Marek Kondrat

Marek Tadeusz Kondrat

8,3
49 855 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marek Kondrat

Uważam, że ten pan pracował przez dziesięciolecia na chwałę polskiego filmu a na starość zapragnął popełnić charakiri występując w obrzydliwych reklamach. To samo dotyczy Piotra Fronczewskiego. Jak można za pieniądze zaprzepaścić dorobek całego życia. Obecnie, gdy widzę tych dwóch panów w jakielkolwiek produkcji ogarnia mnie niesmak i przełączam na coś innego.

abrakadabra88

w taki o to sposób dochodzą do głosu idealiści...

Wydaje mi się że masz bardzo płytkie podejście do aktorów.. ale to taki mały subiektywizm z mojej strony

trzyczwarte

Przecież oni nie występują w reklamach, bo taką mają ambicję. Założę się, że gdyby Tobie zaproponowali sporą sumkę pieniędzy za reklamę, to byś nie odmówił, choćbyś miał 15 oscarów ;)

dzek

to jest jakaś taka chora polska zwykła zawiść. na całym świecie topowi aktorzy i w ogóle znane twarze grają za grubą kasę w reklamach i jest to najnormalniejsze w świecie. niby dlaczego mieliby nie grać? w jaki sposób to koliduje z ich warsztatem aktorskim??? mówię Wam - jechanie po Kondracie to nie jest jakiś młodzieńczy idealizm, tylko taka polskość - zazdrość, zawiść i jakieś takie ogólne niezadowolenie ze wszystkiego za co inni biora gruby szmal.

abrakadabra88

czy zaprzepaścili cały dorobek - wątpię. Przecież granie w reklamach nie czyni ich gorszymi aktorami.
"Obecnie, gdy widzę tych dwóch panów w jakielkolwiek produkcji ogarnia mnie niesmak i przełączam na coś innego." Twój wybór. Tyle, ze ci panowie to ścisła czołówka żyjących polskich aktorów, dużo tracisz

abrakadabra88

Przynamniej wzięli się za banki, a niestety pan Zborowski wystąpił w idiotycznej reklamie jakiegoś proszku, niby to to samo, ale jednak panowie Kondrat czy Fronczewski nie robią z siebie małpy...

ab86

sami byście kuźwa za kasą poszli w pizdu. Wkurza mnie takie podejscie, to tak samo jak nie lbuie Mela Gibsona i filmów z nim bo obraził po pijaku żydów, tak samo sprawa ma się tutaj, Marek Kondrat cacy bo gra w fajnym filmach, potem jak sobie dorabia w reklamach czego mu nie bronie to od razu jest słaby aktor i grał w gównianych filmach, weźcie wy się trochę zastanówcie do kurwy nędzy.

Mateo_SF

Nie ekscytuj się tak, nic nie napisałem o tym, że jest słabym aktorem, jest świetnym aktorem uważam i sporo się już nagrał i ma rawo iść na "aktorską emyryture" i odcinać kupony. Teraz ma nawet swoją winnicę, robi co lubi i nie musi niczego udowadniać...
Chyba, że nie pisałeś tego do mnie...

ab86

do założyciela to było...

Mateo_SF

Pozwolę sobie na ustosunkowanie się do wszystkich odpowiedzi. Nadal uważam Marka Kondrada za świetnego aktora. Pisząc, że zaprzepaścił swój dorobek miałem na myśli to, że pracował na podziw widzów a następnie grając w reklamie w moim odczuciu uzyskał wynik odwrotny. Do większości aktorów nie czepiam się, że grają w reklamie, ale reklama w której zagrał p. Kondrat jest wyjątkowo denerwująca. Zagrał człowieka, który jest strasznie wkurzony tym, że ludzie nie wiedzą jaki bank wybrać i tonem pogardliwym i nie znoszącym sprzeciwu wciska nam że jakaś usługa jakiegoś banku to jedyny słuszny wybór. Nikt go nie zmuszał do wzięcia udziału w reklamie która mnie i nie tylko mnie denerwuje. To, że wziął w niej udział odbieram jako brak szacunku dla widza

użytkownik usunięty
abrakadabra88

Tylko, że niestety w dzisiejszych czasach zalewa nas fala plastików pokroju Paris Hilton, beztalencia typu Fox oraz średnio uzdolnionych (mówiąc oględnie) aktoreczek i aktorzynów polskiego kina typu Pyza i Crazy Frog (Cichopek - Hakiel), Mroczki. Nie wiem dlaczego ale dla nich zawsze znajdzie się rola a zauważ, że aktor to zawód i niestety jak to w życiu bywa trzeba zarabiać. życie byłoby piękne gdyby istnieli tylko i wyłącznie idealiści z ambicjami, wypinający się na kasę, hołdujący jedynie sztuce ale niestety trzeba z czegoś wyżywić gębę, zapłacić czynsz, itp. To nie tyczy się tylko polskiego kina. A Danny deVito? Bardzo dobry aktor występujący w reklamie nawet nie wiem którego banku.. A Cleese? Montypythonowiec wyśmiewający wszystko? Niestety życie to nie jest bajka i dam sobie rękę uciąć, że Panu Konradowi ta reklama nie przysporzyła satysfakcji. Powtarzam, że niestety teraz są inne czasy i każdy zarabia jak tylko może i nie można mówić, że się zaprzepaściło dorobek życia z powodu jakiejś tam reklamki..