Katie Melua

Ketevan Melua

5,5
4 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Katie Melua

Moim zdaniem jest świetna. Gdy słuchałam jej pierwszy raz,drugi i nawet trzeci to podobały mi sie tylko piosenki "What I Miss About You","Dirty Dice","Ghost Town" i oczywiscie "If you were a saliboat":) Ale gdy przesłuchałam jeszcze kilka razy jej płytke to doceniłam wszytskie piosenki. Są niesamowite,Katie ma przeogromny talent. Ale "Pictures" to nie jest taka o sobie fajna łatwa płytka która podoba sie każdemu i od pierwszego wsłuchania sie. Trzeba czasu żeby "wczuć sie" w piosenki...dlatego baardzo a to bardzo denerwują mnie głupie teksty ze jej nowa płyta jest nudna i beznadziejna...tez tak uwazalam na samym poczatku,ale tak jak pisałam trzeba sie wczuc,bo nie zawsze da sie cos docenic na samym poczatku. Np.moja kolezanka nie lubiła "Piece By Piece" i stwierdziła ze płytka jest beznadziejna,smętna itd...zmusiłam ją żeby przesłuchała kilka razy płytke;) i teraz nie moze bez niej zyc...;) tak bywa,wiec nie zrażajcie sie od razu xD Katie jest wspaniała:) pozdrawiam

użytkownik usunięty
Aleera_2

Ja uważam, że płyta jest świetna. Tylko do jednej piosenki nie mogę się przekonać - do "Mary Pickfrod", jednak bardziej na zasadzie, że nigdy sama nie mam ochoty jej słuchać, ale jak już leci, to mi nie przeszkadza, a nawet myślę, że ma coś w sobie.
Bardzo mi się podoba też, jak Katie śpiewa "In my secret life", znając wersję Cohena nie wyobrażałam sobie, żeby ona mogła to śpiewać, a jednak bardzo dobrze sobie poradziła.

Ja właśnie lubie Mary Pickford. Jest dla mnie przyjemna i niedłużąca się. Ale szanuje twoje zdanie. Bardzo ładna jest też If the lights go out (niepamiętam dokładnie tytułu)

KonseK

bardzo ładne są wszystkie...:)

Aleera_2

jestem fanem Katie już od Call of the search, bo jakoś prędzej jej nie słyszałem. To prawda,że jej piosenki są piękne, w sam raz do refleksji nad życiem... Piękny głos, niebywała uroda i skromność za to ją właśnie szanuje. Z nowej płyty wpadły mi w ucho od razu If the lights go out, Mary Pickford i Spellbound, alegeneralnie wszystkie są fajne:)

Ja też myślę, że płyta jest świetna. Najlepsza z trzech. Nie musiałam się wczuwać, od razu mi się spodobała jako całość. Jest bardzo spójna, nie ma skoków nastrojów, sporo nowinek muzycznych, nowych rytmów, a jednocześnie nadal fantastyczny styl Katie.
Tak jak Akaterine - najmniej mi "leży" "Mary Pickford".
Moje najulubieńsze ;): "Scary films" i "What it says on the tin".

Aleera_2

Ja najbardziej lubię "Mary Pickford" i "What I miss about you" czy jakoś :P Ogólnie to płyta nie jest zła ale w porównaniu do dwóch poprzednich to jednak cienka - dobrze się jej słucha ale według mnie nie ma żadnego naprawdę zajebistego utworu (tak jak "Crawling up the hill" z "Call of the Search" albo "Spiders Web" z "Piece by Piece).

Aleera_2

Płyta jest boska. Można się przy niej rozmarzyć.

Aleera_2

Wszystkie utwory są godne polecenia każdemu kto zna się na muzyce... Najbardziej mi się podoba: "What I Miss About You". Dziwne... To jedyna piosenkarka, której WSZYSTKIE piosenki są moimi ulubionymi... Niezależnie od płyty. Uwielbiam Ją!