Kaya Scodelario

Kaya Rose Humphrey

7,4
21 423 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kaya Scodelario

Cóż. Zazwyczaj nie czepiam się rankingów, typu: dlaczego ona ma takie wysokie miejsce?! jakim prawem?!" itp...ale w tym wypadku...poprostu wystarczy spojrzeć na jej dorobek artystyczny by stwierdzić że sama jej obecność w rankingu TOP to jakieś nieporozumienie.

Justyna0810

No dokładnie, też się nad tym zastanawiałem...

Justyna0810

Przecież to nawet nie jest aktorka. Zagrała w serialu i parę epizodycznych rólek.

Justyna0810

JEST ŚWIETNĄ AKTORKĄ

Justyna0810

dzieje się tak za sprawą tego, że wiele dziewczynek w wieku 13-16 lat, które inspirują się postacią Effy, a jak widzimy takich dzieciaków na fw jest masa. Szkoda, że nie potrafią odróżnić urody od kunsztu aktorskiego...

butterflysuicide

Dokładnie. Ja nie twierdzę że jest złą aktorką, ale nie twierdze też że jest dobrą, poprostu jej bardzo skromny dorobek aktorski nie pozwala mi na jakąś precyzyjną ocenę tego co potrafi. Także wogóle jakiekolwiek miejsce w TOP jest ( póki co) nie zasłużone i totalną pomyłką. A co do Twojego ostatniego zdania przyznaje Ci 100 % racji, jak czytam komentarze takich typowych małolat pod profilami nie ktorych aktorów to nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać.PORTAL FILMWEB NIE JEST OD OCENIANIA URODY!!! Wiem że będziecie mi zarzucać że każdy ma swoje zdanie itp, ale przez takie osoby portal niestety traci na swojej wartości.

butterflysuicide

Oh tak, WY za to na pewno potraficie doskonale ocenić jej aktorstwo ;) z tego co zauważyłem, krytykują ją zwykle masowi wystawiacze "10" przeróżnym filmom (może to przypadek, ale dużo fanów Gwiezdnych Wojen - oh, czy krytyka ładnej dziewczyny to efekt kompleksów i tego, że jedyną przyjemność w życiu macie od własnej ręki? ). Inną krytykantką, a właściwie "znafcynią" aktorstwa jest butterflysuicide - której właśnie odpowiadam. Kim jest ona patrząc na preferencje? Kolejną maniaczką "geniuszu" Tarantino, dla której jego nazwisko jest równoznaczne z przyznaniem "10".

... a teraz mam nadzieję, że przeczytaliście to z przymrużeniem oka i przestaniecie się tak wymądrzać... bo stereotypowe patrzenie na fanów danego gatunku/aktorki prowadzi do takich bezsensownych ocen.

yesan

Nie doskonale, ale jak sie obejrzało kilkaset filmów to myślę ze można pokusić się o dość obiektywną ocenę. Niektórzy mylą ten portal z fanklubami aktorów /aktorek, taka jest prawda, jak już wspomniałam wcześniej, nie krytykuje jej talentu, nie oceniam urody, ale wystarczy spojrzeć, póki co zagrała w 5 filmach, nie były to role główne, ani zapadające w pamieć, wiec jej obecność w rankingu choćby na ostatnim miejscu to totalna pomyłka. W tej chwili jest wyżej od Nicole Kidman która w tym roku była nominowana do Oscara i Złotego Globu. Ludzie-litości....

yesan

a i yeasn, ja oglądam ten serial, wręcz go uwielbiam, ale niestety muszę stwierdzić że porównując ją do innych aktorek to przykro mi ale porównania nie ma!

Justyna0810

Zgadzam się z wami, ja bardzo lubię tą aktorkę ten serial i nie przeczę że jest to mój ulubiony serial ,ale ludzie błagam. Przecież ona nie powinna znaleźć się w ogóle w tej 100. Nie dość że jej dorobek artystyczny jest niewielki bo właściwie to żaden, to jeszcze nie jest rewelacyjną aktorką. Pomijając to, że zagrała tylko zwykła dziewczynę w zwykłym serialu. Zresztą strasznie się zdziwiłam jak ona może być wyżej, np. od Nicole Kidman??? Ludzie to ma być ranking aktorów, który jest lepszy (najlepszy) a nie, którą aktorkę najbardziej lubimy czy wydaje nam się najładniejsza.

olcia125_3

Dokładnie.

Justyna0810

Ja też popieram.

Anaissa

Ja ją kojarzę tylko z tego zdemoralizowanego serialu o życiu brytyjskich nastolatków i naprawde tego filmu nie polecam aktorstwo jest tam dobre jednak rzeczy które tam się dzieją przechodzą ludzkie pojęcia tylko seks, narkotyki i używki

otwieram_wino

I co z tego?Film pokazuje życie dzisiejszej młodzieży.Tobe polecam dalej wsłuchiwać sie w radio Maryja i prezesa Jarosława.

Ultar1

Twój komentarz nijak sie ma do tego co napisał/a otwieram_wino. Typowe jak sie nie ma argumentów

Justyna0810

Ranking nie jest ważny każdy ma swoich ulubionych aktorów i daje noty jakie chce.Kaya Scodelario zabłysneła przez swoja młodzieńczą role w Skinsach + jest bardzo ładna każdy przecietny facet da jej wiecej niż 8 :)

Justyna0810

Zabawne :) Nigdy nie słyszałam o tej aktorce, a widzę ją w rankingu na tak wysokim miejscu :) Pomijając to, że patrząc na jej dorobek filmowy (bardzo mały) i na filmy w jakich grała (średnie pozycje, oprócz wymienionych Skinsów, których nie widziałam, ale słyszałam niezłe opinie) dziwi mnie fakt, że jest np. przed taką aktorką jak np. Juliette Binoche (Oscar, nagroda BAFTA, Złota Palma etc) Jodie Foster (Oscary, Złote Globy, Bafta i inne) , Julia Roberts i długo by jeszcze wymieniać... Ale co ja mogę wiedzieć, w końcu jestem miłośniczką Quentina Tarantino, Tima Burtona, Guy'a Ritchie'go, lubię Gwiezdne Wojny, więc co ja mogę się wypowiadać ;)
Aha, nie twierdzę, że może być złą aktorką, ale sądzę, że trzeba oceniać po dorobku filmowym, a nie po jednym serialu i po ładnej buzi (a i tak daleko jej do Heleny Bonham Carter ;) ). Może się rozwinie i zobaczę ją w jakiś ciekawych produkcjach, ale chyba trzeba będzie na to poczekać...

Thoruviel_88

Nie wiem po co sie wypowiadasz skoro. lubisz Quentina Tarantino, Tima Burtona. Guy`a Ritchiego i Gwiezdne Wojny, przecież w związku z tym Twoje opinie są nic nie znaczące. ;) Cóż. mam identyczne zdanie. Myślę że filmweb nie panuje nad multikontami, i zaglądają tu mało rozgarnięte dzieciaki które traktują strony z aktorami jak swego rodzaju fanklub.

Justyna0810

Pewnie masz rację, ale już się lepiej nie odzywam, bo zostanę zaraz naskoczona przez fanów tej aktorki, że nie doceniam jej "kunsztu" aktorskiego ;)
Ale może coś z niej kiedyś będzie, kto wie, czas pokaże :)
I, wg mnie, powinna być jakaś osobna ocena za role w seriale, role w filmie czy ocena za wygląd, bo widzę, że niektórzy nie potrafią odróżnić oceny za wygląd i za aktorstwo (wygląd nie zawsze idzie w parze z dobrym aktorstwem....).

Justyna0810

pozwólcie że rozwiąże wasz odwieczny problem dlaczego aktorka jest wysoko w rankingu.
BO JEST ŁADNA TO WYSTARCZY 80% FACETOM
i nic tego nie zmieni ładna aktorka która zagrała w ciekawym filmie serialu będzie bardzo wysoko bo jest ładna a to jest dla oka najważniejsze w wielu przypadkach eot

r4stir

To nie rozwiązuje problemu bo wiele równie pięknych aktorek jest niżej od niej.
Pozdrawiam

Justyna0810

najwyraźniej nie są tak ładne jak ona :)
chyba że zagrały naprawdę nudną role

r4stir

Wydaje mi się że np Diane Kruger, czy reese Witherspoon( zdobywczyni Oscara) raczej nudnych ról nie grają, szczególnie ta pierwsza trafia chyba w bardziej .powiedzmy męskie kino. Troja, Skarb Narodów, Bękarty Wojny. A poza tym Kaya raczej ciekawych ról nie ma

Justyna0810

jest cuuudowna świetnie gra i ch** wam w d*** jeśli myślicie inaczej!

grduczek

Widzę że kultura osobista na najwyższym poziomie