Witam:) Tu, jak w tytule wybieramy najepszego rywala dla Van Damma, który jednocześnie w swojej roli był przekonujący, ale też i dobrzee walczył. Słucham propozycji.
Jeżeli chodzi o mnie, to moim niekwestionowanym głównym wrogiem Van Damma najlepszym był Bolo Yeung!
no i o to mim chodziło, na pierwszym miejscu
1. Dolph Lundgren jako Andrew Scott / GR13 w filmie "Universal Soldier"
2. Bolo Yeung jako Chung Li w filmie "Bloodsport"
3. Lance Henriksen jako Emil Fouchon w filmie "Hard Target"
lubię też Tang po, Fender Tremolo, Stavros i Attile :)
Najlepsza to jego walka z Van Dammem, jak uniósł ten wielki walec :) Taki typ to ma dużo siły. Szkoda, że się teraz tak bardzo postarzał :(
a ja tak:)
1. Bolo Yeung jako Chung Li w filmie "Bloodsport"
2. Dolph Lundgren jako Andrew Scott / GR13 w filmie "Universal Soldier"
3. Abdel Qissi jako Attila w filmie "Lionheart"
4. Michel Qissi jako Tong Po w filmie "Kickboxer"
5. Patrick Kilpatrick jako Naylor "Sandman" w filmie "Death Warrant"
to by było na tyle:) a tak na marginesie czy Abdel Qissi z filmu lwie serce i Michel Qissi z filmu Kickboxer to bracia:)? ale chyba tak:) bo zbieżność nazwisk i miejsca urodzenia to chyba już za duża przesada :D
zauważyłem, że trochę aktorów grających w latach 80 i 90 z Van Damme przewijało się u jego boku w różnych filmach:)
tak to bracia i przyjaciele z dzieciństwa JCVD marzyli o tym żeby zostać aktorami (no i myślę że dzięki JC zagrali w tych filmach)
Dolph racja , z resztą on świetnie spisuje się w tego typu rolach. Szkoda tylko, że był rywakem Van Damma tylko 2 razy. :(
Nie widziałem tego US4 ale słyszałem że jest już przesadą, głupotą bo ile to można ciągnąc bez większego sensu (umierają znowu się rodzą) po tylu nie udanych kontynuacjach. Prawdą jest to że US skończył się na pierwszej części.
No to racja, też dobry jako czarny charakter. Generalnie, wszyscy na 1 miejscu wybieracie Dolpha Lundgrena, ale dla mnie na pierwszym miejscu jest Bolo ;)
Sylvester Stallone.
Stallone vs. Van Damme. To starcie było historyczne i nie chodzi o sposób pokazania tego starcia (na który sporo osób narzeka), ale o sam fakt.
Patrząc na tych wszystkich rywali Van Damme wiadomo że największy z nich to Stallone. :)
Zależy, pod jakim kontekstem mówisz: najlepszy. Bo aktorsko to raczej Stallone, lub Bolo. Ale względem walki, dałbym Tong Po.
Największy z tych wszystkich aktorów to wiadomo że Stallone. Nie chodzi tu o aktorstwo czy umiejętności walki ale o jego samego. Przecież to największy król kina akcji.
Nie mogłam napisać w jednym poście, bo edytować post można 10 min od napisania go. Później już taka możliwość jest niedostępna.
5 min czasami jest to dostępne. Ale cieszę się populacją mojego tematu, poprzez dużą ilość wypowiedzi. Dzięki. ;)
Nie. W regulaminie pisze, że edytować posta można w ciągu 10 min od jego napisania. Jeżeli minie 10 minut, już nie można edytować.
Zgadzam się. Dobrze pamiętam jego rolę "Piaskuna". W ogóle Wykonać Wyrok to bardzo dobry film, odmienny w karierze Jean Claude Van Damma.
Nie zapominajmy o rywalu sam w sobie w " Replikant " i inne :), musiał zastosować swoje ciosy na sobie :) oczywiście to film, i dubbing ale to się też zalicza do obsuwy :)
Dlatego Van Damme jest bardzo dobrym aktorem - który aktor potrafiłby sam przeciwko sobie walczyć heh? ;)
Najbardziej lubię Tong Po, ale być może jest tak z sentymentu :) Dlatego, że Kickboxer to pierwszy film Van Damma jaki zobaczyłem w dzieciństwie.