Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 759 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme
paul_van_dyk_87

tak 10/10 vilan .

paul_van_dyk_87

A dla mnie 5/10

Czarny charakter, to zdecydowanie nie dla niego. Jego gra w ogóle mnie nie przekonuje.

MFor

nie pie... bzdur...

paul_van_dyk_87

Do pier... służy mi odpowiednia część ciała... Tutaj wyraziłem jedynie osobiste zdanie... ;)

Swoją drogą... Van Damme sukcesywnie stacza się na dno, bierze coraz to głupsze role, warsztat aktorski zamiast rozwijać się do przodu, to się cofa. Rozumiem, że nie zasypują już go ofertami (jak kiedyś), ale mógłby popracować więcej umysłowo, aniżeli fizycznie, niestety mięśnie (choć nadal nieźle rozbudowane) i fajne (często zmieniane) fryzury, z biegiem czasu zanikają. Pozostaje talent i umysł, albo tego brak. Przykro mi, ponieważ do pewnego wieku byłem zafascynowany jego osobą (głównie posturą i stylem ruchów - "walk"), do dzisiaj mam kolekcję DVD większości jego filmów i "pamiętnik" z bibliografią, wycinkami z gazet itd. itp. Nikt poza nim tak mnie nie inspirował do wykonania czegoś fizycznego (machanie kończynami), ale to już niestety odległa przeszłość. :(

MFor

myślę, że jesteś zbyt surowy. W porównaniu z produkcjami z lat świetności, aktorsko bardzo się poprawił, zaczął na prawdę grać. Jeżeli chodzi o poziom dzisiejszych Jego produkcji to pozostawia wiele do życzenia...no poza Niezniszczalnymi 2.

MFor

Obejrzyj film JCVD to zmienisz zdanie.

mativandamme

Obejrzałem wszystkie jego filmy, nawet te z "epizodami". O realizacji JCVD wyraziłem się całkiem pozytywnie, choć nie w samych superlatywach.