Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 486 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Do ostatniego wątku

użytkownik usunięty

Do wszystkich foruwiczów. Może Van Damme'a w porównaniu z Robertem de Niro czy z Clintem Eastwoodem nie pokazuje klasy aktorskiej, ale też Jean musi skupiać się w filmach amerykańskich na poprawnej angielszczyźnie, w "JCVD" udowodnił, że potrafi grać. Jednak filmy z jego udziałem nie są "złe" a są bardzo dobre. Świadczy o tym m.in. to że jego filmy cieszyły się popularnościa na całym świecie. W jego biografii na WP.PL można przeczytać, że po "Krwawym sporcie": "każdy kolejny film z Van Damme'm odbijał się szerokim echem na całym świecie". Kres tego nadszedł moim zdaniem z filmem "Replikant", potem Belg nie odzyskał już dawnej świetności. Nie zmienia to faktu, że zapisał się na kartach historii kina kopanego. Takie filmy jak "Bloodsport", "Kickboxer", "Lionheart", "Double Impact", "Universal Soldier" weszły w kanon każdego miłośnika kina akcji. W porównaniu z filmami ze S.Seagalem czy C.Norrisem, filmy z Van Damme'em są magiczne. . . Jak ktoś chce podyskutować ze mną o Jeanie to niech wejdzie na mój profil i pisze :)

wkońcu pojawił sie ktoś kto potrafi docenić filmy akcji z lat 90tych pozdrawiam i aby tak dalej pozdrawiam

marko1139

Jestem to samo na TAK dla zalozyciela tematu!!! pozdro:)

Niektórzy ludzie na tym portalu nie rozumieją, że filmy akcji z 'marnymi aktorsko' aktorami też muszą być... oni mają swój świat i inni mają swój.
Drażni mnie porównanie typu Van Damme - De Niro czy też Schwarzenegger - Marlon Brando itp. To jest całkiem inny typ aktorów, którzy w swoim gatunku są niezastąpieni. Zawsze z przyjemnością wracam do lat świetności ww twardzieli, filmy ich mogę oglądać setki razy i chyba nigdy mi się nie znudzą. :P

Swiąte słowa!!!!!!!!Tylko moim zdaniem kres przyszedł z filmem Pasażer.ten film to najwięsza porażka Jeana.Może gdyby filmem zajął sie Ringo Lam lub Peter Hayms...A replikant ma u mnie takie same noty jak pozostałe jego filmy 10\10