Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
56 639 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

co by się inni nie gotowali ;)

KAOS_79

¿por qué? możesz przecież zacząć naukę w każdym momencie.
piękny, nie piękny, ale 'studiowanie' go mmiiiiliard razy w tygodniu jest męczące. Ale jak ktoś jest idiotą i taką szkołę sobie wybrał to cóż mówić... :p

Joanna_999

a jakoś nie mam teraz czasu na uczenie się nowych jeżyków :p a i powinnaś się cieszyć ze nie wybrałaś szkoły z językiem niemieckim :p

KAOS_79

heh. ty za to naturalnie teraz posługujesz się językiem niemieckim. zazroszczę Ci, ponieważ moim największym problemem jest wyrażanie się po hiszpańsku, to dla mnie wyjątkowo nie naturalne, i np. pomimo iż zapewne mam dużo mniej bogatsze słownictwo jęz. angielskiego to wolę mówić w tym języku, chociaż wiele słów wtrącam wtedy po hiszpańsku :p
inaczej jest jak się uczę czegoś (nawet kiepsko) 10 lat, a inaczej jak się uczę perfekcyjnie przez rok.
a niemieckiego uczyłam się dwa lata. ich heise Asia. na tym się kończy moja znajomość tego języka :P (i oczywiście ich liebe alkohol i takie różne :P)

Joanna_999

heh :p heisse prze dwa "s" lub "ß" a przymiotniki z dużej :p nie jest tak źle :) reszta była dobrze :d ... jedz do Hiszpanii na rok a nauczysz się płynnie mówić w tym języku :D moja mama kiedyś uczyła się ponad 1O lat niemieckiego ... znała tylko podstawy a jak przyjechaliśmy tu to w niecały rok wszyscy już umieli się dogadać :D

KAOS_79

wiem, że jak się wyjedzie to się można perfekt nauczyć. jednak muszę sprostować moją poprzednią wypowiedź. Płynne mówienie, żeby się dogadać nie jest jakimś ogromnym problemem. Na, powiedzmy moim poziomie, problemem jest jakaś szybka analiza tekstu, bo do tego jesteśmy "zmuszani". Gadanie żeby tylko gadać jest wyjątkowo irytujące :p w tamtym roku 18 h tyg., w tym 3 h samego hiszpańskiego, 3 kultury (historia, geografia, historia sztuki) i 3 literatury. agr... ja poprostu chciałam się nauczyć języka, nie sądzę, że analiza historyczna czy tam jakieś pierdoły będą mi kiedyś tak bardzo potrzebne. Owszem, to są ćwiczenia języka, ale żeby do tego przykładać tak ogromną wagę... Chętnie bym się przeniosła do innej (względnie "normalnej") klasy, ale trudno to zorganizować bo mam innaczej realizowany materiał niż inne klasy, pozatym nie każda klasa spełnia moje wymagania :p

Joanna_999

heh no tak jeśli ktoś chce się nauczyć języka to nie musi przecież studiować całej historii tego kraju (przynajmniej ja tak myślę):D heh no ale co zrobić ... takie już są te szkoły :/ ... emm ja idę spuniac bo oczy mi się już zamykają :/ dobranoc ;)

KAOS_79

zgadzam się, zgadzam.

to całkiem przykre, że 'odchodzisz', ponieważ zostanę sama w tym ogromnym świecie forumowym...
dobranoc :)

Joanna_999

haha no to myślę ze sobie poradziłaś w tym ogromnym świecie filmów :D ... jak cie dzisiaj nie będzie to znaczy ze porwał cie Gang Olsena :D

KAOS_79

Buahah a ja się pochwale teraz :D

kiedy byłam we Włoszech natrafiłam na niezłe cudenko..
sami zobaczcie

http://i35.tinypic.com/abrriq.jpg

nie mogłam tego nie kupic,czułam sie potem jak dziekco po wyjsciu
ze sklepu z cukierkami :)

nashla

ale suuper ! ;D hehe a może chcesz sprzedać ;) ??

KAOS_79

wooow O_o
ja też chce !

rozilla

Niestety nie odsprzedaje hahah :D

za cenne :D ale w srodku wygląda tak :)

http://i38.tinypic.com/11c8k1d.jpg
http://i37.tinypic.com/54gldk.jpg

Byłam tak podjarana tym kalendarzem
że chyhba przez 3 dni nie mówiłam o niczym innym :D

nashla

heh ja jeszcze nie widziałam żeby były kalendarze z aktorami :D

ale z Heathem tez bym oczywiście kupiła :D no i z Deppem. ;D

KAOS_79

nie, on nie. za to spotkałam bękarty i mam tatuaż na czole... :( chyba się pomylili!

Joanna_999

hah a jednak żyjesz :D dobrze ze się nie natknęłaś ja Freddiego :D

KAOS_79

Gdzie was wszystkich wywiało ? ;)))

edekL

a ja dzisiaj oglądałam z koleżanką w księgarni najnowszą księgę rekordów guinnessa i natrafiłam na Heath'a ;p (jako drugiego co dostał pośmiernie oskara).
(co prawda denerwujące było też to, że w tym dziale dotyczącym kina była też miley/hannah montana, zmierzch, harry potter... ale za to był też mroczny rycerz, za swoje rekordy z premiery jakieś tam)

Joanna_999

heh to fajnie :D ja już dawno chciałam sobie kupić taka księgę rekordów :D ostatnio widziałam gdzieś taka ale cena mnie odstraszyła ;D ... 12O Euro ;/

KAOS_79

słabo :o
w Polsce 99 ZŁOTYCH!

Joanna_999

heh no to muszę jechać do polski na zakupy ;D

KAOS_79

zapraszamy ;)

Joanna_999

heh to bede mogla kupic odrazu 4 takie :p moge sie podzielic jak ktos chce ;D haha

KAOS_79

ej co z wami :D ? zaczynam sie zastanawiać czy pod moja nieobecnością przybyła wielka fala i was gdzieś poniosła :D ... może ktoś się wynurzy :P ?

KAOS_79

ja siedzię nad książkami... a jak nad nimi nie siedzę to powinnam.

Joanna_999

haha a ja już z nudów czytam opowieść wigilijna ;D

KAOS_79

Wiecie co, dziś przeczytałam bardzo wzruszający wiersz o przyjaciellu
nie wiem czemu, jak ,ale odrazu miałam przed oczami Heatha i Jakea

http://www.youtube.com/watch?v=c93AqL1vcLY&feature=player_profilepage#at=72

Sądzę, że nic innego nie dostarcza nam tyle pociechy,
co wspomnienie przyjaciela: pamięć o nim,
radość z jego zaufania, ogromne wsparcie, gdyż możesz
zdać się na niego z całkowitym zaufaniem i spokojem
właśnie dlatego, że jest przyjacielem;
i pragnienie, by go znów zobaczyć, jeżeli jest daleko,
przywołać, jakby po to, by poczuć go blisko i słyszeć jego
głos i sprowadzić nigdy nie kończące się rozmowy.

David Maria Turoldo

nashla

Gdzie w profilu moge zmienic swoja lokalizacje ? Wyswietla sie Bydgoszcz, Kujawsko-Pomorskie. Nie wiem skad takie dane

kotto18

mi wyświetla kraków, a mieszkam kawałaek od niego ;)
ale nie przejmuj się, ponoć większości urzytkowników wyświetla złą lokalizację ;PP

rozilla

Spac nie moge od tygodnia przez to.
Szukam gdzie moge zmienic, ale nigdzie nie ma takiej opcji.
Ta strona wykancza mnie psychicznie.

kotto18

ja tez według FW codziennie mieszkam w innym mieście ;D .

KAOS_79

hehe, mnie to tam nie obchodzi jakie miasto mi się wyświetla, moja kuzynka ma rzeszów, a mieszka ok. 20 km. odemnie (czyli tez blisko krakowa);PPP

rozilla

Tymtymtyryrymtym ;D Już się nie mogę doczekać 17:30, gdyż idę na "This is it " :]

edekL

czy mi isę wydaje, czy nucisz Black Or White ?? xD
kurde, farciara, mnie rodzice nie zawiązą dziś do krakowa (bo busem ni mogę, jeszcze coś mi sie stanie ;PP) pojadę dopiero 3 listopada ;((

rozilla

heh ale się macie fajnie :p ja tak bardzo chciałam iść ale już 2 tygodnie temu nie było biletów :/

KAOS_79

Ja moze tez sie wybiore, ale nie rezerwowalem jeszcze. W Warszawie powinny byc, bo jak patrzylem to sporo wolnych miejsc ciagle. Jak wrocisz to pisz czy warto.

kotto18

Wróciłam.Może jak powiem, że WARTO! to nikt mi nie uwierzy, bo nie popre tego przykładami i uzasadnieniem.A nie chcę, gdyż zdradzę Wam już co będzie.Ale zapowiadało się niesamowite widowisko!Mogę tylko zdradzić, że scenki, które specjalnie nagrywał do niektórych piosenek to mistrzostwo!! :)
Jedyne co mogę zarzucić to to, że strasznie krótko to trwało.Niby godzina i 40 min, a zleciało jak pół godzinki.

edekL

wg. mnie powinni puścić ten cały materiał. to chyba było ok. 300 godzin. (ale moge się mylić.) pewnie tez by szybko zeszło ;PP

rozilla

ah ja już się nie mogę doczekać aż to zobaczę :D ... edekL a kino pewnie było pelne co ?

KAOS_79

No jasne!!! Prawie cała sala!! A to jeszcze było w największej wyświetlane:) Tak mam ochotę Wam poopowiadać, ale nie... musicie zobaczyć sami :)

edekL

heh ja jutro po szkole pójdę jeszcze raz do kina zapytać się o te bilety ... a nóż będą mieli :D szkoda ze będzie wyświetlany tylko 2 tygodnie ... ale czytałam ze już w pierwszym dniu wpływy z pierwszego pokazu (tylko w Ameryce) wyniosły 2,2 mln. aż strach się bać co będzie za te 2 tyg. ... a tak w ogóle to ja właśnie jestem po seansie ..."9" produkcji jedynego i niepowtarzalnego Tima Burtona ;D haha .. całkiem fajne ... dostało ode mnie 8/1O :p (chociaż bajka dla dzieci bym tego nie nazwala) klimat super ale ogólny wątek trochę bezsensowny :/ no ale polecam ;D

KAOS_79

oo kaos masz nowego avka, czy to pani ania??? xD
no filmów tima razej nie da się bajkami dla dzieci nazwać, chociaż mój 3-letni brat uwielbia miasteczko halloween ;PP trzeba dziecko od małego uczyć xD

rozilla

tak to anne hathaway ;D heh bardzo ja lubię :] ... :p a no trzeba uczyć dzieci od małego ... chyba puszcze jutro bratu "gnijącą pannę młodą" :D musi się przyzwyczaić do trochę innych bajek :p

a tak w ogóle to nie mogę się już doczekać następnej produkcji pana Tima .. Alicji w Krainie czarów oczywiście :D

moja ulubiona aktorka .. najlepszy aktor i najlepszy reżyser ... czegoż to chcieć więcej xD

i sadząc po zwiastunie i fotkach to klimat tez będzie super :D

KAOS_79

mój brat nie trawi gnijącej panny młodej, ale charlie i fabryka czekolady mu pasuje ;PP
na alicje tez czekam niecierpliwie. młodemu się spodobał zwiastun, jest dobrze ;)
a anna (nazwisko jest mi zawsze trudno zapamiętać) jest światną aktorką, widziałam dopiero kilka filmów z nią, pamiętnik księżniczki 1 i 2 , TBM i diabeł ubiera sie u prady, z polecenia kuzynki, i strasznie fajnie gra.

pozdrawiam i życze miłego dnia ;D

rozilla

ja z nią nie wiedziałam tylko Elli zaklętej :p ... ale w Rachel wychodzi za mąż pokazała naprawdę co potrafi ;D

użytkownik usunięty
KAOS_79

Widzieliście już oficjalną informację dotyczącą tego, że "Doktor Parnassus" będzie w polskich kinach 8
stycznia? Nie mogę się doczekać!

Pozwólcie,że dołączę się do rozmowy:)
8 stycznia-to pewne?

Lilith_33

dzien dobry.
dzien dobry

,
.
.
.

użytkownik usunięty
Lilith_33

Kochana Lilith!!!! ;))

Pewne, pewne. Polala Ci to mówi!;)

nashla wypisała daty wszystkich premier ... na 9 stronie chyba :p

użytkownik usunięty
KAOS_79

Ja widziałam na stronie filmu na Filmwebie! Podali datę premiery w Polsce. Być może post Nashli ich
zainspirował ;)