinah

Ok, już zobaczyłam Twoją odpowiedź na drugim forum. Więc chodzi o Locelace'a i Wallace (nie tego od książki "Duża ryba"!!! :)))).

Znalazłam coś tutaj, ale nie wiem czy to po angielsku i w ogóle co warta ta strona. Raczej po angielsku, sądząc po wydawcy... :)))
http://www.abe.pl/html/polish/details.php?id=0345484967 [www.abe.pl/html/polish/...]
- tu można zamówić, nie wiem jak z dostępnością, kupnem i płatnością...

Po polsku (chyba?) jest np. na Allegro:

DELOS W. LOVELACE - KING KONG:
http://www.allegro.pl/item102295334_delos_w_lovelace_king_kong.html [www.allegro.pl/item1022...]
(3 dni) - aukcja - 4,50 zł + wysyłka
http://www.allegro.pl/item102345797_d_w_lovelace_king_kong.html [www.allegro.pl/item1023...]
(też 3 dni) - kup teraz - 7,90 zł + wysyłka

S. LUNDWAL. - KING KONG BLUES:
http://www.allegro.pl/item102761083_s_lunowal_king_kong_blues_bialy_kruk.html [www.allegro.pl/item1027...]
(2 dni) - aukcja - 1,99 zł + wysyłka
http://www.allegro.pl/item103578498_lundvall_sam_king_kong_blues.html [www.allegro.pl/item1035...]
(6 dni) - aukcja - 2 zł + wysyłka

Oczywiście zawsze można sprawdzić na eBayu, albo kupić na Amazon za ciężkie pieniądze... Albo rozejrzeć się po bibliotekach, bo to staroć nawyraźniej. ;)))))))

zinah

(wow) kto jak kto, ale Zinah zawsze odpowiada WYCZERPUJĄCO!! (peace)

Dreamerin

Heh, lubię odpowiadać na pytania i jeśli już odpowiadam, to staram się udzielić tej odpowiedzi w sposób jak najlepszy i wyczerpujący... :))) Wiem, masz na myśli, że dużo gadam i piszę kilka postów pod rząd. :))))))))))))) Robię to specjalnie - podoba mi się myśl, że do 2000 coraz bliżej, no i jesteśmy sławne na innych forach! :)))

Zagłosowałam na napisy!!! Może ktoś przetłumaczy, ja generalnie często mam problemy z tłumaczeniem na polski. Hmmm... Zobaczymy.

zinah

Dzięki Zinah:) Ja tam się tłumaczenia nie podejmuję z kilku względów:
1. Nie czuję się na tyle kompetentna - bo łapać o co chodzi a przetłumaczyć tak, żeby inni rozumieli o co chodzi to są dwie zupełnie różne sprawy:) Choć muszę przyznać, że tłumaczenie to fajna rzecz i coraz częściej sie nad tym zastanawiam czy to nie jest ciekawy zawód. Kto wie, kto wie może kiedyś...:)
2. Nie mam teraz czasu - sesja nadchodzi wielkimi krokami brrrrr
3. Ekhm... jakby to ująć... nie wiem czy umiałabym to zrobić. Mam tu oczywiscie na myśli moje wątpliwe zdolności komputerowe i inne takie tam:)

Ale co tam może znajdzie sie ktoś chętny na przetłumaczenie. Tylko, że jest jeden problem... chyba tylko Zinah zrozumiała moją prośbę i zechciała mnie wesprzeć:( Dziewczyny to naprawdę nie jest trudne i nic nie kosztuje, zajmie Wam to niecałą minutkę, prosiem bardzo:) Napisów, które mają 1 czy 2 głosy raczej nikt nie będzie tłumaczył ale jak będą miały np. 10 to co innego - każdy głos sie liczy!!!

gosik_6

Hmmm ale nie jestem zalogowana... i nie wiem o co chodzi... co się jak robi... a mogłabym zagłosować... no bo czemu nie...
Jakaś taka rozbita jestem - nie podejmę wątku

Dreamerin

Ok Dreamerin to jak już będziesz zbita to zagłosuj:))) Rejestracja na kinomanii wygląda tak samo jak wszędzie, a dalej to już naprawde nic trudnego - po prostu szukasz napisów do filmu i tyle, żadna filozofia:) w każdym razie dzięki za odpowiedź. Ja juz w akcie desperacji poszłam do fanek Charliego może chociaż jedna zagłosuje... A u nas jakaś stypa ostatnio panuje:( takie jakieś mało ewanowe to forum... chyba coś trzeba z tym zrobić, tylko co?

gosik_6

Heh, a jednak jak zwykle potrzebne "jak to się robi - na obrazkach" dla młotków. ;)))

http://kinomania.org/index.php?mode=register [kinomania.org/index.php...]

Wypełniamy (niekoniecznie drukowanymi :)):
Nazwa użytkownika:
Twój e-mail:
Wpisz e-mail ponownie:
Wybierz płeć:

wysyłamy i sprawdzamy za chwilę pocztę pod podanym wcześniej adresem, znajdujemy w tonie spamu list z linkiem aktywacyjnym/danymi do zalogowania.

Dalej na stronie kinomanii trzeba się zalogować tymi danymi, najlepiej od razu zmienić swobie hasło na sensowne w PROFILU (u dołu strony). Potem w wyszukiwarce napisów (na górze strony) szukamu napisów do podanych trzech filmów, nic nie ma, więc idziemy do odpowiedniego linka aby zagłosować na napisyi klikamy na zielonego ptaszka. I tyle. Czynność powtarzamy dla wszystkich 3 filmów. Napisanie tej wiadomości zajęło mi 6 minut, włącznie ze zgadywaniem i przypominaniem sobie swego własnego loginu i hasła. Wam rejestracja i głosowanie zajmie do 10 minut. :)))

Ja robię stypę bo jestem teraz bardzo zajęta ale po sesji naprawdę będzie się działo!!! :))))))))))))))))))))

zinah

Nie no Zinah heheheheh jaśniej nie można było:)))) Ja wyszłam z założenia, że jak ktoś zarejestrował się na filmwebie to wie o co chodzi ale czasem moje założenia mogą być mylne;) W każdym razie fajnie, że te Twoje odpowiedzi są takie wyczerpujące teraz już się nikt nie wymiga tym, że nie umie;)

gosik_6

Gosik, w takim razie ja też Ci sprezentuje kilka zdjęć, które powinny rozwiać niechęć Twoich koleżanek do charliego ;)
Patrzseć i podziwiać :
http://images.hollywood.com/images/large/l_2444250.jpg [images.hollywood.com/im...]

http://centerstage.net/stumped/photoarchive/2604.jpg [centerstage.net/stumped...]

http://www.filmsalon.be/charliehunnam1.jpg [www.filmsalon.be/charli...] -- (KLATA KLATA!!!!)

http://www.filmfocus.co.uk/images/media/326/734.jpg [www.filmfocus.co.uk/ima...]

http://lauraarab2.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/charliehunna m2.jpg [lauraarab2.tripod.com/s...] -- (MOJE ULUBIONE ;)

http://hariscruff68.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/hotcharlie 2.jpg [hariscruff68.tripod.com...]

Obaczyć warto wszytkie ;)

Pozdrawiam papap

Charlies_own_

Tak, on tez jest bardzo dobrym aktorem i przystojnym :D Lubie go, ale ewan, ewan, ewan

Charlies_own_

2 ostatnie nie działają, a poza tym... zdecydowanie z całym szacunkiem, ale zostanę przy Ewanie :)
Wzięłam poprawkę na siebie i zarejestrowałam się :) Dzięki Zinah za instrukcje, ale nie mogę znaleźć żadnego z tych filmów... no nic bedę szukać dalej w tych co mają więcej głosów :/