Mel GibsonI

Mel Columcille Gerard Gibson

8,4
59 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Mel Gibson

A to co mawia tłuszcza na jego temat to stek bzdur i nic poza tym. Facet ma dość radykalne poglądy na pewne sprawy, zrobił dwa gówniane filmy, ale poza tym jest świetnym aktorem i nikt nie powinien o tym zapominać, ani podważać, a już na pewno w tak wyjątkowo tępy sposób jak co niektórzy w komentarzach poniżej.

Co do filmów z jego udziałem...

Mad Max - klimatyczny majstersztyk, niepokonany w swojej klasie.

Zabójcza broń - przesympatyczna komedia z dobrymi kontynuacjami (każdą część oglądałem z wielką przyjemnością).

Braveheart - film z prawdziwego zdarzenia, świetna gra, świetny scenariusz, prawdziwe kino.

Rok niebezpiecznego życia - patrz wyżej.

Ptaszek na uwięzi - niezła komedia sensacyjna.

Godzina zemsty - kino akcji w najlepszym wydaniu, do tego jedna z najbardziej charakterystycznych ról Gibsona. Uwielbiam ten film.

Bunt na Bounty - całkiem dobry, fakt, że nie umywa się do pierwowzoru, łącznie z rolą Gibsona porównując ją do tej Brando, ale mimo wszystko jest to dość solidnie wykonana robota.

Właśnie... nie oglądałem Patrioty. Jak znajdę trochę czasu nadrobię również pozostałe zaległości.

A co do tych dwóch gorszych, niestety są to jego produkcje/Apocalypto/Uboższa wersja Bravehearta, ale nie aż taka tragiczna jak co niektórzy mówią. Pierwszy raz ogląda się całkiem przyjemnie/Pasja/Coś co nie powinno być nakręcone, a już na pewno w ten sposób/Mniej krwi, więcej duchowego przesłania/

Gibson jest w porządku i nic tego nie zmieni, trudno ;-)