Piotr Rogucki

7,5
12 859 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Piotr Rogucki

Z tego co widzę to fani Comy (zwłaszcza ich sekciarski odłam czczący bezrozumnie Roguckiego) ekstrapolują swoje uznanie dla muzyki tej grupy także na rzeczy z tą muzyką niezwiązane. Niesamowity, podręcznikowy efekt halo. I te spory czy Coma jest dobra czy nie. TO JEST PORTAL POŚWIĘCONY FILMOWI. Z czego wnoszę,że powinniście mieć inną perspektywę do oceniania "dorobku" Roguca jako aktora, a ten jest kiepski... Osobiście powiedziałbym,że na portalu np rockweb Coma dostałaby za całość 9 a Roguc 10 tyle, że to nie jest portal rockweb... pozdrawiam wszystkich "fanów".

miszczuniu86

przestań chrzanić!!!

natasza128

Może i chrzanię, trochę mnie poniosło, ale Tom Hanks ma niższą notę od Roguca. Poza tym jeden z postów jest zatytułowany "teksty Roguca to 100% grafomania" co to ma do rzeczy? I jak się to przekłada na dorobek aktorski? Wolę jak się odgranicza pewne rzeczy. Czekam na jakąś większą i bardziej wymagającą rolę dla Piotra, póki co nie ma się czym zachwycać.

miszczuniu86

Roguc jest oceniany za filmy, w których grał, podobnie jak Hanks. Jesli na Roguckiego zagłosowało 5 osób i każdy dał maks punktów, a na Hanksa 30tysięcy i 5 tysięcy maksów, to i tak w rankingach Roguc będzie wyżej. Prosta statystyka się kłania. A role Roguckiego, może nie super wielkie, ale aktorem jest dobrym - biorąc pod uwagę to, w czym grał. Pozdrawiam!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
miszczuniu86

Hmmm? :) fani Kochają artystów często dość ślepo :) Jednak w przypadku Piotra ocenienie jego tekstó jako grafomańskie to mega nadużycie.... :)

alexaaa

Jak to nie? Teksty Roguca to w większości do bólu pretensjonalna, pseudo-intelektualna i grafomańska papka dla maluczkich.

Polvo

Bo Ty jesteś ekspertem od tekstów, a sam piszesz nie wiadomo jak ambitne utwory. Może pora wrócić do szkoły, bo chyba nie rozumiesz słów, których używasz.

venus1987

Zaraz, chwila, czegoś tutaj nie rozumiem- czy muszę być poetą, żeby skrytykować czyjś grafomański bełkot? Czy muszę być reżyserem, żeby skrytykować kiepski film? Czy muszę być kucharzem, by stwierdzić, że dana potrawa mi nie smakuję? Proszę cię, twoja pokrętna logika (zresztą nie tylko twoja, taki proces myślowy jest cechą charakterystyczną wielu ortodoksyjnych wyznawców "poezji" robuca) zasługuje wyłącznie na wyszydzenie.

Polvo

`Mówiąc o gotowaniu, tworzeniu filmów czy pisaniu poezji :) są to nic innego jak gusta o których jak wiadomo się nie dyskutuje
:)

a skąd taka niechęć do Roguckiego????

alexaaa

Cóż, lubię Comy posłuchać, ale nie jestem zapatrzony ślepo w ten zespół i doskonale zdaję sobie sprawę, że teksty Roguckiego nie powalają. Z początku również zaliczałem się do fanów jego "poezji", dlatego z tego powodu przyglądnąłem się im dokładniej i zorientowałem się, że wcale takie świetne to one nie są. Ale to już post na naprawdę długą rozprawkę, zresztą już się w tym temacie na filmwebie rozpisywałem.

Kamar

Naprawdę ktoś się jeszcze przejmuje Comą po tych wszystkich żałosnych momentach które serwują od dłuższego czasu?
1. Zamknięcie oficjalnego forum na którym panowały odmienne poglądy, ciekawe dyskusje ale też kiedy trzeba było ostra krytyka na rzecz słodkich, jednostajnych w treści profili na Facebooku od których czytania można się porzygać.
2. Wypowiedzi w stylu "jeśli nie rozumiesz moich tekstów to jesteś idiotą", "co Cię drażni najbardziej? Forum Comy"
"w Polsce osiągnęliśmy już wszystko, pozostały nam tylko te same, obszczane kluby"
3. Nieustanne 3-letnie już odgrzewanie hipertrofijnego kotleta na czele z dwiema koncertówkami, słabymi, beznamiętnie jednostajnymi i słabo zaśpiewanymi po których zespół powinien zapaść się ze wstydu pod ziemię.
4. Fatalna angielska płyta, kompletnie spłaszczona względem i tak nie rzucającego na kolana oryginału z tak złą, że aż smutną wersją słynnej demówki "Turn Back the River" promowana okropnym "Feel the Music Over". Ciekawe co by powiedzieli gdyby puścić im to w 2004 roku.
5. Zachowania na koncertach w stylu poliżę smoczek, potrę ręcznik o krocze a potem zobaczę jak dziewczynki się o niego biją. Na koncertach na których od 3 lat mamy tą samą setlistę.
6. Żenujący występ u Wojewódzkiego z pokazywaniem tyłka w TV
7. Epizody w telenowelach które średnio pasują do kreowanego wizerunku ambitnego, rockowego wokalisty

W 2004 roku to była nadzieja polskiego rocka, przyjemne grunge'owe granie, w 2011 roku już nie ma o czym mówić i na co czekać. Pozdrawiam, "wyleczony" fan Comy.

_Szaman_

1. Forum to nie była wina Comy, a nowego Menadżera : )
2. Wypowiedź wyjęta z kontekstu.
3. Nowa płyta na jesień. (Mało który zespół wydaje płytę co rok, no chyba, że jesteś fanem Dody)
4. W Polsce Angielska płyta się nie przyjęła PONIEWAŻ! nie była kierowana na nasz rynek. Poza granicami dostawała bardzo dobre noty (poleca poszukać w google).
5. A co Ty oczekujesz od Rockmena?
6. Akurat ten moment nie był żałosny, ale większość występu u Wojewódzkiego było.
7. Roguc skończył szkołę aktorską i zawsze powtarzał, że che również być aktorem , a u nas aby mieć z tego kasę trzeba grać też w gównach. ; )

imjustakid

1. Nowy fakt dla mnie, nie wiedziałem. A jaki miał on w tym interes? Kurpisz nie jest już menadżerem od czasów Hipertrofii czyli od 2008 roku?
2. No dobra, mogę przyjąć, że nie to poeta miał na myśli
3. 17 października. Co nie zmienia faktu, że zmielono Hipertrofię na wszystkie strony
4. Przedstawiłem swoje własne odczucia. To prawda, miała parę dobrych recenzji, jednak nie trafiła do zagranicznych słuchaczy na tyle, że można potem ją było znaleźć w polskich sklepach. Co w pełni uprawnia do jej oceny (zresztą moim zdaniem każdy może ją ocenić i nie ma tu znaczenia jej grupa docelowa)
5. You Tube udowadnia, że zachowanie na koncertach jednak bardzo mocno się zmieniło
6. Czyli w dużej mierze się zgadzamy
7. Z jednej strony masz rację a z drugiej przecież nikt nie każe mu tam grać. Ma jak na razie pewne źródło dochodu, a popularność Comy byłaby atutem przy walce o role w interesujących go kinowych projektach, w końcu to darmowa promocja filmu. Nawet Zanussi chwycił się kiedyś brzytwy czyli wspomnianej Dody. Moim zdaniem nie groziłoby więc Roguckiemu moim zdaniem wypadnięcie z obiegu.

_Szaman_

1. Aby mieć wszystko pod własną łapą. Bądźmy szczerze. Trudno tu osiągnąć sukces, a Coma chciała spróbować swoich sił poza krajem, dlatego musieli poddać się pewnym "komercyjnych" chwytom aby ktoś im tą szanse dał.
3. Zmielono, bo to dobry materiał. Lecz popatrz na nasze gwiazdeczki, które mielą swój materiał sprzed 10 lat. : ) Kasę z czegoś trzeba mieć.
4. Oczywiście, że może Ci się nie podobać, może się Polakom nie podobać, jednak płyta była kierowana do innego grona i krytycy (dużo znanych stron) oceniało płytę średnio 4/6. Czyli jak na Polskie klimaty dobrze. Np. Myslovitz też próbowało (a od Comy są lepsi [chociażby akcent wokalu]) , a też nic nie osiągnęli. Trzeba próbować, albo siedzieć w tych "zakurzonych i śmierdzących klubach" bo w większości tylko takie tu mamy.
5. Każdy się zmienia. Gwiazda musi dawać czasem faną to co oni chcą, bo na tym polega bycie gwiazdą w dużym stopniu. Po drugie publika też się zmieniła, stała się dużo młodsza z racji tego, że Coma dociera do większej ilość miejsc niż kiedyś.
6. Tak.
7. Ale w czym ma grać? W naszych komedyjkach gdzie role są zawsze te same ? Szyc, Kot, jakieś tam inne. Aby dostać rolę trzeba iść na casting, a casting to pewien rodzaj pracy, a żeby dostać pracę musisz mieć CV, a w CV doświadczenie. Sądzę, że lepiej niech gra (póki co) rólki jednoodcinkowe niż jakby miał na stałe zadomowić się nam w Na wspólnej. :)

Ogólnie. Coma się zmieniła, ale kto się nie zmienia ten nie zyskuje. Sądzę, że i tak nie zmieniła się tak jak Perfect, czy Kombi, albo (!!) Chylińska. Wciąż zdaje się, że chłopaki wierzą w to co wierzyli i starają się tego trzymać. Jednakże bez zmian człowiek się nudzi. :)

imjustakid

Chyba nie o takie zmiany Ci chodziło jak na dzisiejszym nowym singlu? :) To już niestety jest Kombii, Doda i Feel. Trudno, dali pistolet do ręki tym wszystkim którzy kliknęli lubię to na profilu "Nienawidzę Comy". Nawet na zwykle słitaśnym profilu na fejsie strasznie po nich jadą, szczerze to jestem w szoku, że to wszystko skończyło się takim "Na pół"...

_Szaman_

Oczywiście, że nie. Singiel jest fatalny, ale to singiel Promo. Mam nadzieje, że wizje Roguca na Indie Rocka zostaną jednak przy Lokim. Jedyny dobry Singiel Comy to był 08wojna, reszta była właśnie taka popowa (nie wiem czy pamiętasz Daleka Droga i ten teledysk :)). Sam zespół wypowiadał się, że to najbardziej wesoła piosenka w ich dorobku , więc może ... to tylko taki jednorazowy wyskok. Dziś słuchałem tej "piosenki" i szybko o niej zapomniałem, aby wciąż czekać na płytę i trasę w pełnym spokoju.

imjustakid

"Czas globalnej niepogody" był jeszcze bardzo solidnym utworem promującym, bo "Leszek Żukowski" podobno jednak nie był singlem z namaszczenia wytwórni tylko "sam uciekł". Pomyśleć, że jeszcze 5 lat temu tłumaczyli się z radiowej wersji DDDD i koncertu w Empiku z playbacku, to coś co zaprezentowano wczoraj pokazuje tylko jak bardzo muzycy potrafią się zmienić na niekorzyść...

Coś czuję, że nie jest to tylko "promo" i tak będzie wyglądać cała płyta, we wczorajszym wywiadzie wyraźnie dawali to do zrozumienia, poza tym lekko podśmiewali się z "tych starych fanów od Leszka Żukowskiego". Już rok temu na forum Comy pisałem, że skoro "Muzyka gra do końca" doczekała się studyjnego nagrania to znaczy, że aż tak bardzo nie odstawała od reszty i może być bardzo źle z nową płytą.

Poza tym, DDDD została wypuszczona w innych czasach, teraz mamy Mystic zamiast Sony, ogólnopolską rockową stację radiową, You Tube i niesamowicie rozwinięty Internet, nie trzeba zdawać się na łaskę Zetki i RMF-u aby się promować, no chyba, że myśli się tylko o zbiciu większej kasy kosztem resztek poważnego wizerunku... Także bardzo czarno widzę to nowe, kolorowe dziecko tego zespołu, czuję, że skończą jak Wilki.

_Szaman_

Przyznam, że wywiadu nie słuchałem, ale opowiadali mi znajomi.
Niestety u nas nie da się zarabiać na takiej muzyce jaką robi (robiła) Coma. Sam Roguc mówił ,że nie ma u nas ludzi, ani miejsc do grania takiego gatunku. Grają w małych, zadymionych, miejscach do publiki, którą znają oni z widzenia. Taka jest prawda. Poszli z Live, spróbowali ang, w międzyczasie Power Off (które były ciągnięciem kasy DUUŻYM), no i symf.
Przełomem w Comie była zmiana wytwórni. Zmienił się całokształt Comy. Forum, strona FB (które nie było przedtem). I tak mieli dużo w siebie siły grając przez tyle lat świetną muzykę dla mniejszego grona fanów, ale w końcu (a nie są młodzi) trzeba zacząć zarabiać. Obym się mylił i oby ta "niespodziankowa płyta' to właśnie , kiepski mylne promo, a płyta genialna. Choć sama i długość mnie już zawiodła. Zobaczmy.

Co do skończenia. To sądzę, że prędzej skończą z graniem nim trafią na koncerty TVP czy coś. Mają chyba jeszcze na tyle godności.

Póki co staram powstrzymać się z opinią (choć wszędzie na FB są dyskusje) i mam nadzieje, że uciesze się z płyty i trasy na którą czekałem.

_Szaman_

Piotr Rogucki jest aktorem warszawskiego Teatru Rozmaitości, jakbyś zapomniał. A albumy Comy są naprawdę ciekawe, choć przez niektórych przereklamowane. Oczywiście rozróżniamy tutaj zespół Coma i Piotra Roguckiego. Fora muzyczne poszukajcie sobie na innych portalach.

miszczuniu86

Gościu co zakładałeś ten temat (... ) . Piotrek gra bardzo dobrze , może nie miał Bóg wie jakich ról , ale trzyma poziom . Jako muzyk jest zajeb.... Jego muzyka jest za ciężka na twój mózg .. :)

miszczuniu86

A zapomniałem , na Małasza profilu też napisałeś podobny temat ? bo nie chce mi się sprawdzać

kalliber1988

Naucz się czytania ze zrozumieniem... ja uwielbiam muzykę Comy, ale to jeszcze nie znaczy,ze dla mnie Roguc jest wielkim aktorem(ten moment uszedł Twojej uwadze: "Osobiście powiedziałbym,że na portalu np rockweb Coma dostałaby za całość 9 a Roguc 10". Separuję pewne rzeczy. I tyle. Mój post spowodował to czego się obawiałem, Portal filmowy a teraz pojazd i obrona Comy na przemiennie. Żałosne i tyle. Zresztą po co mi ten temat żeby koleś nie umiejący czytać bredził coś na temat mojego centralnego ośrodka nerwowego? Chciałem ludzi czegoś nauczyć/zwrócić uwagę ? Zawracanie kijem Wisły.

miszczuniu86

"Osobiście powiedziałbym,że na portalu np rockweb Coma dostałaby za całość 9 a Roguc 10" to są tylko twoje wymyślne , więc po co te durne komentarze . To , że tobie się tak wydaje i ty tak uważasz , że wszyscy właśnie wpadają w twój pogląd to już nikogo problem .

miszczuniu86

trochę racji, nie wiem czy Piotr zasługuje na tak wysoką ocenę..
Ja jako fanka ograniczyłam się jednak do dodania do ulubionych (<3)

miszczuniu86

Chociaż tutaj jeszcze jest całkiem w porządku.
Zajrzyj sobie na http://www.filmweb.pl/person/Jared+Leto-2803/discussion

miszczuniu86

a ja pomimo, że comę i roguca cenię, wielbię, etc. to się z załozycielem posta w całej rozciągłości zgadzam ;)

miszczuniu86

Kiedyś ceniłem tego pana za muzykę, z nowszych płyt może 2 kawałki ma dobre, ale nie o tym...
Widziałem jego grę w "Skrzydlatych świniach". Ocena na FW powinna być podzielona conajmniej przez 2

kostekzary

albo i przez 3 ;]