Kaya Scodelario

Kaya Rose Humphrey

7,4
21 422 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kaya Scodelario

za jedną rolę strzelić jej dziesiątkę i patrzeć jak wspina się po rankingu filmwebu? Jest ponad
Emmą Thompson, to chyba warto się zastanowić czy coś nie jest nie tak. Ludzie pamiętajcie,
że są cyfry pomiędzy 1 a 10 ;)

użytkownik usunięty
karaudrey

Trudno się nie zgodzić, że jej miejsce jest tutaj zawyżone - mimo że bardzo ją lubię, to jednak nie zasłużyła na miejsce nawet w pierwszej trzysetce... nie zagrała w niczym co mogłoby ukazać jej prawdziwe aktorstwo! Jednakże jest w moich ulubionych aktorkach, ponieważ po roli Effy głęboko wierzę, że stać ją na znacznie znacznie więcej!

To, że dodałaś ją do ulubionych aktorek/aktorów nie czyni mi żadnej szkody ani rankingowi, to było ok z twojej strony. Wierzę, ze stać ją na więcej, trzeba tylko czekać aż zagra w czymś innym i jakiejś ciekawej roli. Widać, że dzięki temu serialowi powoli się wspina po drabinie kariery, myślę, że już niedługo pokaże na co ją stać.

karaudrey

jak ja jej nie lubię! Przynajmniej jej w roli Effy i tego ze wszyscy się nią tak podniecają

kejcia

Piątka, mam tak samo.

MonikaFromComton

To się chyba nazywa zazdrość...

Jackie6

To że jej nie lubie od razu znaczy, że zazdroszczę? Śmiechu warte :)

MonikaFromComton

to znaczy że jej zazdrościsz, skoro sama napisałaś, że jej NIE LUBISZ BO WSZYSCY SIĘ NIĄ TAK PODNIECAJĄ. :D to jest zazdrość, i to definitywna. :D

casperd

Skoro też jarasz się mega smutną, pseudo zbuntowaną dziewczynką o jednym milion razy złamanym serduszku to ci współczuję :)

MonikaFromComton

Każdy ma swój gorszy dzień. :D A gdy Kaya grała zdrową Effy z całą tą pewnością siebie i tajemniczością było baaaardzo seksowna. ; ) A to co się stało później z bohaterką Skinsów to już choroba, a więc proszę nie wyciągaj jej na argument (niedoszły zresztą), bo pewnego dnia może się okazać, że Ty sama osobiście poczujesz tą przyjemność (nie żebym Ci czegoś życzył czy coś). : )
Ha. Twoja zazdrość bierze się stąd, że pewnie jesteś jedną z tych brzydkich, meeega smotnych dziewczyn, o złamanym serduszku, strachu do świata, zamknięta w sobie i ten brak wymarzonego chłopaka. No cóż. I jeżeli życie jest takie złe i wgl to nie naskakuj na ludzi w necie za to, że lubią kogoś, kto jest sławny i wgl. ;) Bo wiesz jak to mówią: kozak w necie, pi*da w świecie. ;)
PS Nie zapominaj, że Effy to tylko wizerunek Kayi stworzony na rzecz serialu. ; ) To, że nie lubisz bohaterki nie znaczy, że musisz przekreślać aktorkę. ; P

casperd

Hahaha no twoja wypowiedź to już mnie rozbiła totalnie. Nie znasz mnie człowieku a wyciągasz wnioski, to takie fascynujące. Tak się składa, że jestem przeciwieństwem schematu o którym wspomniałeś ale strasznie mnie tym rozbawiłeś. Poza tym nie oceniam Tej Kayi po jednej roli, większość filmów z nią to gnioty i dla mnie to nie aktorka ale drewienko na którzy mogą ponapalać się tacy jak ty.

MonikaFromComton

które*

W każdym razie ustępuję, życzę dalszego jak dla kogo miłego, podniecania.
A jeszcze jedno - jak już miałabym komu zazdrościć to zazdrościłabym innym, ambitniejszym gwiazdą kina. Żegnam :)

MonikaFromComton

łaaaaaaaał. Napisałem, że "brzydka" a ty odrazu że jesteś przeciwieństwem. Cóż za skromność. Tylko takiej pozazdrościć. :D Narcyzm i zazdrość chorobami XXI wieku. ; ) uważam, że Kaya wbrew Twojemu przekonaniu ma dość duże zdolności aktorkie. ja również żegnam i życzę miłego życia, złotko. :*

casperd

No według ciebie, według mnie nie. A skromna nie jestem, cóż począć :) Wzajemnie.

karaudrey

Jest przepiękna. Nic więcej. Aktroka kompletnie do dupy, ZERO emocji. Ona chyba w ogóle nie ma mięśni na twarzy. Widziałam ją w dwóch filmach i jest chyba jeszcze gorsza niż Emma Roberts, na gra sztucznie, ale przynajmniej gra. Dostała ode mnie wygórowane 1, szkoda, że to i tak nic nie zmieni.

Aycture

Muszę się zgodzić, że jest niesamowitą laską, jednak za 1 słabą rolę w serialu Skins (nie wiem co musiałaby robić w reszcie, ale obejrzałem tylko 1 sezon i wypowiedziała tam może 4 zdania, a reszta jej gry aktorskiej nie istniał) nie powinna być nawet w top 500.

Jednak trzeba wziąć poprawkę na to, że jest to portal społecznościowy i będą zawsze trendy. Jest to bolesne, ale niestety prawdziwe i dopóki w rankingach nie będą mogły brać tylko głosy ludzi którzy regularnie korzystają z Filmwebu, będzie tak zawsze.

Mam tylko nadzieję, że jeżeli zostanie na takiej pozycji, to zagra w kilku świetnych filmach albo przynajmniej naprawdę dobre role.

Trzeba pamiętać, że jest bardzo młoda i w takim wieku niektórzy wielcy aktorzy dopiero zaczynali. Póki co nie mam zamiaru na siłę jej obniżać oceny, choć to miejsce bardzo razi w obecnym stanie rzeczy.

Pozdrawiam!

Miczal

Miczal, to prawda, że w pierwszym i drugim sezonie Kaya nie za bardzo popisała się umiejętnościami aktorskimi czy to z powodu ich dotychczasowego braku , czy braku okazji na ich zademonstrowanie. Jednakże w 3 i 4 sezonie Effie jest jedną z głównych bohaterów i to między innymi wokół niej wszystko się kręci. :D Widzimy ją bardzo często, właściwie co odcinek i szczerze powiem, że jej zdolności aktorskie nie są tak słabe jak niektórzy sądzą. :D Oczywiście nie uważam, że po jednej roli powinna od razu być okrzyknięta najlepszą aktorką na świecie. Aczkolwiek proszę nie stawiać na niej krzyżyka. : P Mnie osobiście usatysfakcjonowała swoją rolą i tym jak ją zagrała. Szczególnie w 4 sezonie, kiedy (jeżeli ktoś zamierza oglądać 4 sezon Skinsów to niech dalej nie czyta bo będą spoilery) okazuje się, że Effy jest chora psychicznie, trafia do szpitala wielokrotnie będąc z niego wypuszczaną i przyjmowaną ponownie. :D

karaudrey

ja się zgadzam z tobą całym sercem. nie zasługuje na miejsce w najlepszych aktorkach, bo gra dziewczynę, która ciągle pali, pije, ćpa i uprawia seks. to moje zdanie.

CaroLovegood

to że ma taką role to nie oznacza że nie zasługuje na miejsce w najlepszych aktorkach. Bo to nie od niej zależy. Lubię ją, ale faktycznie nie zasługuje, ponieważ inne aktorki grają świetnie i mają za sobą wiele filmów i nie są tak wysoko oceniane ...

1nika

właśnie o to mi chodziło. uważam, że Kaya zagrała bardzo dobrze, ale za jedną (bądźmy szczerzy) rolę ma być od razu w top?

karaudrey

Każdy głosuje jak mu się podoba, pogódź się z tym :)

karaudrey

To tylko ranking i jak dla mnie nie ma sensu się takimi rzeczami przejmować. Poza tym to top czyli jak dla mnie to co jest na topie, a nie koniecznie zaraz musi być najlepsze.