W tym temacie piszcie wszystko o Dżonym Dippie. Wszystko! Nasze 'głupie' pogaduszki piszmy tutaj ^^ I inne poważne sprawy na temat tego cudownego aktora!
Pozdrawiam.
Tak naprawde to jestem Kamila (kama) ale korzystam z e-maila mojej mamy, gdyż z moim dziwne rzeczy się dzieją...
Witaj Kamilka :D :D Pewnie ,że Cię przyjmiemy czemu dlaczego niby nie:D hyhy do Nas karzdy może się przyłączyć :D pozdrawiam :*
Pewnie zaraz mój post usuną (a może nie) ale co tam! Napiszę! ;)
Prawo autorskie początkowo regulowało jedynie prawo do uznania twórcy jako kreatora swojego dzieła. Później rozszerzono to zagadnienie, aby obejmowało kopiowanie dzieł w celach komercyjnych i dziś ogranicza nawet prawa osób prywatnych do takowego kopiowania (w Polsce dozwolone jest kopiowanie, ale nie udostępnianie).
Sądzimy, że takie ewoluowanie prawa autorskiego to dla społeczeństwa niedopuszczalny rozwój wydarzeń. Dziś postęp ekonomii i techniki wybił prawo autorskie całkiem z równowagi. Zmieniło ono swoje znaczenie i przynosi nieuczciwe korzyści niewielkiej liczbie wielkich graczy rynkowych kosztem artystów, konsumentów i społeczeństwa ogółem. Miliony klasyków, piosenek, filmów i dzieł sztuki trzyma się jak zakładników w sejfach przedsiębiorstw rozrywkowych (np. filmy i muzykę z lat 50-tych i 60-tych). Są one niedostatecznie poszukiwane przez grupy konsumentów, aby opłacało się je wypuścić na rynek, lecz potencjalnie zbyt lukratywne, by wypuścić je na wolność (czyli do domeny publicznej). Chcemy uczynić te wszystkie dzieła wolnodostępnymi dla każdego. Właśnie teraz, kiedy jeszcze ich filmowy celuloid nie został zniszczony przez czas.
Konstytucja mówi, że miejscem docelowym każdego dzieła jest domena publiczna, gdy zadecyduje o tym artysta lub gdy wygasną prawa autorskie. Trzeba zatem jasno określić w ustawie, kiedy i na jakich warunkach dzieła przechodzą do domeny publicznej (najlepiej w ramach osobnej ustawy - ustawy o domenie publicznej).
Sądzimy, że prawu autorskiemu należy przywrócić pierwotny kształt. Prawodawstwo powinno się zmienić tak, by regulowało użycie i kopiowanie wyłącznie w celach komercyjnych (tak jak było to 40 lat temu). Według nas dzielenie się kopiami, czy rozprowadzanie cudzego dzieła w jakikolwiek inny sposób nie powinno być zabronione dopóty, dopóki nie zaczyna to przynosić korzyści majątkowych.
Komercyjna część praw autorskich powinna nadal istnieć, lecz ona także potrzebuje gruntownej reformy. Cel prawa autorskiego zawsze był taki, aby znaleźć równowagę pomiędzy różnymi sprzecznymi rynkowymi interesami (między otrzymaniem rekompensaty oraz zyskiem z badań i innowacji a dobrem publicznym). Dziś ta równowaga jest całkiem zaburzona i potrzebuje rekonstrukcji.
Chcemy, aby okres ochronny, to znaczy prawo wyłączności do produkowania kopii dzieł do użytku komercyjnego, znacznie ograniczono. Aby funkcjonował on, dla przykładu, przez pięć lat (jest to umowna granica) od czasu publikacji dzieła. Zasięg ochrony musi być ograniczony tak, by można było tworzyć nowe dzieła w oparciu o inne dzieła, czyli tak zwane opracowania. Należy również sprecyzować zakres odstępowania od tej podstawowej reguły, jeżeli odstępstwo to jest zasadne i umotywowane, jak na przykład w przypadku tłumaczenia książek.
Partia Piratów
*szlachetny piratek*
~~~irys0~~
Patrycja
lol to ja też się dołączam do rozmowy:) właśnie nalazłam bardzo króciutkie ale m.in. o Deppusiu, no i jak pieknie potrafi operować kamerą:)
http://youtube.com/watch?v=AZ3m3Gt6MA4
Przypominam, że jutro w programie "Co za tydzień" ma być wywiad z Deppem. Przynajmniej gdzieś tak wyczytałam na forum.
Co do tego wywiadu...
"17 lutego(niedziela) w programie "co za tydzień", Oliwier Janiak przeprowadzi wywyad z Johnnym na temat Sweeney Todd!
OGLDAJCIE!"
tydzien temu ktos mi przyslal takĄ wiadomosc na gg... nie mam pojecia kto i nie mam pojecia czy to prawda...
pozdro
Cześc chciałabym się dołączyć do waszych pogaduch o deppie jestem wielbicielka deppa (fanką to za duże słowo)i mam nadzieję bliżej zapoznac się z jego filmami(ogladałam tylko nieliczne) mam nadzieje że mnie do siebie przyjmiecie
Pozdro
Jasne, że przyjmiemy :D A na razie zapraszam do zabawy, wejdź tu:
http://www.filmweb.pl/topic/771362/Mo%C5%BCe+Wam+si%C4%99+to+wyda%C4%87+%C5%9Bmi eszne...html?page=15
i zjedź na dół. Piszemy historię o Johnnym i jego Aniołkach.
No i co? Wywiad był... i czaaaad ^^ <głupawka> Tylko czemu taki krótki?? :/
Lubicie to?
http://tranced.wrzuta.pl/audio/4qRaR562vh/
Z Benny & Joon. Ja to uwielbiam ^^
Spoczko ta pioseneczka :) hyhy...
Nikogo nie ma...już dawno z nikim nie pisałam buuu...gdzie Wy Wszyscy jesteście ;(((....Buuuuu.....Pozdrawiam ;*
Hej! Witam wszystkich!
Wróciłam po przerwie spowodowanej brakiem neta... :P Skończył nam sie jeden i dopiero teraz nam aktywowali czy coś drugi ^
No ale co was to obchodzi, ważnie że wróciłam :D
Przepraszam ale gdzie są wszyscy? 3 DNI MNIE NIE BYłO I OD RAZU NIKOGO NIE MA! BUUU GDZIE JESTEśCIE? :D
^^
Dziękuje za uwagę.
niestety tak.... i przez to ja nie pójdę. a moja kuzynka nie chce mi kupić biletu, a mi sprzedać nie chcieli:(
No Madzia Nasza w końcu wróciła HURA :)...Hmm a ja słyszałam ,że można z na ten film wejść z osobą co ma 18 lat :)
PS. Tak wogóle to witam WSZYSTKICH :*
Ejj no gdzie są Wszyscy :(( dziwnie jakoś teraz na forum jest nikt nic nie pisze ;(( BU!! Dobranoc ;*