Nie jestem pewien czy grał w nim JCVD, ale jak ktoś jest fanem kina kopanego, to może będzie wiedzieć o jaki film chodzi. Głóny bohater przychodzi do jakiegoś miasteczka i walczy w turnieju żeby uratować ziemię jego przyjaciół. z finałowym przeciwnikiem z ringu na świeżym powietrzu przenosi się do stodoły gdzie pokonuje go tylko dzięki temu, że "zły" cierpiał na "kurzą ślepotę" takie przynajmniej miałem tłumaczenie jak oglądałem ten film w okolicach 1997r. na VHS. Ktoś wie o jaki film chodzi?
Oczywiście - to "Savate" z Olivierem Grunerem, tzw. klasyka :) Gra tam również Donald Gibb, pamiętny partner van Damme'a w "Krwawym Sporcie".
http://www.filmweb.pl/film/Na+%C5%9Bmier%C4%87+i+%C5%BCycie-1995-33052
To ja też się spytam o jeden film. Kiedyś byłem pewny, że gra w nim Van Damme ale jak się okazuje nie. Film opowiada chyba historię dwóch braci, którzy walczą z jakimś kolesiem z długimi białymi włosami. W jednej z pierwszych scen jeden z braci (chyba taki z wąsami) jest zakładnikiem w jakimś banku i zaczyna jakąś rozmowę z terrorystami by ich wszystkich zebrać przy sobie a następnie ich załatwia. Dostaje chyba też postrzelony w rękę i później cały film biega z gipsem. Ktoś może kojarzy ten filmik?
Ja kojarzę :) No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers. Van Damme grał w pierwszej części tego cyklu (zresztą rolę negatywną). W 2 i 3 główną rolę gra Loren Avedon.
http://www.filmweb.pl/film/Bez+odwrotu+3+Bracia+krwi-1990-158312
Hej, potrzebuje pomocy!
Szukam starego filmu, dokładnie amerykańskiej komedii, coś mi się kojarzy, że może być z lat produkcji Gremlinów, pamiętam tylko, że oglądałam to za dzieciaka.
Fabuła polega na tym, że dwóch kolesi (przyjaciół/braci/nie pamiętam), troche głupkowatych, zostaje przez przypadek zamkniętych w laboratorium czy ogrodzie botanicznym z naukowcami, którzy prowadzą tam badania. NIe mogą stamtąd wyjść bo drzwi zamykają się automatycznie i otworzą dopiero za jakiś czas. Coś tam było jeszcze o tym, że strasznie przeszkadzali tym naukowcom.... i jeden z nich zakochał się w babce, która tam prowadziła badania.
Prooosze, może ktoś to kojarzy