Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 759 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Pound of Flesh. Wszyscy fani Van Damma trzymamy kciuki, aby ten film był jak film z lat 80-tych lub
90-tych, bo podobno ma zadatki. JCVD ma dużo walczyć i być może dużo kopać. CZEKAMY!!!!!!!

arnie47

Nie ma szans by ten film był "jak z lat 80-ych lub 90-tych".

granat5

Okey, pojawi się obejrzymy, ocenimy wtedy nie teraz.

arnie47

Cóż, czas Van Damme'a już niestety się dawno skończył i ma szans na powrót na szczyt czy na granie w kinowych hitach. Teraz są nowi, a Jean swoje już zrobił, w latach 80/90.

Po ostatnich jego filmach doskonale to widać, że najlepsze ma za sobą. A fabuła tego nowego film brzmi marnie.

granat5

Ale przecież w filmach Van Damma czy innych herosów kina akcji nie chodzi głównie o fabułę. Chodzi raczej o dobrą akcję i dużą ilość scen walk w wykonaniu JCVD, a w tym filmie ma być dużo walk w starym dobrym stylu. Ja oczywiście nie wiem czy będzie dobry, ale tak przypuszczam. I nie chodzi mi za bardzo o fabułę tylko o to, żeby dużo kopał.

P.S
I reżyser jest dobry. Nie wiem jak tobie, ale mi podobały się Krzyżowy Ogień i 6 kul.

arnie47

Każdy film powinien mieć ręce i nogi, nie ważne czy to kino akcji czy dramat. Co do dobrej akcji i walk to już mówiłem kiedyś, że w takich filmach to niestety rzadkość.
Różnica pomiędzy kinowymi filmami Van Damme'a, a tymi drugiej kategorii jest spora.

Ten reżyser nic szczególnego nie nakręcił poza paroma przeciętnymi filmami. Od kina akcji to polecam dzieła John'a McTiernan'a, ten człowiek za się na rzeczy.

granat5

No wiadomo, że musi mieć ręce i nogi, ale fabuła nie musi być w takich filmach jakichś strasznie wysokich lotów. Dlatego mam nadzieję, że akcja będzie fajnie i dobrze nakręcona.

arnie47

Żeby taki film się film udał to muszą być spełnione kilka warunków :
-Van Damme w formie ,nadal sprawny i pełen zapału i wigoru do walki
-Dobry reżyser ,dobra cheografia i wykonanie walk
-Pomysł na ciekawy scenariusz
- Bardzo duża wola i chęci twórców filmu ,reżysera
do powrotu kina akcji lat 80 ,jak to było w przypadku
,,Niezniszczalni ,, ,,Olimp w ogniu ,, czy ,,Ninja 2 ,, .

bradock

Zgadzam się, oby spełniał te warunki.

bradock

Myślę, ze spełniony będzie warunek, że JCVD nadal będzie sprawny i pełen wigoru do walki, bo widać na zdjęciach, że jest w bardzo dobrej formie. Nawet brzuch jeszcze sobie nieźle wyrzeźbił. A walki mają być dobrze wykonane i choreografia ma być dobra, bo zajmuję się tym John Salvitti, doświadczony choreograf, który pracował m.in przy filmie Ip Man.

granat5

Dla niektórych kategoria R jest wyznacznikiem dobrego filmu ,jest R to jest udany film ,scenariusz ,cheografia walk się nie liczą itp xD

granat5

Ale na pewno będzie dla fanów JCVD bardzo udany.

arnie47

A widziałeś fragment walki Van Damma z tym Shahlavim?