Jean-Claude Van Damme to jeden z najgorszych aktorów jakich widziałem.Nie wiem dlaczego wszyscy tak się nim zachwycają.Pewnie głupiutkie laski które patrzą tylko na ciało aktora.Poza tym że potrafi pokazać sztuki walki jest bardzo kiepskim aktorem.Niczym się nie wyróżnia.W każdym filmie gra tak samo więc sami powiedzcie czy to wyróżnia dobrego aktora.Podajcie choć jeden film w którym zagrał troche lepiej.Życze powodzenia bo wedłóg mnie nie ma takiego filmu.POzdro i bez obrazy!
Ja to wszystko skomentuje po prostu tak, ludzie jeśli chcecie oglądać filmy które coś wnoszą i tylko takie was kręcą to po jaka cholerę oglądacie filmy np. z Jean Claudem Van Dammem przecież to normalne że taki film nic nie wniesie, chociaż jak by tak dokładniej spojrzeć to znajdzie się parę filmów mających coś wnieś np. "Lwie Serce" poświęcenie swojego życia dla rodziny. Van Damme wiele przeszedł żeby mógł grać w filmie a gdy mu się to udało starał się jak najlepiej odgrywać swoje role, i nie porównujcie go do takich ludzi jak De Niro czy Pacino gdyż to są ludzie którzy uczyli się od najlepszych i poświęcili swoje życie aktorstwu Jean Claude nabierał wprawy z coraz to nowszymi filmami starając się grac jak najlepiej potrafi ? gdzie ja myślę że wyszło mu to super to, że ludzie mówią, że napakował się tylko, dlatego żeby ładnie wyglądać w filmach to kicz poczytajcie o jego historii na paru stronach poświęconych jego życiu. Co do posta powyżej Van Damme wystąpił tylko w 6 filmach na macie a jego filmografia jest znacznie większa.. bo wynosi około 30-stki a mianowicie:
Filmy w których wystąpił na macie:
1. Bez Odwrotu(No Retreat No Surender)
2. Krwawy Sport (Blood Sport)
3. Lwie Serce (LionHeart)
4. The Quest
5. Legionista (Legionaire) - początek filmu
6. Skazany Na Piekło (In Hell)
Pozdro i proszę jak nie lubicie takich filmów to po prostu ich nie oglądajcie albo przynajmniej nie komentujcie bo GÓWNO WIECIE a pieprzycie trzy po trzy...
-Wcale nie same laski go podziwiają,,, Van Damme to spoko aktor, ma talent do wali i ma co pokazać !
jak dla mnie jest najlepszym aktorem i pewnie zawsze pozostanie , jedyny aktor którego wszystkie filmy mi sie podobają :) dla mnie numer 1 !
Zgadzam sie z niemal kazdym slowem wypowiedzianym o Van Dammie przez Tomka D. Ponadto, uwazam, ze ludzie ktorzy maja delikatnie mowiac "nieprzychylne" o Van Dammie zdanie, nie lubia filmow karate w ogole a swoje wypowiedzi formuluja na podstawie znajomosci jednego lub najwyzej kilku filmow J-C i od razu zaliczaja go bez kompromisu do grona aktorow-karatekow, i stad ta niechec. A taka prawda,ze Van Damme z wiekiem kreuje coraz to nowe role, chociazby wielokrotnie przywolywany Msciciel czy Skazany na Pieklo. Ciekawostka niech bedzie ze Van Damme zagra w nowym Asteriksie(Asteriks na Igrzyskach Olimpijskich) a film ten nalezy zaklasyfikowac jako komedia rodzinna, a jakos nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek Van Damme gral w tego typu filmie. Oczywiscie podziwiam go najbardziej za role w filmach "kopanych" co nie zmienia jednak faktu ze uwazam go za dobrego aktora ogolem, a jako aktora filmow akcji wystawiam mu najwyzsza ocene.
do tomkad
3. Replikant.
4. Skazany na piekło.
5. Mściciel.
Jesli w tych filmach nie widziales zadnych bijatyk to chyba inne filmy ogladales :)
Wszedzie glowne sceny konczace akcje filmu konczyly sie przy pomocy bojki, ja tez lubie van damme'a, ale nie do tego stopnia, zeby sie wyklucac tak jak ty, lubie go z podobnych powodow jak k2 filmy z dziecinstwa, z wiekiem widzisz brak sensu w tych filmach, rownie dobrze mozesz obejrzec teletubisie.