Mel GibsonI

Mel Columcille Gerard Gibson

8,4
59 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Mel Gibson

Mela Gibsona pamiętam od wczesnego dzieciństwa; to w końcu jeden z najpopularniejszych aktorów. Zawsze darzyłam go sympatią i tak pozostało do dziś.

Kaileena_Farah

Super facet i jako reżyser i jako aktor.Jeden z moich ulubionych

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Ortalion

ten to potrafi zagrac swira :D spoko gosc

Ortalion

Zastanawia mnie coś:
Skąd Twoja niechęć do Gibsona. Jakieś argumenty?

Wiem, że Twój gust jest przyzwoity (komentarze na temat Wielkiego Marlona mówią same za siebie), nie rozumiem natomiast Twojego afrontu w stosunku do Gibsona. To bardzo dobry technicznie aktor, jak i również niezły reżyser...

Pzdr.

_Ja_

Daj spokój.....!

Gibson po za patetycznym ?Walecznym Sercem? nie nakręcił nic przyzwoitego.

Co się tyczy aktorstwa to we wszystkich filmach gra tak jakby go ktoś strzelił pięciokilowym młotem w czerep. To znaczy wie że ma robić poważne miny do kamery, uśmiechać się od czasu do czasu, problem jednak w tym że nie za bardzo wie po co.
Podsumowując! Gibson ma świetne warunki fizyczne dobry reżyser może coś z niego wykrzesać, ale posiada jedną istotna wadę jest głupi jak but z lewej nogi.
Owszem nie uważam by Mel był aż tak strasznym aktorem jak mogło by to wynikać z moich wcześniejszych wypowiedzi, jednak uważam że umieszczanie go w śród wirtuozów ekranu jak Brando, Pacino czy Hoffman jest kuriozalną niedorzecznością!

Ortalion

Fakt - Hoffman, Pacino, Brando - to geniusze i Mel Gibson nigdy im nie dorówna...
Jednakże, prawdę mówiąc, średnio obchodzi mnie ten ranking...
Aktorstwo Gibsona to dla mnie dobra rozrywka, na poziomie, za to jako reżyser potrafi naprawdę wiele (mimo tego ostatniego gniota - Apocalypto).
To nie jest wybitny człowiek kina, aczkolwiek pamiętać się o nim będzie długo, bo jest po prostu dobry... Dla mnie to poziom Oldmana, Penna, Nortona...

Pozdro...

Ortalion

A ja tobie gratuluje umiejętności argumentacji.