Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 797 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

W tym temacie piszcie wszystko o Dżonym Dippie. Wszystko! Nasze 'głupie' pogaduszki piszmy tutaj ^^ I inne poważne sprawy na temat tego cudownego aktora!

Pozdrawiam.

Nieaktywny_2

Tak naprawde to jestem Kamila (kama) ale korzystam z e-maila mojej mamy, gdyż z moim dziwne rzeczy się dzieją...

Nieaktywny_2

Witam Kamila! :)) Witam witam w naszych skromnych progach :))

femles_CS

Witaj Kamilka :D :D Pewnie ,że Cię przyjmiemy czemu dlaczego niby nie:D hyhy do Nas karzdy może się przyłączyć :D pozdrawiam :*

Ulcia_6

tak ogólnie to Wszystkich Was witam :*

Nieaktywny_2

Pewnie zaraz mój post usuną (a może nie) ale co tam! Napiszę! ;)

Prawo autorskie początkowo regulowało jedynie prawo do uznania twórcy jako kreatora swojego dzieła. Później rozszerzono to zagadnienie, aby obejmowało kopiowanie dzieł w celach komercyjnych i dziś ogranicza nawet prawa osób prywatnych do takowego kopiowania (w Polsce dozwolone jest kopiowanie, ale nie udostępnianie).

Sądzimy, że takie ewoluowanie prawa autorskiego to dla społeczeństwa niedopuszczalny rozwój wydarzeń. Dziś postęp ekonomii i techniki wybił prawo autorskie całkiem z równowagi. Zmieniło ono swoje znaczenie i przynosi nieuczciwe korzyści niewielkiej liczbie wielkich graczy rynkowych kosztem artystów, konsumentów i społeczeństwa ogółem. Miliony klasyków, piosenek, filmów i dzieł sztuki trzyma się jak zakładników w sejfach przedsiębiorstw rozrywkowych (np. filmy i muzykę z lat 50-tych i 60-tych). Są one niedostatecznie poszukiwane przez grupy konsumentów, aby opłacało się je wypuścić na rynek, lecz potencjalnie zbyt lukratywne, by wypuścić je na wolność (czyli do domeny publicznej). Chcemy uczynić te wszystkie dzieła wolnodostępnymi dla każdego. Właśnie teraz, kiedy jeszcze ich filmowy celuloid nie został zniszczony przez czas.

Konstytucja mówi, że miejscem docelowym każdego dzieła jest domena publiczna, gdy zadecyduje o tym artysta lub gdy wygasną prawa autorskie. Trzeba zatem jasno określić w ustawie, kiedy i na jakich warunkach dzieła przechodzą do domeny publicznej (najlepiej w ramach osobnej ustawy - ustawy o domenie publicznej).

Sądzimy, że prawu autorskiemu należy przywrócić pierwotny kształt. Prawodawstwo powinno się zmienić tak, by regulowało użycie i kopiowanie wyłącznie w celach komercyjnych (tak jak było to 40 lat temu). Według nas dzielenie się kopiami, czy rozprowadzanie cudzego dzieła w jakikolwiek inny sposób nie powinno być zabronione dopóty, dopóki nie zaczyna to przynosić korzyści majątkowych.
Komercyjna część praw autorskich powinna nadal istnieć, lecz ona także potrzebuje gruntownej reformy. Cel prawa autorskiego zawsze był taki, aby znaleźć równowagę pomiędzy różnymi sprzecznymi rynkowymi interesami (między otrzymaniem rekompensaty oraz zyskiem z badań i innowacji a dobrem publicznym). Dziś ta równowaga jest całkiem zaburzona i potrzebuje rekonstrukcji.

Chcemy, aby okres ochronny, to znaczy prawo wyłączności do produkowania kopii dzieł do użytku komercyjnego, znacznie ograniczono. Aby funkcjonował on, dla przykładu, przez pięć lat (jest to umowna granica) od czasu publikacji dzieła. Zasięg ochrony musi być ograniczony tak, by można było tworzyć nowe dzieła w oparciu o inne dzieła, czyli tak zwane opracowania. Należy również sprecyzować zakres odstępowania od tej podstawowej reguły, jeżeli odstępstwo to jest zasadne i umotywowane, jak na przykład w przypadku tłumaczenia książek.

Partia Piratów

*szlachetny piratek*
~~~irys0~~
Patrycja

femles_CS

:) :D a ja idę spać i Wszystkim życzę miłej nocki i weekendu :D bay:* :D

Nieaktywny_2

14.21 - nikogo nie ma na forum...:(

Nieaktywny_2

http://www.lansik.pl/5367/zac-efron-penetrowal-pokoje-trzech-lasek/

Nieaktywny_2

Witam , jestem nowa... mam nadzieje, że mnie przyjmiecie ? :)

Zolwie_morskie

Oczywiście! Witamy! :))

Nieaktywny_2

No witam, witam!
Widzę, że parę nowych osób dołączyło się do grona :D

TODDka

lol to ja też się dołączam do rozmowy:) właśnie nalazłam bardzo króciutkie ale m.in. o Deppusiu, no i jak pieknie potrafi operować kamerą:)
http://youtube.com/watch?v=AZ3m3Gt6MA4

_LadyGirl_

Obejrzałabym, ale komp mi się zawiesi i nie będzie mi się chciało znowu uruchamiać.

TODDka

hehe mam to samo i każdy filmik muszę właczać przez Firefoxa

Nieaktywny_2

Przypominam, że jutro w programie "Co za tydzień" ma być wywiad z Deppem. Przynajmniej gdzieś tak wyczytałam na forum.

Nieaktywny_2

Widziałam filmik. Fajny! Ale naprawdę ma być wywiad z Deppem? Świetnie!!!

martajanik10

Nie chcę robić nadziei. Tak mi się obiło o uszy, a właściwie o oczy.

Nieaktywny_2

Oooo... nikogo nie ma w domu? Buu...

martajanik10

Je jestem :D :D

TODDka

Ojeju właśnie jak napisałaś to korki u mnie wysiadły!

martajanik10

Co do tego wywiadu...

"17 lutego(niedziela) w programie "co za tydzień", Oliwier Janiak przeprowadzi wywyad z Johnnym na temat Sweeney Todd!
OGLDAJCIE!"

tydzien temu ktos mi przyslal takĄ wiadomosc na gg... nie mam pojecia kto i nie mam pojecia czy to prawda...
pozdro

UneFille

Oby to była prawda.

TODDka

Oj tak...a tak w ogóle to o której godz. mniej więcej leci ten program?

femles_CS

Dokładnie to 16.30

Nieaktywny_2

No nie! Jest dopiero 23.30 a nikogo nie ma na Filmwebie! Foch!

Oficerka_Rumopijka_CS

http://www.filmweb.pl/topic/794158/Kt%C3%B3ry+blog+.html

kto się zgadza? :D

Nieaktywny_2

Nikt nie chce ze mną gadać :( idę z tąd! Foch!

Oficerka_Rumopijka_CS

Skowronek spóźniłam się o pare min ! tak to bym Cię złapała uu...:(((

Nieaktywny_2

Ja się z tobą zgadzam skowronku! ten blog jest naprawdę bardzo fajny!

Nieaktywny_2

Zawstydzacie mnie... ;)

Nieaktywny_2

Cześc chciałabym się dołączyć do waszych pogaduch o deppie jestem wielbicielka deppa (fanką to za duże słowo)i mam nadzieję bliżej zapoznac się z jego filmami(ogladałam tylko nieliczne) mam nadzieje że mnie do siebie przyjmiecie
Pozdro

Rosemery_B

Jasne, że przyjmiemy :D A na razie zapraszam do zabawy, wejdź tu:
http://www.filmweb.pl/topic/771362/Mo%C5%BCe+Wam+si%C4%99+to+wyda%C4%87+%C5%9Bmi eszne...html?page=15
i zjedź na dół. Piszemy historię o Johnnym i jego Aniołkach.

Nieaktywny_2

Tak w ogóle to co z naszym Aniołkiem Madzią?

Nieaktywny_2

No i co? Wywiad był... i czaaaad ^^ <głupawka> Tylko czemu taki krótki?? :/

Lubicie to?
http://tranced.wrzuta.pl/audio/4qRaR562vh/
Z Benny & Joon. Ja to uwielbiam ^^

Zolwie_morskie

No spoko pioseneczka :D

Nieaktywny_2

Niezła piosenka. Taka inna :)

martajanik10

Spoczko ta pioseneczka :) hyhy...

Nikogo nie ma...już dawno z nikim nie pisałam buuu...gdzie Wy Wszyscy jesteście ;(((....Buuuuu.....Pozdrawiam ;*

Ulcia_6

ja jestem ale na chwilunie bo zaraz starzy do domu wrócą i "uczyć" bedę sie musiała:)

użytkownik usunięty
aziamich

Hej! Ja też jestem na chwilę. Co tu tak cicho?

Nieaktywny_2

http://www.filmweb.pl/topic/795517/czesc.html
Zapraszam

Nieaktywny_2

Hej! Witam wszystkich!
Wróciłam po przerwie spowodowanej brakiem neta... :P Skończył nam sie jeden i dopiero teraz nam aktywowali czy coś drugi ^

No ale co was to obchodzi, ważnie że wróciłam :D

Nieaktywny_2

Przepraszam ale gdzie są wszyscy? 3 DNI MNIE NIE BYłO I OD RAZU NIKOGO NIE MA! BUUU GDZIE JESTEśCIE? :D

^^
Dziękuje za uwagę.

Nieaktywny_2

Może cię to nie poczieszy, ale ja jestem ;P
Właśnie dołączyłam.

Toddett

Pociesz, pocieszy :)

Nieaktywny_2

Jak miło ;P

Czy to prawda, że Sweeney ma ograniczenie od 18 lat?

Toddett

niestety tak.... i przez to ja nie pójdę. a moja kuzynka nie chce mi kupić biletu, a mi sprzedać nie chcieli:(

aziamich

No Madzia Nasza w końcu wróciła HURA :)...Hmm a ja słyszałam ,że można z na ten film wejść z osobą co ma 18 lat :)

PS. Tak wogóle to witam WSZYSTKICH :*

Ulcia_6

Ejj no gdzie są Wszyscy :(( dziwnie jakoś teraz na forum jest nikt nic nie pisze ;(( BU!! Dobranoc ;*

Ulcia_6

No właśnie... Gdzie nasz 'team' ?

Buuu... Ja chce na Todd'a ... :( A nie mam 18 jeszcze...

Nieaktywny_2

ja też, niestety, a chciałam iść z przyjaciółką... ona też uwielbia johnnego ;*