Zbiera ciosy przez 80% walki, podnosi sie pol przytomny(w tym momencie albo sie wkurza albo przypomina sobie o rodzinie etc.) i zzaczyna punktowac przeciwnika kopami z pol obrotu i tak do porzygu w kazdym filmie..
Nie zebym hejtowal Van Damma, ale porownywac choreografie walk jego z Seagalem nie ma sensu, poniewaz Seagal jest kilka klas wyzej pod tym wzgledem.
Zaraz napiszecie, ze Seagal zalatwia kazdego bez skalecznia i w tym momencie zgodze sie z wami, ale mimo tego walki Stevena sa duzo realistyczniejsze i ciekawsze.
Tyle ode mnie.
Cóż ja osobiście wole Van Damma ze względu na to, że każda walka, każdy film Seagala JEST TAKI SAM!
U Van Damma to się nawet znalazł film w którym walczy sam ze sobą. Albo ten Time Cop. Filmy z Seagalem to zawsze jedno i to samo.
Powiem Tobie szanowny kolego,że ja noszę okulary, ale mimo to dostrzegam płytkość filmów i walk Seagala. Stare filmy pod tym względem były spoko, było widać real w scenach walk czy w "NICO", czy "WYGRAĆ ZE ŚMIERCIĄ", teraz jedynie co Steven reprezentuje to chłam, coraz częściej oglądać się tego nie da, tyle tam wstawionych efektów komputerowych. Seagal już rady nie daje. Porównując tych dwóch aktorów to van Damme to niebo, a Seagal to ziemia....jak nie piekło.
To o czym piszesz dotyczy głównie walk finałowych Van Damma ale też nie wszystkich jego filmów .Bo w ,,Wykonać Wyrok ,, czy w ,,Podwójnym Uderzeniu ,, taki schemat nie obowiązywał nieuku .Natomiast w swoich filmach przeważnie Van Damme załatwiał szybko ,efektownie i realistycznie swoich przeciwników ,podobnie zresztą jak Seagal .Radzę ci się nie wypowiadać na dany temat jeśli ma się słabe pojecie o tym . Ja osobiścię wolę efektowną kopanine w wykonaniu Janka ale Stefan też w porządku .A tu moja ulubiona akcja Janka :http://www.youtube.com/watch?v=DE85f1Xpk_M
Dla mnie jedna z fajniejszych ról Bola :) Mało go było w tym filmie, ale jeżeli już się pojawiał to widz zdawał sobie sprawę, że czeka na akcje głównie z jego udziałem :) Van Damme też fajnie pokazał dwie skrajności : lalusiowatego Chada i Alexa twardziela :) Perełka kina akcji tamtego okresu.
Tak ,to był mój ulubiony film z Jankiem w latach 90 .Pamietam jak oglądaliśmy pierwszy raz na Video z kuzynem to się zastanawialiśmy który z braci jest grany przez prawdziwego Van Damma .Dopiero po latach wyczytałem w gazecie że on zagrał obydwóch .
Nie wiem czy kojarzysz Łukaszu okładki Video z filmów VHS Van Damma oraz jego oficjalne plakaty z filmów jego ? Bo jeśli tak ,to mam pytanie do ciebie ,na którym plakacie filmowym promującym film Van Damma najlepiej wyglądal /prezentowa sie ,najbardziej kozacko ? Według ciebie ? Ja jak byłym mniejszy to w latach 90 zawsze najbardziej podobała mi się okładka VHS /Plakat filmowy z Kickboksera , a teraz myśle że raczej z Cyborga ,jak Janek ma zaciśnietą pieść i widać jego muły .
Tutaj dla przypomnienia jego plakaty filmowe /zdjecia : http://www.google.pl/search?psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49478099,d.ZWU,pv.xjs .s.en_US.c75bKy5EQ0A.O&biw=1024&bih=667&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&s a=N&tab=wi&ei=sn7tUZSxEsTGtAbIm4HwBg&q=poster%20van%20damme%20movies
Ok ,a filmów z Chucka ? Moim zdaniem najlepiej się prezentował na oficjalnym plakacie z Zaginionego w akcji ,gdzie stał z dużym karabinem maszynowym .
W sumie tak .Ale w wieksośći klasycznych filmów akcji z lat 80 obowiązuję taki schemat że najpierw główny bohater dostaje wpier*dol by potem resztkami sił pokonać swojego wroga ,zobacz sobię finał ,,Samotnego Wilka McCuade ,, gdzie Chuck się wkurzył i wzioł się w garść jak Carridane wymierzył liśćia jego córce ,W Komando też Arni nie miał łatwo w walce z Bennetem ,Wills w Die Hard w walce z Karlem ,Gibson z Basey w ,,Zabójczej Broni ,,