Jennifer LawrenceIII

Jennifer Shrader Lawrence

8,2
99 435 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jennifer Lawrence

akademia da statuetkę 22 letniemu młokosowi bez wybitnego dorobku lub ról? bo jest jedną z faworytek u booka..szczerze wątpię

everyman84

to jest nagroda za rolę, nie za całokształt...

tend

wiem dude wiem, ale różnie z tym bywało. chodzi mi że Jenifer jest mega młoda i utalentowana, może poczekać na oscara, w przeciwieństwie do innych nominowanych koleżanek-próbuje rozumować jak akademia:)

everyman84

A np. Anna Paquin?

everyman84

Najmniejsze szanse na Oscara ma Q. (nie napiszę z pamięci jej imienia...) Wallis, z kolei Riva nie jest Amerykanką i jest w zaawansowanym wieku (nagroda dla 82-letniego Plummera to ewenement), a Watts nie gra w filmie Amerykanki (do tego w filmie nieamerykańskim), więc nie promuje amerykańskich wartości, które są jedyne w swoim rodzaju. Zostają Lawrence i Chastain. Dużo będzie zależało od nagród krytyków z poszczególnych stanów. To jest rozumowanie Akademii. Więc myślę, że Jen nie jest bez szans.

Robert_Sawyer

Chastain ma moim zdaniem większe szanse, bo gra w filmie w ulubionej kategorii Akademii - wojna, Bliski Wschód no i Osama Bin Laden. Dla samej tematyki Chastain przoduje wśród kobiet. Jeżeli chodzi o aktorki, to wolę Jennifer, chociaż Jessica jest genialną aktorką - w Drzewie życia, Służących i Długu była fenomenalna, w Długu chyba nawet ciut lepsza od Helen Mirren.

Binula

Napisałem, że Jen nie jest bez szans, ale to właściwie tylko dlatego, że także wolę ją niż Chastain (niczego jej nie ujmując), bo ta druga najprawdopodobniej wygra. Tym bardziej, że nie nominowano Bigelow i Jessica może, że tak powiem, zająć jej miejsce (wmawiam sobie, że przecież już po wyborach i teraz to już bez różnicy, ale nadal nie wierzę w obiektywizm Akademii).

Robert_Sawyer

hmm z tą Anną Paquin- w sumie jest ewenement. trafne przemyślenia-wypada sie zgodzić. Więc wnioski że liczą sie Jen i Chastain, reszta out. Choć zawsze liczę sie że Akademia pokaże jaja i autonomiczność i wbrew powszechnej opinii krytyków totalnie wbrew faworytom da statuetki innym czym zaskoczy i zaszokuje-co roku mam takie pytanie i sie zastanawiam czy to "już" czy to ten rok, ale nie było i nie zanosi sie choć myśl zawsze w głowie sie rodzi w okolicach lutego i bliżej gali.

everyman84

druga nominacja jest już nie lada wyczynem a z jej talentem nie ostatnia.