Takiego sztywniaka już dawno nie widzieliśmy na ekranach kin. Myślałem że mnie szklak trafi jak patrzyłem na jego głupie miny w filmie "Zmierzch" jakby miał sie zesrać za chwile. Myśle że tą role dostał nie ze względu na umiejętności aktorskie ale ze względu na popularność jaką jest darzony przez 13 letnie czytelniczki Bravo Girl.
nie chce nic mówic ale Pattinson nie zawiesił wysoko poprzeczki;p wiele by się mógł ode mnie nauczyć;)
luz czlowieku.
nie podniecaj sie tym co piszesz, bo to jest zalosne. ;P
wiadomo, że Rob jest świetny i nikt by lepiej tego od niego nie zagrał więc nie masz po co się wypowiadać.
ty nie masz się po co wypowiadać bo z tego co widze to zapewne masz 13 lat (pewnie jestes czytelniczką Bravo) i nie odróżniasz dobrej gry aktorskiej od głupiego wykrzywiania mordy
A kogoś byś widział w tej roli jak nie jego ? nie licząc oczywiście Ciebie. Bo ktoś taki jak Rob Pattinson mógłby Ci dorównać wielki znawco filmowy ? :/
Emile Hirsch prezentuje o niebo lepsze umiejętności aktorskie, w filmie "Wszystko za życie" pokazał że jest jednym z lepszych aktorów młodego pokolenia no i jeszcze bardzo znany już teraz Jake Gyllenhaal ale jestem przekonany że ci aktorzy nie chcieliby grać w tego typu produkcjach...
Prowokacja, nie pierwsza i nie ostatnia, ale tak swoją drogą to do roli wampira Robert pasuje idealnie :)
dulinay - żadna prowokacja małolato, swoją drogą polecam ci temat który ktoś zamieścił o tym jak to Pattinson ściął swoje włosy i tam wszystkie idiotki rozpaczają nad tym że utracił boski nieład na głowie...
Wiesz żałosne jest to Twoje forum, które moim zdanie bezskutecznie chce wszystkim przekazać jaki to Robert Patison to potwór.
Po 1 masz racje co do tego że 13latki rozpaczają nad jego fryzurą ( ja go uwielbiam i to że ściął włosy nie ma dla mnie znaczenia ),
po 2 spójrz na siebie jak ty wyglądasz i co sobą reprezentujesz a nie oczerniasz gwiazdy hoolywood jak sam się masz do nich nijak :)
po 3 "Myślałem że mnie szklak trafi jak patrzyłem na jego głupie miny w filmie "Zmierzch" jakby miał sie zesrać za chwile" O lol jak Ci coś nie pasuje to po co w ogóle oglądasz to co?! Hmmm?
po 4 "Myśle że tą role dostał nie ze względu na umiejętności aktorskie ale ze względu na popularność jaką jest darzony przez 13 letnie czytelniczki Bravo Girl" Ściska cię bo ty nie masz takiej sławy i popularności jak on i..... Brawa dla Ciebie! Taki dorosły i rozeznany z Ciebie kolo a czytasz BRAWO GIRL xD lol bo skąd byś wiedział o czym tam piszą... hahaha
Szczerze to nie wydaje mi się, żeby dostał tę rolę za popularność wśród '13latek czytających Bravo', bo przed Zmierzchem mało osób go tak uwielbiało jak teraz. Więc był chyba inny powód..
Skoro ty masz taki talent aktorski, to pochwal się kiedy będzie można oglądać Cię w jakimś filmie? :)
nie twierdze że mam talent aktorski, nic takiego w powyższych komentarzach nie napisałem;P jak już wspomniałem Pattinson albo się nie wysilił albo po prostu żaden z niego aktor i w tym przypadku nawet pierwszy lepszy gościu z ulicy by lepiej zagrał od niego...
zgadzam się, ale myślę, że nie potrzebnie strzępisz język. nic nie zmienisz. jedyne co mnie smuci, to, że na tym serwisie jest coraz więcej dzieci, które w swoich wypowiedziach niestety nie potrafią wyjść poza swoje fantazje i uwielbienie wobec aktorów typu Pattinson. Szkoda, bo strasznie przez to skrzywiają o nim opinię. Czytałam wywiad z nim zamieszczony na filmwebie i raczej nie jest to typ Zaca Efrona(och, wspaniałego, megaprzystojnego, najgenialniejszego i takiego SWEEEEEEET)- swoją drogą ciekawe czy ściął włosy?
Nie wiem jak gra Pattinson w innych filmach. W Zmierzchu według mnie był na prawdę kiepski. W Harrym Potterze, oprócz tego, że chyba żaden z filmów mi się nie podobał, Pattinson mi zdecydowanie nie pasował do roli Cedrica, więc nie chcę go oceniać, bo wiem, że obiektywna nie będę.
Tyle z mojej strony.
moim zdaniem lepszy aktor to bylby tylko i wylacznie starszy aktor nie twierdze ze jest on idealem ale chcialabym zauwazyc ze on ma dopiero 22 lata i jak na tak mlody wiek jest bardzo dobrym aktorem. moze taki Leonardo Dicaprio ma wiekszy talent aktroski ale ja bym go nie widziala w roli wampira haha to bylby film roku!! 40 letni 17 latek!! xD xD
kurwa jełopie jebany, mowisz ze robił takie miny jak by mial sie zesrac, skad to wiesz? ty robisz takie miny jak srasz?
zagral tak jak mu kazali, jak mial pokazac gestem twarzy ze sie wkurza ?mieli go na czerwono pomalowac ? czlowieku ogarnij sie, aktor ci sie nie podoba,a aktorka bardzo i zal ci dupe sciska ze to nie ty? DOROSNIJ
jak ci sie aktor nie podoba to przeczytaj ksiazke - mimo tego ze film jest bardzo dobry, ksiazka jest znacznie lepsza
Przeszkadza Ci coś w High School Musical? A skoro uważasz, że ty byś lepiej zagrał niż Pattinson to dlaczego nie wybrałeś się na casting? Bardzo chciałabym Cię zobaczyć.
'wiadomo, że Rob jest świetny i nikt by lepiej tego od niego nie zagrał więc nie masz po co się wypowiadać.". nie, żebym coś do niego miała, ale chwilami był irytujący. i myślę, że na pewno znalazłby się ktoś, kto zagrałby to lepiej, więc takich skrajnych opinii nie ryzykuj, bo się na pewno znajda kontrargumenty.
kontrargumenty? chciałabym poczytać jakieś sensowne, bo jak dotąd( nie doczytałam do końca komentów, bo już mam dosyć)sensownych nie znalazłam. W zasadzie dyskusja opiera się na tym, że oburzone 13-latki piszą: nie ty się nie znasz on jest super... :)
ja też do gościa nic nie mam. niech se żyje, niech go uwielbiają, niech se gra w jakich filmach chce, ale skoro w nich gra, to nastawia się na krytykę. niestety według mnie jest co krytykować.
Jestem jedną z tych jego 'głupiutkich' fanek. Mimo zaślepienia, zdaję sobie sprawę, że może grać lepiej. I pokazał to. W Haunted Airman czy Bad Mother's Handbook. Tyle że nie są to filmy, które kiedykolwiek trafią do szerszej widowni i nikt się o tym nie przekona.
Większosć, która broni Roberta, tak naprawdę nie broni jego, tylko Edwarda. Linia jest cienka i większości się zatarła. Robert=Edward.
I mnie to cholernie irytuje.
Kontrargumenty się znajdą ale znajdą sie też osoby które będą bronić :)
Bo zagrał świetnie... ;p szkoda że w rzeczywistości każdy facet to frajer a nie ma już takich romantycznych i INTELIGENTNYCH przede wszystkim mężczyzn :) no ale cóż bywa...
hahahahahahahahahahahahahahahahaha
xD
asiahahaha uśmiałem się - dobre. Skromność najważniejsza, nie?
Nie sądze, żebyś lepiej poradził sobie z rolą Edwarda niż Pattinson. Robert ma już kilka filmów i występów w teatrze na koncie, co oznacza doświadczenie aktorskie. Ty też? ;)
Dlaczego idiotkami nazywasz dziewczyny które stworzyły sobie własny temat, żeby porozmawiać sobie o aktorze ? Mama cię nie nauczyła ze nieładnie jest obrazać? Jeśli nie zauwazyleś ten film przede wszystkim skierowany jest do młodszej publicznosci niz 40 lat wiec skoro chcą, to niech piszą o fryzurze. Dla ciebie zły aktor dla innych dobry wiec po cóż te głupie komentarze ? Pozrawiam :)
Przepraszam bardzo, ale pragnę przypomnieć, że Roberta wybrano spośród ogromnej ilosci innych aktorow, wiec kto tu jest beztalenciem?? Nie sadze aby Ciebie wybrali. Nie bądź taki hop do przodu, bo Cie w tyle zabraknie. (do zalozyciela tematu jbc)
widać że jakakolwiek podstawowa wiedza o wampirzej nacji jest Ci obca ;) wampira się nie zabije, czyż nie? :D no chyba, że da mu się 'martwą krew' do wypicia itd. itp. polecam 'Vampire: Masquerade' coś w stylu przewodnika po wampirzym świecie ;) miłej lektury :) a co do samego Roberta, to wg mnie fantastyczny aktor :) jest młodziutki, więc ma jeszcze czas na naukę :)
Co do Pattisona masz racje jest mlody wiec ma jeszcze czas na nauke jednak mylse ze wszystkich nam tak samo tobie wiedza o wampirach jest obca bo nikt tak na prawde nic o nich nie wie. W coraz to nowszych filmach wymyslane sa inne teorie na temat ich zabijania i tego co sie z nimi dzieje w swietle etc. Co tylko sobie tworcy ksiazek czy filmow wymysla. I wiaza to zazywaczaj z przesadami na temat wampirow a nie prawdziwej wiecy czy cos w tym stylu. A jeszcze co do Pattisona juz mowilam wczesniej ze jest to jeszcze mlody aktor a tworzy sie w okol niego tyle niepotrzebnego szumu jakby byl najlepszym aktorem swiata. Jeszcze wiele przed nim. Nie przesadzajmy nazywajac go bezltaleciem czy "kloda" ale tez w druga strone- geniuszem czy nie wiadomo kim. pzdr wszystkim
ogólnie zaczęło się od Vampire: Masquerade, i na tymże 'przewodniku' i informacjach w nim zawartych opierają się scenariusze filmów, które chcą być 'najbliżej' ;) polecam więc ;)
Co do samego Roberta, to jest główna rola w głośnym filmie, jest i szum :) zawsze tak było, jest i będzie :) nie wiedzieć czemu akurat jego się uczepiliście :)
Pewnie masz racje ze na tym opieraja sie scenariusze, z tym ze chodzilo mi raczej ze nawet w tym 'przewodniku" informacje o wampirach nie sa wzaden sposob pewne. Wiec nie mozna powiedziec ze ktolowiek posiada o nich wiedze czy nie. Ale mniejsza z tym:) Masz racje, ze glowna rola, szum etc. Mysle ze uczepili sie go podirytowani "krytycy filmowi" patrzac na reakcje zaslepionych fanek zmierzchu, ktore slepo uwazaja go z najlepszego aktora. NIe mowie ze jest zly ale na pewno nie najlepszy.
Podpisuję się pod poleceniem pozycji "Wampir: Maskarada" i od siebie dodaję jeszcze "Wampir: Mroczne Wieki", którą można traktować jako rozszerzenie Maskarady.
A co do Roberta, jaki film, taki aktor. Miałam wrażenie, że wszystko w nim jest zrobione "na odwal się". Byle zdążyć zanim ulotni się poklask dla książki. Nie przepadam za Pattinsonem, ale spodziewałam się większej katastrofy (co nie znaczy, że było super dobrze).
ta, ale wampiry taż zabija światło słoneczne, a z tego co widziałam, to ten wasz wspaniały wampir chodził sobie do szkoły w biały dzień :/
buker7 nie chce zeby to co teraz napisze było odebrane przez ciebie negatywnie, ale czy ty nie jesteś odrobinę zazdrosny o niego?
Ponieważ tak je nazwałem bo ów temat jest tak idiotyczny że aż przykro patrzeć a charakter w jakim wypowiadają się żeby nie powiedzieć "idiotki" tylko zagorzałe fanki jest bardzo kretyński. Panuje tam taka dramaturgia jakby co najmniej umarł ten Pattinson a on tylko ściął grzywe...
a ja się w sumie zgodzę z bukerem. Pattinson umiejętnościami aktorskimi nie grzeszy, ale to wszystko jest pod publikę. chcieli zarobić kupę kasy na filmie to wzieli takiego, a nie innego aktora.
A moim zdaniem świetnie zagrał, a do tego bardzo pasował na Edwarda. W książce nie przepadałam za jego osobowością, a Robert fajnie go wykreował w filmie, zasługuje na wielką klasę za ten film, mnie przekonał.
a mnie własnie w ksiażce sie podoboał (przynajmniej przez pierwsza połowę), w filmie miał miny, jakby się nudził, nie wiem, czy o to chodziło;-)?
Zgadzam się, mi tam Pattison podobał się w tym filmie i nie mam mu nic do zarzucenia, skoro komuś się nie podoba mu się jego gra to trudno nie musi go oglądać, ani zrażać innych do tego filmu. Wszystkie osoby które znam i które oglądały ten film są z niego zadowolone i nikt nie musi je za to zjeżdżać!
Ok. Nie powiem,że Pattinson to drugi Al Pacino, ale musi mieć coś w sobie skoro go wybrali. Młodsze dziewczyny zachwycają się jego fryzurą ale to nie powinno was obchodzić. Ja osobiście uważam, że zagrał dobrze w tym filmie.
a buker7 - może i Emile Hirsch nie zagrał najgorzej w Wszystko za życie, ale skąd mozesz wiedzieć czy sprawdziłby się w roli wampira ? Niewiem czy czytałeś książkę, ale wampiry są bardzo przystojne ( wampirzyce piękne :)) a Hirsch po pierwsze nie wyglada na 17 lat i nie należy do naj przystojniejszych. Jeśli jesteś znawcą filmowym powinnieneś zdawac sobie sprawę z tego, że na castingach pod uwagę nie jest jednynie brana gra aktorska :)
dziwię się, że dopiero teraz to zrozumiałeś;-) no i może, żeby jeszcze umiał czytać, żeby sobie scenariusz przeczytał....