Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 486 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Hej

Mam dla wszystkich zainteresowanych ankietę.
Kto jest najlepszym aktorem: proszę uzasadnić

- Sylvester Stallone
- Arnold Schwarzenegger
- Jean-Claude Van Damme
- Bruce Willis

Moim zdaniem każdy z nich jest w jakimś tam stopniu postacią kultową w świecie kina. Są to aktorzy "starej daty", jednak pokazali że długo nie będzie podobnych którzy im dorównają.

Obecnie filmy, jakie się produkuje to przeważnie filmy kategorii "B" a takich ról jak powiedzmy:

- Stallone - (Rocky, Rambo, Na krawędzi,itp.)
- Schwarzenegger - (Terminator, Predator, Comando itp.)
- Van Damme (Kickboxer, Uniwersalny żołnierz, Nieuchwytny cel itp.)
- Willis (Szklana pułapka, Pole rażenia itp.)

napewno się długo nie zapomni.

Normalne jest że teraz ich filmy są słabsze ale swój ślad po sobie i tak już zostawili.

pozdro

PS. Proszę o wypowiadanie się w miarę poważnie, a nie o jakieś głupie komentarze jakich jest pełno na filmwebie.

lukas730

Witam. Z trójki aktorów jakich wymieniłeś najmniej podoba mi sie bruce willis nie trawie tego aktora. film który jeszcze może z nim ujść to
Armagedon.
Arnold schwarzeneger fajnie zagrał w Terminatorze i chyba tylko w Terminatorze.
sylvester Stallone aktor z wyższej półki bardzo go lubie, dla mnie jest legendą kina takie przeboje z nim jak Rambo czy Rocki będzie wspominać jeszcze wiele pokoleń. Grał we filmach z dobrym scenariuszem i sam w niektórych filmach świetnym reżyserem oraz scenarzystą.
Ale jest aktor którego lubie bardziej od Arniego,Willisa,czy Slaya.
Jest nim Jean Claude Van Damme. Z aktorów których wymieniłeś właśnie Claude
najciężej zapracował na miano super gwiazdy.
W Stanach chwytał się różnych zajęć: był roznosicielem pizzy, wykidajłą w barze a w końcu masażystą w jednym z klubów sportowych. . Van Damme aż przez pięć lat próbował dostać się do świata filmu. Ale w końcu sie udało.
Świetnie potrafił grać oraz gra uczucia podobał mi sie bardzo w dramatach sensacyjnych; Lwie Serce, Uciec,ale dokąd, Skazany na piekło,Aż do śmierci.Świetny aktor. pozdrawiam.