Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 484 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

W jakich rolach w których nie zagrał n adawałby sie najlepiej??

1.Człowiek demolka
2..Punisher
3. T-1000 z terminatora 2

a wy njak myslicie?

rocky062

miał zagrać wolverina w X- man i sajmona w Człowiek Demolka ale te role odrzucił

rocky062

Ja najbardziej ubolewam nad Johnym Cage'm, którego miał zagrać w Mortal Kombat, ale wybrał rolę Guile'a w Ulicznym Wojowniku i to był błąd bo film okazał się porażką w odróżnieniu od Mortala, który nieźle zarobił.
Chciałbym go też zobaczyć w roli Max Payne'a, jestem przekonany że zagrałby lepiej niż Mark Wahlberg.
Szkoda, że nikt nie daje mu szans, rola w Expendables za wiele mu nie pomoże bo będzie zapewne drugoplanowa.

lia_7

lepiej drugoplanowa niz zadna

rocky062

Nie do końca się zgadzam..

lia_7

Moze jak teraz bym obejzal Street Fightera to faktycznie bylby dla mnie klapa, tym bardziej, ze hisotria postaci byla calkiem inna niz w grze (np Dhalshim byl naukowcem ktory się zmutowal w wyniku wypadku w laboratorium Bisona, w grze natomiast byl po prostu mistrzem jogi z Indii), ale w 1994 jak bylem na tym w kinie, to sie jaralem tym filmem na maxa :P Na tyle zeby 2 raz na to pojsc, a pozniej zobaczyc jeszcze na video 3 razy :P Mortalem tez sie jaralem, wiec dla mnie by bylo super gdyby mogl zagrac i Guliego i Cage'a :)

lia_7

mark wahlberg jest lepszym aktorem tylko pod tym wzgledem

dawid10809

Pod jakim?

lia_7

aktorstwa

dawid10809

Wg mnie Wahlberg jest przeciętnym aktorem.
Nie twierdzę, że Van Damme jest wybitnym, ale jeśli chodzi o dorobek filmowy to ten pierwszy mógłby temu drugiemu buty czyścić..

lia_7

jestem fanem wahlberga i van dammea .o ich umiejetnosci miglibysmy sie klocic ale zobacz nagrody wahlberga i van dammea .co prawda dorobek filmowy van damme ma wiekszy ,ja sie nie kloce

użytkownik usunięty
dawid10809

Ale Van Damme się bardziej nadaje do filmów akcji i ma większe doświadczenie od Wahlberga ponieważ Van Damme jest ikoną kina akcji więc nie ma co się kłócić

dobrze piszesz ikonami kina akcji są Arnold Schwarzenegger , Sylvester Stallone , Jean-Claude Van Damme , Steven Seagal na większość stronach o tym pisze

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

bo to święta prawda do tej listy dorzucę Jason Statham , Jet Li , Jackie Chan :)

i jeszcze ja bym dorzucił bym jeszcze Dolph Lundgren a Jason Statham jest ikonom kina akcji i też go bardzo lubię ale jeszcze im nie dorównuje ale jest jeszcze młody

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

o właśnie dolph Lundren też nim jest ;) a Statham też jest zarąbisty

lia_7

zgadzam się