Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
63 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Dlaczego już wam się nie podobaja naprawdę przystojni faceci, tylko tacy, kurcze, że patykiem by nie ruszył ? Nie chodzi mi tylko o Pattisona, który jest wszechobecny w sercach kobiet w ostatnich czasach. Po prostu obserwuję narastającą tendencję lansowania wszelkich brzydoków, którzy nie zapowiadają się nawet na mężczyzn. Powiedzcie mi moje drogie, który młody aktor (poniżej 30stki) jest męski według was i dlaczego. Nie wiem czy ja nie mam gustu, czy wzrok mi nawala, czy może za stara juz jestem. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Mandragora77

Kolejny raz nawiązujesz do swojego wieku, a piszesz tak jakbyś sama miała 13 lat i kręcone zęby ;]
Zadajesz pytania o rzeczy calkowicie oczywiste, od razu skazując temat na porażkę. Na wstępie otwierasz drzwi do jałowej dyskusji o gustach i guscikach, w której nie dojdzie się nigdy do porozumienia.

Szczerze mówiąc to nie chce mi sie pisac tego samego po raz 153.

Mandragora77

Nie szkoda Ci czasu, energii a przede wszystkim samej siebie zakładając drugi temat o podobnej treści, aby sprowokować ludzi do tego aby Cie zwyczajnie "zmieszali z błotem"....?

sisi421

Po za tym on się zwie PATTINSON więc jak już krytykujesz mogłabyś poprawnie napisac jego nazwisko zwłaszcza że jest one jak byk napisane na tym forum na pierwszej stronie czy choćby na górze tutaj

hoosy21

Na wstępie bardzo przepraszam za zdublowanie tematu (sądziłam, że pierwszy nie poszedł) oraz za literówkę w nazwisku. Zwykle mi sie to nie zdarza.

Nie miałam zamiaru nikogo krytykować ani urazić. Wiem, że żyjemy w czasach gniewnych ludzi i rozumiem potrzebę zmieszania kogoś z błotem z powodu odmiennych poglądów.

Zadałam proste pytanie. Chcę sie dowiedzieć moje panie, co widzicie w młodych aktorach, z jakich powodów wam sie podobają. Jestem kinomaniaczką odkąd pamiętam. Mam ustalony kanon męskiej urody, ale nie chcę dyskutować o gustach. Z czystej ciekawości chcę się dowiedzieć czegoś o zmyśle estetycznym kobiet, którym podobają sie dzisiejsi młodzi aktorzy. Ja tez czasem na którymś z nich zawieszam na dłużej oko, ale są to nieliczni. Mam dwie nastoletnie córki i staram sie je zrozumieć. Chciałabym się dowiedzieć jak głęboka jest przepaść między naszymi pokoleniami, czemu tak często nie podoba mi sie to czym one się zachwycają i vice versa.

Mandragora77

Czy Tobie, gdy byłaś nastolatką podobali się tylko i wyłacznie dojrzali mężczyźni? Bo jesli tak to może jeszcze dałoby się wyjaśnić dlaczego podejmujesz dyskusję na taki oczywisty i nie wymagający komentarzy temat.

Zakładasz temat na forum, gdzie w większości udzielaja się nastolatki i pytasz o ich zmysł estetyczny? Dziewczyny w tym wieku z większą łatwoscią ulegają aktualnym 'trendom' kreowanym przez media. A że należy do nich ta metroseksualna moda na wyjątkowo niemęskich idoli to już inna sprawa. Taki okres. Popularny jest Efron, jacyś Jonasowie, którzy wyglądają i stroją jak laleczki i nie ma nich krzty męskości.
Choć moim zdaniem Robert jednak się w ten trend nie wpisuje.
To pierwszy facet w tym przedziale wiekowym od dawna, który występując na ekranie zwrócił moją uwagę swoją urodą. Chociażby dlatego, że jest jakby 'na uboczu' tych lansowanych obecnie trendow. Poza tym zwraca uwagę nie tylko wygladem, ale tez osobowościa. Wiele osób, które nie mają już 13 lat a jednak są jego fankami, wiele razy podkreslało to na forum. Wystarczyło je było trochę przejrzeć zamiast zmuszać nas do pisania tego samego po raz kolejny.
Nadal uważam, że Twoje 'proste' pytanie jest bez sensu, włascie dlatego, ze jest takie proste. Nie da się wypowiadać na ten temat, nie wkraczajac na pole dyskusji o gustach, ktora jest bezcelowa.
Przepasc jest tak wielka jak duża jest roznica wieku.

Mandragora77

Boże to proste. Bo mi się podobają inni niż tobie. Dla mmnie twój gust jest kiepski i koniec tematu. Jesteś 'przykra' jak tego nie rozumiesz. ;<

rattyMonster_

O.K. Niech wam będzie. Jestem bezguściem i nie rozumiem oczywistych spraw. Nie wiem skąd wiecie kto i co mi sie podoba, ale mniejsza o to. Ja nie mam nic do zarzucenia Pattinsonowi, prócz tego, że nie wstrzelił sie w mój gust. Bardzo możliwe, że mnie jeszcze zaskoczy. Nie tylko o niego mi chodziło. Oczekiwałam argumentów, a nie jadu. Myślałam że któraś mi napisze coś w stylu : "Podoba mi się ten czy tamtem bo ma piękny profil, dłonie, bo spojrzenie ma takie głębokie, albo, że porusza się pięknie",... no i takie tam. Umiecie człowieka tylko kupą obrzucić. Dziękuję tylko Shelby1603 za wypowiedzi na poziomie.

Mandragora77

Nie chodzi o to, że ktoś tu jest bezguściem czy też nim nie jest. To, że Robert Ci się nie podoba nie może być też powodem do ataków na Ciebie i pisząc swoje posty nie tym się kierowałam.
Po prostu nie ma sensu za bardzo się nad tym rozwodzić. Masz już, jak piszesz, nastoletnie dzieci, więc dziwne, żeby Twoje gusta pokrywały się z ich gustami. To byłoby wręcz dziwne :p
Cięzko się odnieść do tego tematu, bo jest za szeroki. Możemy co najwyżej napisać co komu podoba się w przypadku Roberta, choć wiele razy w ostatnich dniach pojawiały się posty, z których mogłabyś to już bez trudu wyczytac.
Jesli chodzi o innych aktorów młodego pokolenia, którzy w oczach nastolatek uchodzą za przystojnych, pisanie w oparciu o konkretne przypadki jest poważnie bez sensu. Każda dziewczyna widzi co innego, każdej podoba sie co innego. Faktem jest to, ze obecnie panuje ten głupi trend, o którym pisałam w poprzednim moim poscie.
Sama mam 20 lat. Wsród aktorów z filmów i seriali moja uwagę przykuwają faceci zwykle co najmniej 30 letni...choc zdarzają się i tacy którzy maja po 50, a w moich oczach są bardziej atrakcyjni niz niejeden gladki i wymuskany 20-latek.
Więc rozumiem, że oprócz tego, że jesteś już w na tyle poważnym wieku, że tacy faceci nie bedą robić na Tobie wrazenia. Poza tym teraz są pewnie trochę 'inne czasy' niz wtedy, gdy sama bylas nastolatką, inna moda, inne lansowane 'kanony piękna'...coraz bardziej kontrowersyjne...o.O
Ale nie oczekuj, że posypią się posty osób, które napiszą co i w konkretnej osobie akurat może się podobać, co z resztą niewiele by Ci pomogło, chociażby w zrozumieniu gustów Twoich nastoletnich dzieci.
Nie róznia się one tak naprawdę w niczym od gustów Twoich, gdy byłas w ich wieku. Zmieniała sie tylko moda. Na szczęscie zmienia się ona nieustannie. A same gusta modyfikujemy z wiekiem :>

Mandragora77

A jakiej spodziewałaś sie reakcji? "Dlaczego już wam się nie podobaja naprawdę przystojni faceci, tylko tacy, kurcze, że patykiem by nie ruszył?" To są twoje słowa i zabrzmiało jakbyśmy były bezguściami. I czemu mam pisać o inncych akorach jak tu wypowiadamy o Pattinsonie? ;<

A ja ci podziękuję za rozmowe na poziomie podstawówki.

rattyMonster_

Ależ proszę Cię bardzo, nie ma za co. Może trafimy na siebie kiedyś przy dyskusji na innym poziomie. Życzę więcej dystansu. Pozdrawiam serdecznie.

Mandragora77

Powiem tylko że mojej mamie a ma ona 41 lat też się nie podoba Pattinson powiedziała że jest on 'wrecz szpetny' i git jej zdanie jej gust i tak jest moja kochana mamusia:D i co do innych rzeczy zgadzamy się prawie w 100% czasami stwierdzimy razem że lubimy tych samych aktorów ale każdy człowiek jest inny i mogą mu się podobać inne typy urody :)