Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 459 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Pytanie z innej beczki.

użytkownik usunięty

Proszę Was o informację: czy da radę zmienić nick na fimwebie?

Nie da się, a po co ci zmieniać ?

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Dzięki za odpowiedź. No w sumie bym nie musiała ale teraz wymyśliłoby się coś innego ale trudno.

prof_mateusz27

Zmienić nie idzię ale można sobię drugie konto założyć np o nazwie ,,Twardziel Van Damme ,, albo,, Stefan Kozak ,, He ,he .

bradock

Dobre tez by było "GR-44", "Kurt Sloane" albo "Gibson Rickenbacker".

prof_mateusz27

Te ostanie chyba jest najlepsze ,takie meskie i niespotykane .Typowo kozackie .A w jakim filmie twoim zdaniem Van Damme był najwiekszym twardzielem ? W sensie że jego rola czy postać była mega mocna ?

bradock

Największym ? Ciężko wybrać bo najczęściej gra gości twardych i umiejący się lać, ale do tego zazwyczaj opanowanych, spokojnych którzy nie cwaniakują Na pewno w Podwójnym uderzeniu Alex był wielkim kozakiem mimo, że nie był specem od sztuk walk to umiał wje,bać. W Maksimum ryzyka, Cyborgu. Dodam na pewno Mściciela mimo iż sam film nie jest tak dobry jak wiadomo te z lat 80-90 to jednak tam jak się Van Damme wku,rwił to zabijał samym spojrzeniem. Na prawdę dobrze tam zagrał i walczył.

prof_mateusz27

Ja podobnie myślę :W Podwójnym Uderzeniu ,Cyborgu i jeszcze w ,,Nieuchwytnym Celu ,,

użytkownik usunięty
bradock

Super filmy wymieniłeś.

Dzięki !

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Dokładnie.

prof_mateusz27

A właśnie Mateusz ,poruszyłeś bardzo fajny temat : Czy Alex Wagner w Podwójnym Uderzeniu był ekspertem od sztuk walk jak jego brat Chad ? Moim zdaniem tak ,walczył on według mnie stylem Seagala czyli mało używał nóg (Prawie wcale ) ,zadawał ciosy przeważnie pięścią (Ciosy proste i sierpowe ) ,ciosy łokciami ,uderzał z główki rywali ,czasami też chwytał swoich przeciwników swoim szponami za ich gardło i dusił ich .Albo np brał jakieś w pobliżu przedmioty np butelka koniaku i walił ich po łbię .To wszystko przypominało mi taktykę Seagala ? Mam racje ? Czy może mi się wydaje ?

bradock

Moim zdaniem Alex Wagner umiał się bić na prawdę bardzo dobrze, ale nie był wielkim ekspertem od sztuk walk i to trochę jednak był widać. Styl Seagala to też nie był, ale faktycznie trochę bardziej podobnie do niego. Ogólnie to Van Damme odwalił w tym filmie kawał dobrej roboty tworzyć dwie tak bardzo dobre postacie. Zdecydowanie "Podwójne uderzenie" Świetny Klasyk kina akcji!

prof_mateusz27

W sumie tak ,bo na początku filmu jest pokażane jak Chad trenuje karate w klubie a o Alexie dowiadujemy się tylko to że jest jakimś zwykłym przemytnikiem koniaków ,trochę takim typem spod ciemnej gwiazdy ,takie przeciwieństwo Chada .Ale trzeba przyznać że niektóre walki Alexa robiły wrażenie ,np ta jak walczył z tym facetem w kowbojkach z ostrogami ,świetnie unikał tych kopńieć oraz je blokował .Nie wiem czy ktoś co nie jest eksprtem od sztuk walk tak by świetnie unikał i był szybki ,choć z drugiej strony ta walka pozakała trochę ograniczone umiejetności Alexa ,co właśnie o tym piszesz ,Alex go potem dorwał i tylko samymi cieżkimi prawymi prostymi go załatwił .Co do roli Van Damma w tym filmie to się zgadza ,Van Damme odwalił kawał dobrej roboty ,stworzył dwie świetne ,ciekawe ,różniące się od siebie postacie ,pokazując tym że jest świetnym aktorem ,przynajmiej jako aktor kina sensacyjnego .A ,,Podwójne Uderzenie ,, to wiadamo = Genialny klasyk ERY VHS !!!!

bradock

Dla tego napisałem, że Alex Wagner i tak umiał się bardzo dobrze bić. Jego walki były również robiły wrażenie!

prof_mateusz27

Mateusz ,mam kolejny ważny temat który musimy poruszyć i omówic : Jak zapewne orientujesz się w ostatanim czasie mieliśmy dwa świetne filmy akcji : ,,Olimp w ogniu ,, i ,,Świat w płomieniach ,, nazywane przez złośliwych ,,Propagandówki ,, Na takie filmy akcji mówiło się grzecznie i kulturalnie w latach 80 że to jest ,,Patriotyczne kino akcji ,, A w takim klimat wpisywały się takie filmy akcji jak ,,Rambo 2 ,3 ,, ,,Zaginiony w akcji ,, ,,Inwazja na U.S.A ,, czy ,,Rocky 4 ,, I teraz mam do ciebie pytanie : Czy ,,Kickbokser ,, Van Damma też można zaliczyć do Patryiotycznego Kina Akcji ? Kiedyś w TeleTygodniu napisali w opisie filmów że właśnie ,,Kickbokser ,, to Patryiotyczne Kino Akcji .Bardzo się z tego uczieszyłem bo lubię właśnie taki gatunek kina akcji .Co sądzisz o tym ?

bradock

Kickboxer ? Klasyk z najwyższej półki kina sztuk walk/akcji, ale czy film patriotyczny ? Szczerze powiem, że na prawdę nie wiem czemu ten film został tak określony. A ty jak uważasz Tomek ?

prof_mateusz27

W sumie w tym filmie jedyną cechą nazywającą go film patryiotyczny jest to że Amerykanin Kurt Sloane chce się uczyć podstaw Tajskiego Boksu , A Xian mówi na początku że Mu -Thai jest tylko dla azjatów a nie dla Amerykaninów ale potem go uczy .No i na końcu Amerykanin kopię tyłek azjacie ,żółtkowi (Tong -Po ) czyli powtórka z Wietnamu .Kiedyś miałem gazetę o filmach i tam pisało że w takich filmach jak ,,Krwawy Sport ,, ,,Kickbokser ,, czy ,,Najlepsi z Najlepszych ,, Amerykańscy Chłopcy z Wojska pokazywali całemu światu na nielegalnych turniejach kto potrafi bić się najlepiej na świecie .Wiec sumie ,,Kickbokser ,, można uznać trochę za propagandowy ale nie trzeba ,żależy jak se to tłumaczysz ...

użytkownik usunięty
bradock

Dobre,he,he..:)