W ostatnią niedzielę na TVP1 obejrzałem "JCVD" i muszę przyznać, że był zaskakująco dobry.
Pomyślałem, że całkiem fajnie byłoby odświeżyć pozostałe filmy z mistrzem kina kopanego, których
już notabene praktycznie nie pamiętam, a ostatnim filmem jaki widziałem był "Mściciel" i to w 2005
roku. Czy możecie wymienić maks. 5 filmów z Jeanem, które warto obejrzeć?
Zgadza się "JCVD" to dobry film. Van Damme dobrze w nim zagrał. Ogólne i film i Van Damme był za niego chwalony. Max 5 ?
Na pewno powinieneś sobie odświeżyć tak świetne klasyki jak :
"Uniwersalny żołnierz" (Jeden z najbardziej moich ulubionych filmów.Świetne, widowiskowe kino akcji/s-f ),
"Krwawy sport" - Zdecydowanie jeden z najlepszych filmów kina sztuk walk/akcji. Obok "Wejścia smoka" po prostu najlepszy.
"Kickboxer" Podobnie jak z filmem wyżej.
"Podwójne uderzenie" Rewelacyjny klasyk. Film ma wszystko co powinien posiadać rewelacyjny film akcji.
"Nieuchwytny cel" Świetny film akcji!
Jak maks pięć to pięć.
Ja bym ,,Uniwersalnego Żołnierza ,, i ,,Nieuchwytny Cel ,, wymienił na ,,Cyborga ,, i ,,Wykonać Wyrok ,, ale niech ci już bedzie .... Po za tym fajna i konkretna lista .
Według mnie najlepsze są Lwie serce, Kickboxer i Krwawy sport, to klasyki które każdy powinien znać. Do tego dodałabym jeszcze jeden z nowszych filmów Krzyżowy ogień, który pozytywnie mnie zaskoczył. No i jeszcze są Niezniszczalni, niewielka rola Van Damma, ale jest tam czarnym charakterem, czego nie widzieliśmy do tej pory.