Jennifer LawrenceIII

Jennifer Shrader Lawrence

8,2
99 435 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jennifer Lawrence

W "The Hunger games" zagra... uwaga, uwaga... piękną Katniss!
Kompletnie mi do tej roli nie pasuje. Co o niej sądzicie?

Kociooka

Całkowicie inaczej wyobrażałam sobie Katniss. I jestem niezadowolona z obsady. Ale skoro wybrano ją do tej roli, to pewnie musiała przekonać producentów swoją grą aktorską.

teenspirit

Myślę, że będzie dobra, ale ma trochę za delikatne rysy twarzy. Uważam, że powinni wziąć 'ostrzejszą' dziewczynę, bardziej 'drapieżną.

czarny_ludzik

ona poprostu idzie na popularnosci od winter's bone i teraz ma swoj okres.
do roli mystique tez nie pasowala.

Kociooka

Może być niezła, ale jak zwykle zobaczy się w praniu ;)

ponder

Sądząc po oficjalnych fotach naprawdę mi się podoba! Patrząc czasem na tą śliczną blondynkę w życiu by się jej nie widziało w roli Katniss, ale to jaką przeszla metamorfozę, jak dla mnie wyglada kapitalnie, karnacja, oczy, taka bijąca z twarzy surowość. Tylko warkocz moglaby mieć z 15 cm dłuższy ;P

Kociooka

Dokładnie, jest za delikatna trochę do tej roli. Ale miejmy nadzieję, że uda im się charakteryzacja.

Kociooka

Dla mnie nie jest najgorsza. Aktorką jest niezła, może nawet fajnie zagrać Katniss. Dobór aktorów tak naprawdę jest marny, moim skromnym zdaniem, jednak fajnie byloby mimo wszystko, gdyby nas zaskoczyli. Ja w dalszym ciagu z niecierpliwoscia czekam na film, gdyz ksiazki sa moim "skarbenkiem". Uwielbiam cała trylogię i jestem ciekawa jak przedstawiom nam ten swiat tworcy filmu :) Pozyjemy zobaczymu xD

irris2

Też myślałam, że nie nadaje się, aż do zobaczenia oficjalnych zdjęć! Po przejściu metamorfozy wygląda identycznie jak Katniss, którą sobie wyobrażałam, ciemne włosy, drapieżne rysy, cudo! Jak już ktoś wspomniał, mogła by mieć troszkę dłuższe włosy, ale nie bądźmy już drobiazgowi. Z tego, co oglądałam z nią wywiady, wydaje się również miłą osobą. Szkoda tylko, że dawno miała te 16-17 lat, bo mają zrobić 4 filmy, więc wiadomo, straci już tą dziewczęcość. Ale i tak nie mogę się doczekać! Oglądałam z nią "Do szpiku kości", więc nie pierwszy raz będzie grała nastolatkę, która musi utrzymać rodzinę ;)

Pecia15

Zgadzam się. http://www.imdb.com/media/rm3529029888/tt1392170 Wygląda rewelacyjnie

jason_bourne

Szpecą ją ciemne włosy. Jej twarz w ogóle nie pasuje do takiego koloru. A szkoda, bo Jennifer jest naprawdę śliczna.

jason_bourne

Tooo jest Jenifer ? o_O...

Kociooka

ona to jeszcze nic. co zrobili z moim Peetą! ;(

lenndepp

Peeta? Wygląda świetnie! Naprawdę nie wiem, co wy macie do Josha, przecież Mellark w książce to nie był jakiś mega przystojny, po prostu zwykły chłopak. Średni wzrost, muskularne ciało, blond włosy. Czyli Josh idealnie pasuje do Peety, poza tym ma w sobie takie ciepło, że człowiek z miejsca go lubi i to nie ze względu urody. Zobaczycie jeszcze:D

Pecia15

Mi się tam Jennifer podoba. Może nie jest moją wymarzoną Katniss, ale brzydka nie jest :)

serenitylane

W trailerach całkiem dobrze jej idzie, wydaje mi się, że będzie dobra. Poza tym w książce było powiedziane, że Katniss nie była zjawiskowo piękna, po prostu zwyczajna dziewczyna.

Pecia15

Blond włosy !! właśnie !!!!!!!
aaa teen koleś .. (nie pamietam jak on sie nazywa) too wydaje mi sie ze jednak ze troszeczke daleko mu do blond włosów ..;D
No chyba ze to tylko ja mam jakies piekielne zwidy ze ma czarne włośy !!!? ;>

Kociooka

Jennifer się bardzo dobrze zapowiada i myślę, że odpowiednio ją ucharakteryzują do tej roli ;)

Kociooka

Dziewczyna ma w sobie to coś. Jak dla mnie jedna z niewielu młodych kobiet/dziewczyn która wypracuje sobie ogromną popularność właśnie grą aktorską. Co wiecej, mi osobiście sie podoba. Ma w sobie to coś ;-)

Kociooka

ja zupełnie inaczej wyobrażam sobie Katniss dlatego trochę boję się o ten film

olaostr

Jeżeli Jennifer będzie mądrze wybierać role, to z pewnością będzie wielką, cenioną aktorką. Rola w X-Menie świetna, natomiast w "Do szpiku kości" oskarowa. Bardzo jej kibicuję :)

robert_28

Katniss jest raczej dobrze dobrana, Gale też ujdzie, ale Peeta...jakoś niekoniecznie widzę tego aktora w jego roli

nacik159

Absolutnie się zgadzam co do faktu że Peeta nie pasuje. Jeśli chodzi o Katniss to ja również uważam że się doskonale sprawdzi.

donia157

Ciągle nie jestem przekonana, co do jej osoby. Najbardziej dla mnie dobranym i dopasowanym bohaterem jest Gale, a najmniej Peeta

Kociooka

Katniss nie ma być piękna.

Gleek99

No tak, bo pewnie o brzydką dwóch chłopów się żarło przez całą trylogię ^^'

ponder

Nie lubię Katniss za urodę, ale Gale za charakter, Peeta za śpiew. Jak pisałam poprzednio, Peeta powiedział, że Katniss jest "niezbyt ładna" [SPOILER].

Gleek99

O ile dobrze pamiętam, tłumy piały z zachwytu na sam jej widok. Wszystko kwestia oprawy graficznej (a jeśli wierzysz w to, że facet będzie się uganiał za dziewczyną bo ładnie śpiewa - cóż...) ;)

ponder

Rozumiem, że w CF? To dlatego, że Peeta i Katniss cieszyli się sympatią w Kapitolu, znów wyglądali świetnie i nie mieli wielkiej konkurencji (no, może Finnick i Johanna byli wyjątkami, ale nie mieli, jak to nazwałeś, oprawy graficznej na tyle dobrej, by przyćmić zwycięzców z Dystryktu 12, jakkolwiek to brzmi).

Gleek99

Wydaje mi się , że Katniss była ładna . Cieszę się , że nie była Bóg-wie - jaką pięknością , bo to by popsuło tą książkę ... co nie znaczy , że była brzydka . Poza tym miała ciekawy typ urody : ciemne włosy , oliwkowa cera i szare oczy . Pod tym wizualnym względem Jennifer mi odpowiada .

Luenna

Wydaje mi się, że Jennifer nie ma oliwkowej cery. Poza tym, Peeta mówił w Kosogłosie, że Katniss jest "niezbyt ładna" [SPOILER].

Gleek99

Cerę da się zmienić - od tego są goście z charakteryzacji. Zresztą wygląd nie jest najważniejszą rzeczą przy odtwarzaniu postaci - grunt żeby zagrała dobrze (albo przynajmniej znośnie...).

ponder

Dokładnie. A nie można powiedzieć, że Jennifer Lawrence nie potrafi grać.

Gleek99

Ja na pewno nie mogę tego powiedzieć bo nigdy nie widziałem jej w akcji ;)

ponder

Nawet w trailerze THG widać, że potrafi.

Gleek99

No tak , cera to tak nie bardzo jak Katniss , ale reszta jest chyba w porządku . Chociaż zgadzam się ,gra aktorska to podstawa .

Luenna

W ogóle nie wiem, czy jest sens porównywać pod względem wyglądu aktorów i bohaterów. Zawsze znajdą się detale, które nie będą masowały. Na przykład z tego, co widzę, Jennifer ma zielone oczy, Catnip miała szare, poza tym ta cera, i włosy powinny być ciemniejsze (według mnie). Podobnie z Liamem. A Peeta miał mieć jasnoblond loki. No i Rue, która miała mieć oliwkową cerę. I Glimmer, która powinna być zniewalająco piękna. No i Willow według mnie jest zbyt ładna,by grać Prim.

Gleek99

Źle się wyraziłam , chodziło mi o to , że Jennifer jako Katniss odpowiada moim wyobrażeniom książkowego pierwowzoru . Oglądając nawet trailer , dochodzę do wniosku , że nic bym w niej nie zmieniła , bo po prostu dla mnie Jennifer oddaje Katniss nawet mimo tych różniących je szczegółów . Ale każdy mógł ją sobie wyobrażać inaczej,no i zgadzam się , że pewne detale urody są niezachowane .

Kociooka

Ja myślę, że pasuje, bo jest taka dziewczęca, mimo tego, że jest starsza. ma w oczach taka powagę, jak ksiażkowa, dojrzala Kat.
P.s.
Mozna tez tu dołączyć - http://www.facebook.com/igrzyskasmierci - jest duzo fot, materiałów i konkursy :)