Aktor ten grywa tylko w filmach dosyć prostackich. Bazują one na mordobiciach i litrach krwii. Czym mają być takie filmy jak Uliczny Wojownik albo Kickboxer oraz uniwersalny żołnierz ( ktoś może powiedzieć że to klasyka gatunku, ok ), pamiętajmy jednak że są to głupie filmy dla dzieci. Co w nich fajnego i mądrego ? Co skłoni do myślenia ? Nawet patrząc przez pryzmat rozrywki, tutaj mamy ją na najniższym poziomie !!!
Nie podobają się Tobie filmy z van Dammem to oglądaj inne. Mówiąc obiektywnie to nic się nie znasz na tego rodzaju produkcjach, więc pozostań przy kreskówkach, romansidłach i komediach, a ten rodzaj filmów pozostaw prawdziwym facetom!
Wkurzaja mnie takie teksty.Jak ci nie pasi van damme,to nie ogladaj.Ja nie krytykuje Druzyny A,Kiepskich,a szczegolnie smiesznego programu Sedzia Anna Maria Wesolowska-a moglbym,bo dla mnie to dno,a ty masz to w ulubionych .Masz prawo,ale nie krytykuj tez innych gustow.A taki np.Skazany na pieklo to bije na glowe twoje niektore pozycje.Dlatego oszczedz sobie.I nie tytuluj postu ze to niby obiektywna ocena,bo co do filmow to ocena moze byc tylko subiektywna- bo jest tylko twoja...
zandarm jak tyś taki mądry i tyle wiesz o Van Dammie to czemu oglądasz jego filmy jeden zza drugim jak ci sie nie podobają
1. Moze zobacz takze ze w ulubionych mam 100 innych filmow. Arcydziel kina swiatowego.
2. To prostackie wyszukiwac u kogos tylko 3 filmy na 100 ktore sa srednie.
3. Zeby oceniac pan ktory gral glowna role w Kickboxer musialem to obejrzec, nie naleze do ludzi ktorzy cos krytykuja nie znajac tego. Mowicie ze skoro go nie lubie to po co ogladam, ja tego nie ogladam, ale przeciez musial kiedys to zobaczyc bo nie wiedzialem jeszcze jakie to jest.
4. Kiepscy to bardzo dobry serial ktory w prosty sposob ukazuje wady Polakow i sytuacje biednych ludzi.
5. Druzyna A to klasyka gatunku, zwyczajny serial telewizyjny.
6. Sedzia Anna Maria Wesolowska to dobra rozrywka, racja dosc niskich lotow, ale bardzo komiczna. Mozna sie posmiac
7. Odpowiedzcie mi na pytanie : Co jest inteligentnego w filmach z tym panem ?
8. Powiedzcie mi, czy : litry krwi, strzelaniny, spowolnienia scen walk dla podniecenia nastolatkow, prymitywna fabula i scenariusz ktore sa domena tych filmow...ludzie wy tego nie widzicie ?
zeby wysławiac ten marny seral czy co to jest Sedzia Anna Maria Wesolowska
i porównywac go do filmów o swiatowej sławie z Van Dammem to czeba miec popierdolone w główie twój móżg tego nie wyczyma oglądaj dalej tą sedzie Anna Maria Wesolowska pajacu
no cóż pan już dał popis swoich możliwości oraz słownictwa, może ten drugi rozmówca okaże się inteligentny. Pierwsze słyszę żebym coś do czegoś porównywał oraz sławił, próbuje tylko konstruktywnie odpowiedzieć. Może się pan wysili i odpowie logicznie na reszte podpunktow.
Zacznijmy od tego ze to ty napisales ze Van Damme gra tylko w glupich filmach dla dzieci.Sam masz sporo filmow dla dzieci wsrod najlepszych-ale ja nie o tym.Ja nie jestem fanem Van Damme'a ale wymienie ze trzy niezle i calkiem nieglupie filmy w ktorych zagral bez problemu.Dlatego denerwuje mnie jak ktos generalizuje i kazdy jego film wrzuca do jednego worka.
A najlepsze jest to ze znalazloby sie u ciebie w ulubionych sporo filmow prezentujacych duzo nizszy poziom od niektorych z tym aktorem (wbrew temu co piszesz,to masz tam sporo gniotów,a nie tylko 3).
Nie bede sie tez juz czepial Wesolowskiej-zrobil to juz ktos inny, ale jak piszesz o jakichs walorach Kiepskich,to trudno sie nie odniesc.Bo tak plytkiego humoru jaki tam wystepuje,to ze swieca szukac.Tatus pije,synus sie chacha,a w chwilach gdy tego nie robia obmyslaja jak sie wzbogacic.Naprawde rozrywka wysokich lotów sklaniajaca do myslenia (chyba o tym jak ludzie kombinuja,gdy nie maja co wypic i w jaki sposob dobrac sie do babki kasy).
Jesli w tym serialu dostrzegasz cos inteligentnego,to mamy rozne pojecia inteligencji...
a to jest akurat smieszne, i po co sie czepiasz ? Dziwny kontratak, brakuje ci argumentow wiec sie przyczepiles do kiepskich a ja mam argumenty ktore przecza twoim tekstom. Mam nadzieje ze ten trzeci ktory dolaczyl do dyskusji prezentuje jakis poziom.
PS: Nie rozumiem sensu tej dyskusji bo wy nic nie rozumiecie z tego co ja pisze a ja osobiscie nie przyjmuje tego co wy napisaliscie.
Ja zaczalem dyskusje ale to jak z motyka na slonce. Widze ze niektorzy nie przyjmuja czegos do swiadomosci tylko powtarzaja sie z braku argumentacji ( pan z murzynem jako avatar, pan od boksu ).
1. Jesli tytuly, ktore wymieniles uwazasz za odpowiednie do ogladania dla dzieci to znaczy, ze nie powinienes miec potomkow bo za pomoca Twojego wychowania wyrosna na zwyrodnialcow. Duza czesc z filmografii Van Damme'a to pozycje dla doroslych!
2. Piszesz, ze gra TYLKO w filmach prostackich, gdzie wszystko sprowadza sie do klepania po ryju. Roznica jest taka, ze gra M.IN. w prostackich filmach. Ale NIE TYLKO. Gdybys mial nieco wieksza wiedze na ten temat, zauwazylbys ze zagral w kilku "powaznych" filmach takich jak "Uciec, ale dokad?", "Nagła śmierć", "Legionista" oraz "Skazany na piekło", gdzie fabula nie jest pretekstem do mordobicia.
3. Po trzecie nie rozumiesz, ze filmy akcji nie sa tworzone po to, aby zawieraly nie wiem jakie madrosci. Przeciez zaden producent nie ukrywa, ze te filmy sa tworzone specjalnie po to, zeby dac rozrywke jak najwiekszej rzeszy odbiorcow. Ma byc szybka akcja, strzelaniny, poscigi, mordobicia. Ma sie dziac.
Mam wrazenie, ze po prostu nie lubisz kina akcji i czepiasz sie tak naprawde nie wiadomo czego.
Pozdrawiam
Świat według kiepskich nie jest płytki. Bohaterowie tego serialu odzwierciedlaja polskie spoleczeństwo, humor jest płytki ale jest tam dużo prawdy i odniesień do rzeczywistości. Czego nie ma w filmach z jeanem. Oczywiście wiem że gra również w filmach ciekawszych ( Legionista ), aczkolwiek nie są to arcydzieła. Nie czepiam się kina akcji bo sam lubię : SZklaną Pułapkę np.
Ale nie udowodnicie mi niczego co jest dobre w filmie Kickboxer albo temu podobne. Sami dobrze rozumiecie ze te filmy sa plytkie. Rozumiem ze filmy akcji nie sa po to aby zawierac mądrości ale nie do przyjęcia jest film w którym przez ponad godzine widzimy faceta kopiącego po dupach 100 ludzi. I te żałosne spowolnienia akcji.
PS: Co do WEsolowskiej i Kiepskich. CZłowieku poszukaj w internecie co myśli krytyka o kiepskich, to jest sarkazm.
Oczywiscie ze mam w ulubionych rowniez filmy przecietne, po prostu mam do nich sentyment, a ty ?
Ale moze zauwaz ze mam w ulubionych Lowce Jelenim, filmy bergmana, felliniego, czas apokalipsy itp. filmy ktorych nigdy nie zrozumiesz, bo van damme czy stallone nie wytlumacza co sie dzieje na ekranie.
W sprawie "Kiepskich" to sie zgadzam z Toba.
Natomiast co do filmow Van Damme'a to uporczywie starasz sie zdyskredytowac osiagniecia Jeana. Uwazasz jego filmy za nic warte ale zaprzeczasz, ze nie jestes wrogiem gatunku, podajac za przyklad Szklana Pulapke (notabene b. dobry film). No nie wiem czy "przygody" Johna McLane'a stanowia lepszy obiekt do rozwazan i przemyslen niz filmy J-C.
W zwiazku z tym wnioskuje, ze albo masz awersje do Van Damme'a, albo ogolnie do kina kopanego, ktore stanowi odlam kina akcji. Bo gdyby tak nie bylo docenilbys "Krwawy Sport" czy "Kickboxera", ktore dla znawcow stanowia kanon gatunku.
Ty jestes pusty jak cholera.Krytykuje taki filmy z JCVD,a swoje badziewie broni mowiac ze ma do nich sentyment.Wyobraz sobie ze ja moge tez miec sentyment do filmow z Van Dammem !.Twoje argumenty pokazuja jak jestes ograniczony - chwalisz gowno z uwagi na sentyment,po prostu brak slow.A te bardziej ambitne filmy to sobie wrzuciles chyba dla dobrego wrazenia,bo nie spotkalem kogos kto bylby fanem Lowcy jeleni i rownoczesnie Kiepskich.Ja juz pisalem ze nie jestem fanem Van Damme'a, ale zawsze jak widze tak zryte komentarze,to musze sie wypowiedziec.Zrozum gosciu,ze klotnia polega na tym,ze krytykujesz denne filmy z Van Dammem sam bedac fanem dennych filmow.Pojmiesz to kiedys wreszcie?
PS. Naprawde jestes zryty-dales Plebanii 10.Mysle ze takie fakty tylko potwierdzaja twoj brak elementarnego poczucia gustu w kwestii filmow.
PS 2. Pewnie napiszesz ze ten serial (tak jak w przypadku Kiepskich)pokazuje polska rzeczywistosc. To bedzie argument nie do zbicia-do dziela
konrii, nie wiesz dlaczego dalem 10 plebanii. Powiedzmy szczerze ten serial ma trafic do starszych ludzi. Trafil do nich. Ukazuje realia wsi. W kazdej wsi jest wiejski glupek ( Romus ) ludzie plotkuja a ksiadz jest wyrocznia. Taka jest prawda, serial jest realistyczny i jak na swoj gatunek dalem mu 10/10. To ty jestes tzw " debilem". Coz.....wroc do JCVD bo tylko to do ciebie trafia
a ty fornal swoje. Powiedz mi : Co jest realistycznego w Krwawym Sporcie ? a Plebania to raczej realistyczna jest. Racja dajmy wszystkim serialom obyczajowym 1/10. One w porownaniu do "dziel" z JCVD to arcydziela.
Wtrącę się, pozwól.
Co do filmów z Van Damme'm - oglądałam za młodu, mam do nich sentyment, inaczej się je oglądało, kiedy miałam naście lat, inaczej patrzę na nie teraz. Nie są szczególnie wysokich lotów, ale w porównaniu z tym, co prezentuje się teraz w kinach... dopowiedz sobie.
Co do Kiepskich, zgadzam się z Tobą, co do Wesołowskiej - niestety, nie.
Natomiast to, co mnie w Twojej wypowiedzi "ruszyło" to wrzucanie do jednego worka aktora pokroju Van Damme - typowego mięśniaka, prezentującego typowe produkcje i rzadko wzbijającego się ponad swój poziom, z Sylvestrem Stallone, który takim mięśniakiem nigdy nie był. Moim zdaniem jest to aktor o wspaniałym dorobku filmów zarówno typowo sensacyjnych, acz z wyższej półki (m.in. Rambo), psychologicznych (m. in. Rocky, Zabójcy) i komediowych (m. in. Oskar).
I jeszcze jedno - filmy, które wymieniasz: Łowca Jeleni, Bergman, Fellini, Czas Apokalipsy. Widziałam, znam, rozumiem... wszystkie są z gatunku "wrzucę je do swoich tytułów, bo wypada" - i wszystkie są przede wszystkim przeraźliwie smętne. Jak się już przez tę ciężką depresję lejącą się z ekranu przebijesz, to możesz trafisz w jakiś morał... Szkoda, że przywoływana przez Ciebie krytyka nie uznaje prostego faktu, że film, żeby być z morałem, nie musi być wcale ciężki w odbiorze.
Pozdrawiam.