Może trochę banalne pytanie, ale ciekawa jestem Waszych odpowiedzi...
A więc zacznę ja:)
Nie będę udawała, że znam się na grze aktorskiej, ale jako przeciętny człowiek mogę powiedzieć, że przekonują mnie wszystkie kreacje bohaterów, stworzonego przez Johnny'ego - począwszy od wiecznego chłopca w "Marzycielu", tajemniczego buntownika w "Czekoladzie" aż po często opluwanego zwariowanego pirata w serii "Piratów z Karaibów" (oglądam to przede wszystkim - jeśli nie tylko - ze względu na Jacka...).
Poza tym myślę, że Johnny ma wielkie serce. Choćby niedawno mogliśmy usłyszeć o tym, że oddał całą gażę za "Imaginarium of parnasuss" córce Heatha Ledgera, by zapewnić jej przyszłość. Po prostu ma facet gest i to w bardzo słusznej sprawie. Sam ma już dużo kasy, ale woda sodowa nie uderzyła mu do głowy i nie zrobił się z niego opętany skąpiec...
Nie sposób tez wspomnieć o urzekającym uroku Deppa. Nie uważam, że jest nieziemsko przystojny, ale ma coś w sobie... Jest prawdziwym facetem i to najbardziej mnie w nim ujmuje. Nie jest żadnym wypindrzonym gogusiem ani sztucznym maczo.
Czekam na Wasze odpowiedzi;) jestem otwarta na słowa krytyki, ale wiecie, bez przesady...:) jestem tu nowa;)
mmm... ja też nie mogę się doczekać;) uwielbiam hiszpański, a Johnny dał
nam próbkę takiego akcentu w 'Don Juanie DeMarco'. a teraz całkowicie po
hiszpańsku...? Bosko;)
a mówisz? uczysz się?
ja właśnie zaczęłam na lektoracie i bardzo mi się podoba tylko mam beznadziejną babkę ;]
muszę się wziąć i sama więcej uczyć:)
niestety nie:/ chociaż umiem parę słów na krzyż:D kiedyś próbowałam na
własną rękę nauczyć się trochę z Easy Espanol...;P ale niekoniecznie mi to
wyszło.
Zazdroszczę Ci, że masz taką możliwość, chociaż ciulowo, że masz słabą
babkę, bo jak już macie ten hiszpański, to mógłby być już taki sensowny...
A! I już wiem, o jaki film chodzi:) W takim razie to teraz jeden z dwóch
najbardziej oczekiwanych przeze mnie filmów z Johnnym (drugim jest 'Dark
Shadows', gdzie ma grać wampira...) ;)
tzn, bo prostu nie mój typ nauczyciela zbyt chaotyczna, no ale jakieś podstawy zawsze można samemu rozwijać ;) hah jak Johnny sie nauczy to JA TEZ;P , heh on zostanie poliglotą niedlugo ;>
co do filmów czekam na wszystkie,ale tak Dark Shadow i Wild Roses Tender Roses , bo taki ma być chyba ostatecznie tytuł sie plasują na samej górze, ciekawe czy bedzie realistyczny czy trochę swojej magii Kusturica dołoży, w każdym razie do ich premiery jeszcze bardzo daleko, więc na razie skupiam się na tych,które są bliżej :)
i cieszę się, że napisałaś tu tutaj, a nie założyłaś nowego tematu...
Wiem, powtarzam się i powtarzam to, co wielu przede mną też już mówiło, ale
naprawdę nie rozumiem, dlaczego 'I love you, Johnny!' albo 'On jest boski!'
nie można dopisać do jednego z dziesiątek istniejących tematów tego typu,
tylko każdy odczuwa potrzebę założenia własnego... masakra:/
odświeżam:)
sądzę, że temat w miarę rozsądny i daje okazję do wypowiedzenia się na
temat talentu Johnny'ego. Czekam na nowe opinie:)
Cenię go za ogromny talent i za świetnie dobrane role, z Timem tworzy arcydzieła, które trudno się zapomina, super jest też w nim to, że jest normalnym człowiekiem, który nie pcha się specjalnie na 1-sze strony gazet i nie jest skandalistą, potrafi się wcielić w każdą rolę i do tego ma cudny głos (sweeney todd)
ee dżony jest spoko gość i w ogóle fajnie gra, jest kul ale tak serio to go nie znam:D Więc nie wypowiem się!
W sumie to ja też go nie znam:D i jak już tu mówiłam, nie wiem, czy nie
odbieram źle jego osobowości. Ale jako aktora to raczej jesteś w stanie go
ocenić... No chyba, że nie obejrzało się żadnego filmu z jego udziałem:)
ciężko coś powiedzieć o osobowości człowieka jak się nawet z nim nie rozmawiało;) no nie?
więc już kończę z tymi "achami" i "ochami" (czas dorosnąć ;p ) ale nadal go lubię i nadal jest moim ulubionym aktorem, bo podobają mi się jego filmy :)
i z niecierpliwością czekam na wszystkie nowości (DZIŚ w końcu idę na Alicje! :D) nawet na 4 Piratów których w sumie z chęcią zobaczę, moze wyjdzie jakas nowa, ciekawa historia, a jak nie to przyjamniej miło bedzie znowu zobaczyc Johnnwgo jak się wygina ;p
Dobra, kończę tego offtopa :P
Za co lubię Deppa ? Na pewno powtórzę po wszystkich, ale co mi tam...
Na pewno za zdolności aktorskie (jak dla mnie nawet grając stół byłby świetny). Po drugie, że nie odbiła mu sodówa i wypiął się na cały hollywoodzki światek celebrytów. I w końcu za to, że potrafił skończyć z ćpaniem (i sam potrafi przyznać że ćpanie to debilizm).
Moim zdaniem jest to wspaniały aktor - geniusz. Uwielbiam jego charyzmę, męski wdzięk i mądre oczy. Podoba mi się w nim to, że nie pcha się na siłę przed kamerę. Jest to, według mnie, jeden z niewielu aktorów, który jest postrzegany przez pryzmat swoich ról, a nie życia prywatnego, romansów, skandali i plotek.
Muszę stwierdzić, iż obejrzałam wszystkie filmy z Deppem (ufff... Trochę czasu mi to zajęło ;), ale żaden mnie nie rozczarował. I za to właśnie uwielbiam Deppa. Podoba mi się to, że stara się grać w różnych filmach i za każdym razem zaskakuje mnie wykreowanymi przez siebie postaciami.